Nest 2007

24 juli 2007  

Spijke is zondagmorgen definitief vertrokken naar Zwitserland. Hij had van ons mogen blijven het was heel gezellig deze week. Toen hij wegging lag hij lekker in een mandje in de auto. Ze  hadden hem zaterdag al opgehaald en hebben een rondje Noord Nederland gedaan. En dat was heel goed gegaan. Naar de stad Groningen en Pieterburen dus al een hele reis. S’ nachts heeft hij bij Nadine in de auto geslapen een soort camper, en de rest van de familie in de tent. Hij is om 11.00u. in slaap gevallen en om half 7 werd hij wakker. Bekaf af dus. Ik heb nog niets van ze gehoord want ze wilden eventueel nog een paar nachtjes ergens anders overnachten. Olivia de jongste dochter wil met Spijke Doggydance gaan doen. Ik hou jullie op de hoogte van Spijke zijn verhalen als ik die ook binnen krijg.

19 juli 2007 23.18u.

Spijke is er nog en het ziet ernaar uit dat hij nog een poosje bij ons logeert. Nadine en Heinz en de kids staan op dit moment hier heel dichtbij op een camping. Ze zijn stapelgek op Spijke. Ze waren een dag te vroeg maar dat mocht de pret niet drukken. We zijn met de hele familie (6 pers.) vanavond naar de dierenarts geweest en Spijke weegt 4.9kg. Ook hebben we een eindje gelopen met Femke Tessa en Spijke. De laatste stuk heb ik hem gedragen want hij sliep al. Beetje te veel indrukken op gedaan. Gerda  heeft gebeld vandaag over Jouke, hij was ook iets in de diarree, heeft zijn eigen hondentoilet gemaakt. Heel lief is en heel intelligent. Gisteren heeft hij zijn eerste puppyles gehad samen met nog 2 beginners. Jouke heeft even laten zien aan de anderen wie hij was. Er was een wat ouder Rotweiler die een jonge Heidelwachtel even ondernam. Jouke onze held dacht hier gebeurt wat niet mag en sprong boven op de Rotweiler. Gerda als je dit leest corrigeer me dan als ik het fout omschrijf.Terwijl ik dit schrijf gebeurt hier iets wat wij nog nooit gezien hebben van Femke, ze rent door de kamer met een speeltje in haar bek en jawel, Spijke er achteraan “Wild West”. Komt Tessa ook nog aan met een speeltje wil ook wel meedoen maar durft niet echt. Ongelooflijk die Femke. Hoe zij speelt met Spijke. Spijke is nu echt bekaf en ligt languit onder de tafel. Ik denk dat ik vannacht best wat langer kan liggen om hem dan uit te laten.
Ik heb er een nieuw item aan de site toegevoegd zoals jullie wel hebben gezien. Als jullie niet willen dat ik de mails op de site zet laat het me weten. Dat respecteer ik. Maar hou me af en toe op de hoogte. Ik en ik denk iedereen geniet zo van de verhalen!

17 juli 2007 22.50u.

Er is veel gebeurd de laatste dagen! Ze zijn weg op Spijke na dan. Die is vanavond mee geweest naar het evenemententerrein waar we druk bezig zijn met de opbouw voor het concours waar ik in de organisatie zit op 30 juli. Iedereen vond het een schatje, leuke hond en heel ondernemend. Voor niemand bang zelfs niet voor tracktoren.Met Femke gaat het heel goed ze is lekker leuk bezig met Spijke, ze is vrolijk, speels en heel lief. Spijke is nu wel jankerig als hij een poosje alleen moet zijn. Maar nu over de andere hondjes, het is stil en ik kan wat langer s´morgens op mijn bed blijven liggen. Maar ik mis, de knuffels van ze, de komische momenten, voeten optillen, over het hekje klimmen maar vooral de gezelligheid van ze! Ik weet wel dat ze allemaal een goed plekje hebben gekregen en overal heel welkom zijn.Van Boukje, Jouke, Sietske en Nienke weet ik dat de reis goed gegaan is. Boukje wat minder maar dat ze na die tijd veel heeft geslapen. Jouke die voelt zich al lekker thuis en Nienke heeft haar plekje al gevonden in de tuin maar het wandelen aan het riempje wil ze nog niet gaat.En Sietske loopt als een hondje achter haar baasjes aan. Ik zie nu ook aan Spijke dat hij nog jong is en het leren komt nog. Een tip van mij: “laat ze lekker nog een poosje pup zijn en dan op een gegeven moment zie je dat ze willen leren.Onderneem wel veel met ze. Vinden ze iets nu niet leuk of dat ze iets nu eng vinden kan volgende week of over 14 dagen wel heel leuk en niet eng zijn. Vergeet niet nare ervaringen onthouden ze heel lang, maak niet ergens een drama van en blijf zelf lekker cool en relaxt.  Wat een wijsheid hé!!  Ik hoop dat dit nest 2007 voor de site niet ten einde is, maar de verhalen moeten nu komen van de “baasje” en als die naar mij gestuurd zal worden plaats ik ze als ze dat willen op de site.

11 juli 16.56u.

Rare tijd voor mij om wat te schrijven maar je kunt niet buiten zijn met al die regen. We gaan vanavond wel even met de pups in de auto ik denk weer even naar het bos. Ik hoop dat het een beetje redelijk weer is. Het gaat goed met de pups, ze eten de brokje goed ik doe er alleen wat water er bij anders is het binnen 2 tellen op. Ze zijn allemaal leuk, rustig op zijn tijd heel erg ondernemend. Gisteravond heb ik er een paar zowat bij de buurman moeten weg halen. Er zijn er ook een paar die goede reuk hebben en muizen willen vangen. Nog een paar dagen echt genieten van ze en dat ga ik zeker doen. En ze zijn zo knuffellig, vanmiddag nog gaat Sietske tegen me aan vlijmen met haar koppie tegen mijn wang aan, heerlijk!! En Jouke als die iets in zijn bek heeft, de hele kamer door of het grasveld over rent met de anderen er achteraan. Spijke de macho! Mag net als Jouke graag rennen en van alles opeten. En Nienke is echt geen doetje, meer eigengereid beestje weet precies wat ze wil. Jesse is verzot op Tessa daagt haar ook echt uit met zijn geblaf en dan wil Tessa hem nog wel eens een knauw geven. Maar dat deert hem niet. Aafke is bij het wachten op eten de enigste die rustig en kalm is, zo van ik weet wel dat er wat voor me overblijft. Elke die heel goed alleen speelt en slaapt. En toch 1 van de eerste die begint te stoeien. Boukje die je aan kan kijken “och wat ben ik lief”!!. En heel graag bezig is met van alles, kranten verscheuren enzo. Zij begint de anderen volgen. Ik weet wel dat ik ze al missen!!!

7 juli 12.54u.

Wat een week zeg, veel regen en heel druk. De pups slapen wat minder maar spelen meer. Door de regen zijn ze veel binnen. En dan wil je niet weten wat ze allemaal uitvinden. Ze vinden kranten heel erg leuk en het maakt zo´n lekker lawaai. Ook achter elkaar aanrennen en verstoppen is een leuk spelletje. Maandag is Scotty (broer van Tessa) geweest. Die vond de pups wel leuk beter dan Tessa. Woensdag zijn Aafje en Huub (Nienke) hier geweest met 5 kinderen wat ook heel gezellig was we konden gelukkig af en toe even naar buiten. Woensdagmiddag zijn ze allemaal gechipt. Vanaf vandaag krijgen ze 4x per dag brokjes. Femke heeft gisteravond nog éénmaal de pups gezoogd. Donderdagmiddag zijn Willy, Sandra en hun Friese Stabij Tjibbe en ik even tussen de buien door het bos in geweest wat zeker weer leuke foto’s heeft opgeleverd. We hebben heerlijk even op een bankje gezeten en toen vielen de pups in slaap. En dacht je dat we ze weer mee konden krijgen, nee hoor! Ze lagen lekker, of weer even een stukje wandelen en plof daar zaten ze weer. Zelfs Femke kon ze niet mee krijgen naar de auto. Toen is Willy de auto maar gaan halen.  Vrijdag moest ik aan het werk. En het heeft de hele dag geregend. S’avonds is Diana Striegel en haar man Raymond langs geweest om de pups te inventariseren, dit gaat van de vereniging uit. Nou Diana en Raymond werden bijna helemaal opgegeten. Trouwens de pups houden heel veel van tenen en sokken. De algemene indruk van het nest was, keurig, verzorgd, prima gesocialiseerd. En de moederhond prima in conditie. Nadat Diana en Raymond weg waren ben ik nog even met de pups het weiland in geweest. Nou heerlijk vonden ze dat. Vandaag zijn al vanaf 9.00u. buiten. Ze zijn heerlijk met elkaar aan het ravotten en Femke zit lekker in het zonnetje alles te bekijken en je ziet dat ze geniet.

2 juli 2007 14.36u.

Schema gemaakt voor het ophalen van de pups. Nog eventjes, geen 2 week meer en dan zijn ze weg. Wat zal het rustig worden. Vanmiddag was ik bezig met het eten klaar te maken voor de pups. En het begon me toch te regenen. De pups waren buiten heerlijk aan het spelen, de pups en ik waren kletsnat toen ik ze eindelijk binnen had. Wel komisch, maar ze zijn niet bang voor de regen.

1 juli 2007

Veel regen vandaag. Vanavond met de pups het bos in geweest. Eventjes maar dachten we. Veel fietser tegengekomen. Héél veel aandacht. Gelukkig was Karin met me mee want er is voor de pups zoveel te zien en te ruiken. De ene rent vooruit en de andere weer een hele andere kant op. Kijk maar naar de foto’s want ik zou niet weten wat ik erover moet vertellen. In de auto terug hebben we ze dan ook niet meer gehoord. En thuis eventjes weer slapen en toen weer aan het spelen ze houden niet op. Femke heeft vanavond de laatste voeding gegeven denk ik! Misschien morgenavond nog een keer maar dan is het wel over. Ze is nog steeds met de pups bezig slaapt s’nachts ook nog de hele nacht bij ze. En af en toe zie je haar de pups ook uit te dagen tot het spelen.

30 juni 2007

Bijke, de vader is op bezoek geweest. Bijke had meer intresse voor Tessa dan voor de pups en Femke.

29 juni 2007

Vanmiddag zijn de pups mee geweest naar de winkel. Heel leuk!!! Als de pups in een kluitje lagen te slapen en liepen de mensen er bij langs dan keken ze even opzij en liepen zo door. Ik zei dan, “het beweegt ook”! Schrokken ze ervan de meeste dachten dat het een kleedje of hondenmand was. Kinderen vonden het geweldig en de pups zelf ook al die aandacht.

28 juni 2007 23.08 u.

Naar de dierenarts!!! Janneke mijn zus is mee geweest. We konden elkaar niet verstaan in de auto zo’n lawaai hadden ze. Ze zaten met zijn allen in de bench. Femke was ook mee. Gezellig!! Ze hebben zich keurig gedragen bij de dierenarts. En ze zijn allemaal hartstikke gezond. Bij de reutjes zijn nog niet alle balletjes ingedaald, maar dat kan ook nog wel. Hartjes kloppen goed, geen ongedierte en geen navelbreuken. De dierenarts vond het een heel gezond nest. En in goede conditie. Kan ook niet anders want Femke zorgt er nog steeds goed voor. Op dit moment geeft ze alleen om negen uur s’avonds nog melk. Verder krijgen ze nu ook brokjes met vlees 5x per dag. Dit ga ik na volgende week terug brengen tot 4x per dag en dan zonder vlees. Op de terugweg even bij de winkel aan want ik was ze vergeten bij de dierenarts te wegen. Jesse 2515gr., Jouke 2545gr., Aafke 2625gr. Spijke 2635gr., Sietske 2650gr., Nienke 2660gr., Elke 2685gr. en Boukje 2770gr. Ze zijn vandaag bijna de hele dag buiten geweest. Leuk was het om te zien dat de wind met hun oren speelt en dan zwaaien ze met hun pootjes zo mooi over hun gezicht heen. Ze liggen nu lekker te slapen achter mij. Af en toe komt er één bij me en bijt dan even in mijn tenen.

27 juni 2007 23.07 u.

Woensdag lekker vrij vandaag! De pups gaan tussen de buien door naar buiten. Ontzettend veel foto’s gemaakt.

26 juni 2007 22.53 u.

Dinsdag een dag van veel regen en ik moest de hele dag werken.Hier even mijn dagindeling:S’ morgens half zeven eten geven acht uur bij Femke laten drinken. Half 9 naar het werk om half één weer thuis. Pups eten de paarden water geven. Pups de deel op. Buiten regent het bakken vol. Kamertje opnieuw kranten op de vloer. Ze doen het heel mooi op de krant. Heel intelligente pups!!! Pups weer in het kamertje. De deel opruimen want ze hadden ja net gegeten. Kwart over één naar het werk. Zes uur weer thuis, veel krantensnippers. Overal kleine drolletjes en plasje ja wel op de kranten die nog redelijk lagen. Vanaf nu ga ik de kranten vastplakken op de vloer. Eerst zelf wat eten dan de pups. Daarna alles weer opruimen. Ze kunnen nu gelukkig even naar buiten. Daarna spul weer naar binnen. Moet zelf nog op vergadering. Twaalf uur thuis. Pups eten en ook nog voeden bij Femke. Ik lig om één uur in bed.

24 juni 2007 21,58 u.

Het zijn toch een stel baliekluiven!!! Niets is veilig ze pakken je tenen, broekspijpen enz. Gisteren zijn ze veel binnen geweest i.v.m. de regen. Nou dat kun je wel weten. Ze vinden van alles uit om te spelen. Het duurt vaak niet lang 20min. en dan gaan ze weer een uurtje slapen en daarna begint het weer opnieuw. Met Femke gaat het ook goed ze wil graag bij de pups zijn. Lekker knuffelen. Ze geeft nog 3x per dag melk. En de pups krijgen er 3x vlees bij. Ze groeien lekker. Ik heb er nu wat regel in. 6.30u. Femke, 8.00u. vlees, 12.30u. vlees, 18.00u. Femke, 22,00u. vlees en om 24.00u. Femke. Na dinsdag begin ik een vlees maaltijd te vervangen door brokjes. Ga ze donderdag even bij ons in de winkel wegen, op mijn weegschaaltje gaat het niet meer. We gaan dan gelijk door naar de dierenarts voor de eerste enting. Vandaag was er hier een tracktor oriënteringsrit, even met de pups één voor één bij de straat gestaan. Er was geen één echt bang voor het lawaai. Paarden vinden ze ook leuk, als we die naar buiten doen zitten ze heel interessant achter het hek te kijken.Nou ik zie dat het weer tijd is voor een maaltijd is.

20 juni 2007 23.45 u.

Wat een dag!! Vrij vandaag lekker genieten van de pups en dat heb ik gedaan! Ze zijn behoorlijk netjes ze doen hun behoefte steeds meer op een krant. Lekker gemakkelijk. Buiten gaan ze op het gras. Ze hebben sinds gisteren veel meer ruimte buiten. Ze zijn gek op de Buxushaag, kun je lekker doorheen kruipen de rozen zijn er de dupe van. Met Femke gaat het ook heel goed. Ik merk wel dat ze wel steeds minder melk heeft. Ze geeft nu nog 4x per dag. Ik denk dat het vanaf morgen 3x per dag wordt en zo langzamerhand naar 1x per dag. De pups krijgen nu nog steeds wat vlees erbij. Twee pups tegelijk want als ik ze allemaal tegelijk laat eten zijn er toch een paar die niks krijgen. En ik merk nu ook dat ze rustiger eten. Dus dan er maar wat meer tijd insteken. Alle pups hebben sinds vanmiddag een definitieve naam op papier dan, hoe de eigenaren de pups gaan noemen weet ik nog niet. Maar voor mij blijft Sietske Sietske en Jesse Jesse. Vanmiddag mochten de Fam. Montijn kiezen uit de laatste twee teefjes. De vraag was welke moet je nou kiezen. Nou dat hoefden zij ook niet te doen. Boukje (pup) deed het zelf wel! De ander pups gingen slapen maar Boukje dacht ik ga even laten zien wie ik ben want ik wil wel bij jullie wonen.

17 juni 2007 15.00 u.

Het gaat goed met de puppy’s, alleen ze waren niet meer in de kist te houden dus ze hebben het hele kamertje nu tot hun beschikking. Gisteren had Femke wat problemen om de pups te voeden omdat de pups in een grote meute op haar af kwam. Dat was teveel voor haar. Ik doe de pups nu in de kist en dat gaat Femke voor de kist liggen en dan haal ik ze er een voor een uit en dan gaat het prima. Femke gaat er helemaal voor liggen en als de pups voldaan zijn geeft ze allemaal een likbeurt. Ik ben begonnen met bij te voeren. Vlees vinden ze heerlijk!! Femke voedt ze nog wel steeds ong. om de 5 uur.

13 juni 2007 23.45 u.

Vanmiddag kwam ik thuis van mijn werk en er waren 5 pups uit de bak geklommen! Leuk hoor! Ik heb maar een uurtje pauze tussen de middag en dan moeten de paarden naar buiten en water hebben. De honden eten en Femke even helpen bij het zogen want ze heeft een scheurtje in haar tepel. Even invetten en dan komt dat ook wel weer goed. Komt er op neer dat ik snel een beker melk neem en dan weer aan het werk ga. Vanavond hebben we de ingang van de kist veranderd door grote houten kralen op ijzerdraad te maken zodat ze gaan rollen zo gauw er een pup er aan gaat hangen. En ik geloof dat het ook nog werkt.

10 juni 2007 21.15u.

Vanmorgen kom bij de pups en ze reageren al op mijn stem. Heel vrolijk gebeuren is dat. Er lag er ook weer een buiten de kist. Vanmiddag weer lekker naar buiten. Ze doken in elkaar toen er een vliegtuig overvloog. Nu liggen ze na en drinkbeurt weer heerlijk te slapen in hun kist. Soms hoor je een pup wat kreunen, de andere piept een beetje, soms schudden ze helemaal door elkaar dan zal ze wel dromen denk ik.

9 juni 2007

Vandaag van 11.00u tot 16.00u buiten geweest.

7 juni 2007

Je kunt de eerste tandjes en kiezen voelen.

6 juni 2007

Vandaag zijn voor het eerst even naar buiten geweest! We hebben de ingang van de kist veranderd want af en toe klimt er eentje uit.

27 mei 2007

De eerste pup de oogjes open de rest volgt in de volgende 2 dagen.
Ze gaan op hun pootjes gaan staan en beginnen te lopen. Ook spelen ze met elkaar. In de dagen daarop gaan worden het echte hondjes. Slapen, drinken en spelen. Ze gaan nu echt zitten en luisteren als er iemand aankomt. De pups hoor je niet klagen. Als ze spelen janken, grommen en blaffen ze af en toe. Femke zorgt erg goed voor ze. Voor Femke is eten heel belangrijk, ze krijgt op dit moment 700gr. Prins Super Croque en 500gr. Prins Super Complete diepvriesvlees.

24 mei 2007 23.55u.

Een week geleden geboren. En wat groeien ze!!!

Gewicht: Geboren 17 mei 18 mei 19 mei 20 mei 21 mei 22 mei 23 mei 24 mei
Reu 1, Jouke 10.10u. 290 310 345 385 440 485 540 575
Reu 2, Spijke 10.10u. 320 355 390 435 505 535 595 650
Teef 3, Nienke 10.10u. 300 325 380 425 500 520 560 610
Teef 4, Boukje 10.10u. 300 335 375 410 485 530 615 660
Teef 5, Sietske 10.10u. 365 395 445 490 555 525 685 775
Teef 6, Aafke 10.10u. 345 355 410 450 515 560 635 690
Reu 7, Jesse 10.10u. 275 295 370 400 470 525 590 615
Teef 8, Elke 10.10u. 360 375 435 475 560 595 650 690

22 mei 2007 23.35u.

Ze groeien!!! Ze piepen!!! Ze kreunen!!! Ze dromen!!! Maar huilen doen ze niet!!! Het gaat heel goed ook met Femke. Voor haar is op dit moment ETEN en VOEDEN heel belangrijk. Vanmorgen voor dat ik naar het werk ging hebben we een rondje Westerveen gewandeld ong. 20min. Maar hoe dichter we bij huis kwamen hoe sneller Femke liep.

20 mei 2007 23.06u.

Het gaat heel goed met de pups ze zijn sinds de geboorte gemiddeld ong. 100gr. gegroeid. Femke heeft honger ze krijgt nu 600 gr. Prins Super Croque en 400gr. Prins Super complete diepvriesvlees. Terwijl ze normaal maar 150gr. brok en 100gr. vlees krijgt. Ze is nu wel super slank. Nu moet ik namen bedenken. Door wijzigingen bij Raad van Beheer is dat de fokker de namen van de pups binnen 10 dagen doorgeeft. Ik heb ooit een boek gelezen van Aafke's Tiental ik denk dat ik daar de namen maar uithaal. Maar ideeën zijn welkom!!!

18 mei 2007 23.17u.

Het gaat heel goed met Femke en de pups. Femke eet nu behoorlijk veel nadat ze een week niet heeft gegeten. Ze rent naar buiten om haar behoefte te doen en dan gelijk weer naar binnen om haar pups te voeden.

17 mei 2007 23.45u.

Na een nacht van veel gehijg en onrust beviel Femke vanmorgen om 10.00u van haar 1e pup, snel ging het daarna binnen 3 kwartier waren het er al 3. Om half 2 vanmiddag kwamen de laatste 2 bijna tegelijk. Zoals het nu lijkt zijn ze allemaal kerngezond. Het zijn er 5 teefjes en 3 reuen. Met Femke gaat het ook heel goed. Ze is net even voor het eerst vandaag weer naar buiten geweest en gelijk een muis gevangen.