Erwtensoep:
Soep maken een dag voordat je het gaat eten.
Grote 5 liter pan  vullen met half koud water.
Hier aan toevoegen: 3 hamlapjes, 3 speklapjes, 1 dikke of 2 kleine hele uien, 400 gram spliterwten en 2 bouillonblokjes.
Aan de kook brengen en af en toe wel roeren, schuim eraf halen..
Snijden: 1 dikke prei, 1 dikke of 2 kleine uien, 1 winterwortel, 1 rookworst.
Ong. 1 1/2 uur laten pruttelen er daarna het vlees en de uien met een schuimspaan uit de pan halen.
De uien uitknijpen en weggooien sap terug in de pan.
Het vlees in stukjes snijden, vaak is het al erg gaar da je het met een vork uit elkaar kunt halen.
De soep aan de kook brengen, blijf af en toe roeren.
Intussen in een kom met koud water  1 pakje Honing Erwtensoep oplossen.
Dit bij de bijna aan de kook soep toevoegen.
Daarna 50 gram Honing vermicelli middel (is 1 streng) toevoegen.
Wanneer de soep kookt de groente erbij.
Als het weer begint te pruttelen dan het vlees en de rookworst toevoegen.
Eventueel nog wat gekookt water toevoegen totdat de pan bijna vol is (3cm vanaf boven).
Flink door roeren totdat het weer begint te pruttelen, daarna om een laag pitje ongeveer 15, 20 min.
Wel blijven roeren anders gaat het op de bodem vast zitten.
Proeven en eventueel nog op smaak maken met een bouillonblokje.
Nadat je de soep hebt gemaakt regelmatig doorroeren om het afkoelen te bevorderen.
Zet de pan niet te snel in de koelkast  je kunt hem nog beter in de koude garage of zelfs buiten laten afkoelen.
Heerlijk met roggebrood en katenspek!
Eet Smakelijk!!