Femke's dag.                                                                                       22 april 2012 

Terugkomdag nakomelingen Femke (Willy Tienkamp)

Omdat Femke van fokster Willy Tienkamp in Peest haar maximum aantal nesten heeft bereikt, organiseerde de fokster een terugkomdag voor alle nakomelingen. Ook de  heren ‘vader-dekreuen’ waren uitgenodigd.  Femke heeft in 6 jaar voor 30 directe nakomelingen gezorgd . Ze heeft inmiddels 19 kleinkinderen waarvan er helaas in maart 1 is overleden.  Ook zijn er 10 achter­klein­kinderen.

Vanaf 10.00 uur  op die 22e april arriveerden de eerste honden met hun baasjes op de Schaapdijk: Keedy met dochter Luna, Feike, Kiek, Vledder, Kip, Kanne uit Kempernoel, Jottum, Beike, Sietske met haar dochter Bente, Bijke v.d. Gerichtenburghoeve, Silke, Femke, Mitch, Flip, Baike, Bono, Pollo, Dimple, Djieuwke, Digger. Natuurlijk was Femke zelf ook present. Het was een heel spektakel! Maar ook een mooi schouwspel,  al die zwart witte honden te zien rennen en spelen met elkaar. Af en toe  was er een heftige reactie van twee reuen, of van een teefje dat niet gediend was van het gesnuffel door de heren.

Niet alleen de honden konden zich heerlijk uitleven, ook hun bazen werden verwend. Zo ontving iedereen een presentje en was er koffie, soep en drinken in de paardenstal. Natuurlijk werden er groepsfoto’s van de nestjaren gemaakt en tot slot een foto met alle aanwezige nakomelingen met natuurlijk Femke en Willy als stralend middelpunt. Dat er op haar uitnodiging zoveel mensen bereid waren om uit alle delen van het land naar Peest te komen, zegt veel over de band die deze fokster met de pupeigenaren heeft opgebouwd.

Aan het einde van de ochtend begon de groep aan de wandeling. Helaas zat het weer op dat moment niet echt meer mee en werd er daarom gekozen voor een verkorte route. Dit was vooral prettig voor de bazen, want de honden lieten zich natuurlijk door het weer niet ‘uit het veld’ slaan.

Teruggekeerd aan de Schaapdijk  was er nog een gezamenlijke lunch (met heerlijke soep), waarop vervolgens de één na de ander weer de auto op zocht om terug te gaan naar de eigen stek.

Al met al kan teruggekeken worden op een prima georganiseerde en prettige terugkomdag, waarvoor Willy en Jan van harte bedankt worden.

Janneke Vermeij 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb