Klik op deze link voor foto's en video's.
 

21 april 2018
Tjonge wat groeien ze hard! Ze zijn gemiddeld 125% gegroeid t.a.z. van hun geboortegewicht. Enkele hebben de oogjes open! Je ziet dat ze dan meer echt op de pootjes gaan lopen dan kruipen. Hoofdjes bewegen meer en ze beginnen de piepen, blaffen o.i.d. Gezellig gewoon. Vanmorgen nog even de nageltjes geknipt wat ook wel nodig was.
Met Faemke en Lobke gaat het ook heel goed. Iedere dag mag Faemke een stukje dichterbij de pups. Lobke geeft duidelijk aan met haar blik hoever Faemke mag gaan. En Faemke accepteert dit. Ze is stapelgek met de hondjes. Wanneer ik met Lobke aan de wandel ben dat laat Jan haar even bij de hondjes. Ze vindt het geweldig!

16 april 2019
Hier gaat alles in serene rust! Heerlijk! Pups drinken goed. Je hoort ze alleen maar in hun dromen piepen, snurken of zelfs knorren. Lobke doet het uitstekend. Is stapelgek met de kleintjes. Voedt goed, ligt gezellig na het voeden een poos bij de hondjes. Maar het wordt soms te warm en dan gaat ze de kist verlaten maar blijft in de puppykamer.
Lobke en Faemke gaat ook beter. Buiten zijn ze weer samen en wandelen gaat ook goed. Maar Faemke mag nog niet in de naar de puppykamer komen! Gisteravond lagen ze samen een poosje bij ons in de kamer. Dus het komt wel weer goed tussen die twee.

13 april 2019
Lobke is woensdag 10 april vandaag bevallen van 8 puppy’s, 7 teefjes en 1 reu. De vader van dit nestje is Foppe Lobbe Fan ’t Wapse Hiem, zijn roepnaam is Gucio.
De bevalling ging prima. De pups waren wel wat zwaar bij de geboorte vond ik. De laatste twee waren, denk ik, daarom niet zo sterk als de andere die al geboren waren. Helaas is eentje donderdag overleden en de laatstgeboren kwam in het gewicht niet aan en is na veel zorg en aandacht van ons en van Lobke is ze vandaag (zaterdag) toch nog overleden. De andere 5 teefjes en de reu groeien als kool zijn lekker actief in het drinken in de rust wanneer ze slapen. Lobke gaat ook prima! Ze had best wel moeite met het afscheid van de dode pups. Deze hebben we na het overlijden ook niet meteen bij Lobke weggehaald. Maar toen we zagen dat Lobke ze steeds verder in een hoek sleepte hebben we ze begraven op een ons erf.
Tussen Faemke en Lobke is de moeder – dochter relatie totaal verdwenen. Lobke kan haar wel wat doen en Faemke snapt er niets van. We proberen ze steeds weer nader bij elkaar te laten komen. Door het hekje tussen ons woongedeelte en de puppykamer kunnen ze elkaar wel zien, ruiken en horen. Samen aan de lijn uitlaten gaat ook goed maar beide los zal niet gaan. Dus we moeten alert zijn maar niet gefrustreerd worden van deze situatie. We weten dat dit tijd nodig heeft!