Nest 2022

29 juni 2022

Ieke wordt Lieke, officieel blijft het Ieke van de Schaopdiek maar haar roepnaam is Lieke. Maandag is ze gechipt en gisteren woog ze 3500 gram. Wat is het leuk zo’n eenling als pup en gemakkelijk! Ze leeft gewoon met ons mee. Zijn we buiten dan is ze daar ook. Ze zoekt ons gewoon op of ze ligt heerlijk bij de andere honden. Eergisteren tijdens het douchen kwam ze ook even kijken. Water vindt ze leuk. Zelfs toen het regende bleef ze lekker buiten te spelen. S’ nachts ligt ze lekker alleen in de werpkist waar ze niet uit kan. Saar kan wel bij haar liggen en voedt haar daar ook. S’morgens om half 8 breng ik haar naar buiten en dan doet ze een dikke plas! De werpkist is dan nog droog! Hopen dat het zo blijft. Maar het is een dammetje hoor! Eigengereid, onderzoekend, speels, lief. Prachtig! Zaterdag is ze alweer 6 weken. Maar vrijdag eerst naar de dierenarts.

24 juni 2022
Vanmorgen bezoek gehad van Liesbeth met haar 3 Friese Stabij’s waaronder een pup van 4 maand. en 2 Markiesjes. Omdat het regende hebben we een korte wandeling gemaakt, zonder Ieke. Daarna even koffie gedronken in de schuur. Daar heeft Ieke kennisgemaakt met alle honden. Gezellig!

18 juni 2022
Ondernemend hondje! Loopt lekker, is nieuwsgierig en gaat echt op onderzoek uit. En met de andere honden gaat het ook heel goed. Faemke is meer het speelkameraadje. Lobke kijkt op afstand toe maar Ieke mag bij haar liggen en likken tot zover en dan laat Lobke weten zover en niet verder. Dus goed voor de opvoeding. Je denkt wel komt zón eenling niet te kort? Nee hoor, ze staat haar mannetje (vrouwtje) wel. Ze kan grommen als je haar oppakt en met het spellen laat ze ook best hoor dat ze er is.

11 juni 2022
Wat gaat het snel, ze loopt en is ook al buiten geweest. Ze drinkt goed en Saar is een super moeder. De tandjes komen al door.  

6 juni 2022
Ieke is alweer 2,5 week. Gaat heel goed. Ze groeit lekker ze is nu al 1550 gram! De ogen zijn ook open en ze hoort ons ook. Ze probeert te zitten maar dat lukt nog niet helemaal. We zijn super tevreden.

28 mei 2022
Zo wat groeit Ieke! 775 gram. Saar komt nu ook wat vaker uit de pupkamer en wil nu ook graag mee om te wandelen.

25 mei 2022
Gaat voorbeeldig! Ieke doet het goed. Wel een beetje sneu dat ze alleen is vinden wij. Ze is nu 550 gram. Faemke heeft helemaal interesse in Saar en Ieke. Lobke wel. Ze wil steeds de pupkamer in maar dat mag niet meer van Saar. Die twee hebben vanmorgen even stevige ruzie gehad. Erg vervelend maar we doen alles eraan om hierin een weg te vinden.

22 mei 2022
Gaat supergoed met moeder en dochter. Lobke en Faemke mogen ook even kijken maar daar blijft het bij.

21 mei 2022
Saar begon gisteren met het nestelen. Krabben, bijten in haar hondenkussen en veel slapen. Vanmorgen om half 6 werd het pupje geboren. Een heel fijne bevalling. Saar is stapelgek met haar dochter die we Ieke noemen. Haar gewicht is 320 gram.

12 mei 2022
Drachtig…. van 1 pupje! Beter iets dan niets toch? Wel spannend. Gelukkig heeft Saar nooit extra voeding gehad dus we hopen een soepele bevalling.

9 mei 2022
Saar verandert, steeds honger en de melkklieren zetten op. Ze zou nu 50 dagen drachtig kunnen zijn.

24 april 2022
Saar veranderd niets. We denken dat ze niet drachtig is.

21 maart 2022

Saar is vandaag gedekt door Anorro.

 

26 februari 2022

Vandaag hebben Gebke Saar van de Schaopdiek kennis gemaakt met Anorro.