Nest 2009

10 januari 2010

Het is hier erg rustig en stil! Jan en ik vinden het nog een beetje onwennig. We missen ze wel. Niet meer die zwarte koppies boven het hekje uit. Niet meer dat geblaf en gevecht geluidjes of dat Bauke nog even de kamer binnen wandelt. En Baike bij je komt om even lekker tegen je aan te liggen. En Bono die je een lekker knuffel wil geven. Bouke Pollo als hij wacht op het eten je heel lief aan kijkt. Binke Wouke die met je tenen gaat spelen. Femke was gisteren nadat we alles schoon en opgeruimd hadden wel een beetje van slag. Wat ze andere jaren nooit heeft gehad. Andere keren als de pups weggaan dan likt ze ze nog even schoon wanneer ze in de auto gaan maar daar had ze gisteren hellemaal geen interesse in. Een lik was voldoende. Femke kwam na het schoonmaken de puppykamer binnen met de grote rode knuffel in de bek en zacht piepend ging ze zoeken. Dat doet ze nu niet meer. Ik zit nu in de puppykamer en het klinkt hier heel hol en ongezellig. Ik heb de kaars hier aangedaan die we van Rozemarijn hebben gekregen om wat sfeer te maken. Maar mensen denk nu niet wat zielig voor ze, want we weten dat ze allemaal een mooi plekje hebben gekregen. We hebben een paar veel families blij hebben gemaakt met een pup van Femke. Er daar hebben wij heel veel plezier van!  Hierbij wordt het verhaal van het Nest 2009 beëindigd wil je het vervolg weten hoe het met de hondjes gaat kijk dan bij de link Verhalen 2010.

8 januari 2010

De laatste uren dat ze hier zijn! We zijn ze nog niet echt zat. Ze vermaken zich prima zowel binnen als buiten. Vaak buiten geweest deze week, lekker het bos in. Ze zijn zo een eind weg met ze allen, rennen dat kunnen ze wel. Iedereen zegt dat ze zo zacht aanvoelen en dat is ook zo, komt denk ik door de sneeuw. Gisteravond zijn ze om tien uur nog even buiten geweest. Zodra ze eten gehad hebben gaan ze even naar buiten scheelt zeer zeker in het opruimen van hun behoefte. Het maakt ze niet uit. Ze hebben gisteren ook nog een wormkuurtje gehad wat geen problemen heeft gegeven. Baike had gistermiddag iets diaree maar dat was later over. Als ik de honden ontworm geef ik ze die dag alleen vers diepvriesvlees van Prins. Dat bevalt me prima. Morgen om negen uur wordt de eerste opgehaald en daarna de anderen. Dus ik denk morgenmiddag om deze tijd dat het erg rustig hier zal zijn. Nu ook zijn ze heerlijk aan het ravotten. Ze zijn net even weer buiten geweest en dan zou je denken dat ze moe zijn integendeel ze worden zeer actief. Komt denk ik doordat ze van de kou in de warmte komen. Het vriest hier behoorlijk op dit moment maar er is wel een zonnetje.

5 januari 2010

Ik zit hier nu met Bono op de schoot deze tekst te schrijven en hij wil mijn vingers pakken. Leuk toch, de andere liggen te stoeien met een speeltje of met elkaar. Ze kunnen vechten niet normaal een gegrom en gekrijs, tijgers zijn het soms. Liggen ze onder de stoel en dan blaffen ze tegen elkaar echt heel komisch. Vanmiddag heb ik ze in de auto gedaan samen met Femke en zijn we even naar het dorp geweest voor wat boodschappen. Helaas kon ik ze niet laten lopen bij de supermarkt omdat er net een heftige sneeuwbui was. Maar alles wat op de parkeerplaats gebeurende vonden ze prima. Op de terugweg ben ik toch nog naar het Westerveen (mooi stukje om te wandelen)  gegaan om de hondjes te laten verkennen op onbekend terrein. Deed ze uit de auto en ze renden gelijk alle vijf van mij vandaan het pad af. O Jee dacht ik wat nu ben ik hier alleen met Femke en vijf ondernemende honden. Heerlijk waren, ze kennen geen angst, zijn nieuwsgierig en erg ondernemend. Het was hartstikke leuk om hun zo te zien in de sneeuw. Er kwamen 2 wandelaars aan en de vrouw riep “o wat schattig” de pups zagen haar en liepen gelijk op deze mensen af. Ook weer een pluspunt voor ze. Toen we thuis waren gingen ze gelijk liggen overal in de puppykamer. We hebben ze niet weer gehoord totdat ik de bakjes klaar maakte om ze eten te geven. Femke heeft vanavond voor de laatste keer de pups gevoed. Eten vinden ze geweldig! Bauke is een schrokkop de brokjes vliegen bij hem overal heen. Bono is iets rustiger maar kan ook heel snel. Binke Wouke en Pollo doen het wat rustiger (normaal voor een pup) Baike is wat eten aangaat wat luier gaat er zelfs voor liggen maar wel zo dat de pootjes om het bakje heen klempt.

3 januari 2010

Zo wat waren ze vervelend gisteravond de hondjes! Vechten, gillen blaffen het hield niet op. Uiteindelijk ben ik nog om negen uur met ze naar buiten en in de schuur geweest. Even afkoelen dacht ik! Na een half uurtje weer naar binnen en het begon weer. Uiteindelijk heb ik ze eten gegeven en ja hoor toen werd het rustig. Het zijn dondersteentjes alle vijf!. Hier ligt veel sneeuw en we hebben hier in Peest een ijsbaan waar ik vanmiddag met de pups naar toe ben geweest.  De kinderen vonden het geweldig en de volwassen “och wat schattig” en de honden die vonden het super! Binke Wouke liep door een wak heen waar ze echt met haar voorpootjes diep erdoor ging. Maakt haar niet uit. Snel een handdoek erbij en lekker weer droog gemaakt en even later was ze weer druk met de anderen en de kinderen op onderzoek uit. We zijn moe maar voldaan weer naar huis gegaan. Ze liggen nu heerlijk te slapen!

1 januari 2010

Wij Jan en ik wensen iedereen een heel gelukkig Nieuwjaar toe! En dat het een heel goed hondenjaar mag worden. De puppy’s hebben oud en nieuw slapend door gebracht. Zij hebben er totaal geen erg in gehad dat het oud en nieuw was. Nu is het hier altijd behoorlijk rustig wat vuurwerk betreft. Vandaag zijn zowel vanmorgen als vanmiddag een behoorlijke tijd buiten geweest. In het zonnetje was het goed te vertoeven. Ze hebben vanmorgen een rondje om het huis gedaan. Sommige hondjes zijn toch nog verrast door de auto’s die langs rijden. Maar het gaf geen problemen bij de hondjes. Als het weer het morgen toelaat gaan we in de auto even het bos in of even naar Norg in. Hier bij de supermarkt is een groot grasveld en dan kunnen ze daar even wennen aan andere geluiden. Maar dan moet het weer wel goed zijn. Ik heb ze vanmorgen ook even weer gewogen en schrik niet ze zijn behoorlijk aangekomen. Bauke 4000gr., Binke Wouke 3650gr., Bono 3600gr., Bouke Pollo 3400gr. en Baike 3250gr. Femke geeft ze nu nog twee keer per dag voeding en ze krijgen vier keer per dag brokjes waarvan 2 keer met vlees. Vanaf morgen krijgen ze nog één keer vlees erbij en vanaf maandag zitten ze dan vier keer per dag op brokjes. En ik denk dat Femke dan ook nog één keer per dag voed en na woensdag, donderdag zal ik hiermee stoppen. Ik zal even proberen een een korte omschrijving te geven van de karakters van de hondjes zoals ze nu zijn. Bono lief, knuffeldier. Is op dit moment iets gevoelig voor onverwachte dingen. Met name buiten daarom neem ik hem ook zoveel mogelijk naar de stal e.d. Maar vandaag was het als beter dan gisteren dus dat komt wel goed. Bauke de bullebak van het stel, krijgt het hekje open en gaat dan op onderzoek uit. Nergens bang voor. Binke Wouke de dame. Ze  weet wat ze wil. Kan heel tevreden een tijdje met een stokje buiten spelen. Bouke Polo de kleine macho hondje en die blik van hem als hij je aankijkt soms. Wel een klein duiveltje soms tegenover de andere hondjes. Baike is een dondersteen maar wel heel beheerst met het eten wacht ze heel rustig gewoon haar buurt af. Die anderen springen en blaffen maar Baike denkt gewoon van ik krijg vanzelf wel wat. Met de bovenstaande omschrijvingen kan het alle kanten nog op wat ik wel weet van deze puppy’s dat er geen angsthazen bij zitten en dat vind ik zeer zeker een belangrijk. Zodra ik het huis binnen kom en zeg “Hallo puppy’s” staan ze gelijk bij het hekje. Ook buiten zijn heerlijk met hun zelf en de omgeving bezig. Ze heerlijk buiten zitten en kijken wat er om hen heen gebeurt zonder in paniek te raken.

29 december 2009

Gisteravond is Henny Rozendom en haar dochter op kraamvisite geweest. Zij is de eigenaar van Tjeerd fan’t Fryske Komaf, de vader van de puppy’s. En heel lief van haar heeft ze voor alle puppy’s een cadeautje meegenomen. Een nestkleedje met een flos in de vorm van een hondje heel leuk. De puppy’s zijn er gek op. Deze speeltjes mogen ze meenemen als straks ze weg gaan. Moet er nog niet aan denken! Nog 12 dagen en dan gaan ze weg. Wat vliegt de tijd! Limmy van der Woude is ook geweest met een liefelijke knuffel waar vandaag veel mee gespeeld is. Limmy fokt zelf Wetterhouns. Ook een echte Fries hondenras. Morgenavond komt Diana van de NVSW voor nestcontrole om te kijken of als goed is en gaat met de pups. Vandaag zijn ze gechipt. Ze hebben zich keurig gedragen geen gekrijs alleen een klein piepje. Wat een stoer stel puppy’s zijn het toch. Gisteren was het heerlijk weer voor de puppy’s om buiten te zijn. Snel even een deel van terras en gazon afgeschermd zodat ze lekker kunnen rond lopen of beter gezegd rennen. Ze zijn gistermorgen en middag best een poos buiten geweest. Geweldig vonden ze het! Vandaag zijn ze ook 2x buiten geweest ze gaan echt op onderzoek uit. Ik denk dat ze morgen wel verstoppertje gaan spelen in de buxushaag.

27 december 2009

De kerstdagen zijn voorbij en het sneeuw is hier ook bijna verdwenen. De hondejes slapen lekker, nu nog. Straks komen Karen en Hans even op bezoek. Ze zullen wel schrikken hoe de pups zijn gegroeid! Nu ze vlees en brokjes krijgen groeien ze behoorlijk. Femke voedt ze nog 3x per dag maar na morgen ga ik het afbouwen naar 2x per dag. Ze vindt het nog steeds oké die mormels aan haar tepels te lurken. Bauke heeft de wijde wereld ontdekt, hij weet precies hoe het hekje open moet. Dan loopt hij gewoon naar de kamer en dan maakt hij even een rondje om de tafel en gaat dan terug naar de andere hondjes. Ook was hij zomaar in de keuken toen ik de tafel aan het opruimen was en ja hoor, samen met Femke was hij druk bezig in de vaatwasser. Alle hondjes hebben respect voor Tessa zij laat even even een grom horen en dan draaien ze zich om en gaan ergens anders op onderzoek uit. De zon komt hier door kunnen zo  straks lekker even naar buiten.

23 december 2009

Vanavond naar de dierenarts geweest. Alle pups zijn “goedgekeurd”. Bij alle reutjes zijn de balletjes ook al ingedaald. Dat was voorgaande jaren wel eens niet zo bij een paar reutjes. Ze hebben zich keurig gedragen! We hebben ze gelijk daar even gewogen en ze zijn natuurlijk weer gegroeid. Ik had zelf het idee dat Bouke Pollo een beetje achter liep met het gewicht in verhouding met de anderen maar dat was helemaal niet het geval. Hij is op Binke Wouke na het meest gegroeid. Bono weegt nu 2600gr., Bauke 3000gr., Binke Wouke 2700gr., Bouke Pollo 2400gr. en Baike 2300gr. Baike vind ik er dikker uitzien als Bouke Pollo dus dat zegt ook al niks. Toen we thuis kwamen gingen ze gelijk slapen dus voor mij makkelijk even de nagels te knippen want deze groeien behoorlijk. Femke geeft ze nu nog 3x per dag voeding. Ik ga donderdag of vrijdag even bekijken of ik begin met brokjes in combinatie met vlees te geven. Dan zal het opruimen van de ontlasting door Femke ook wel minder worden. Nou ja, tot nu toe hebben weinig op moeten ruimen.

21 december 2009

Na 2 week heerlijke vakantie weer aan het werk. Gelukkig is Jan thuis en nu mag hij de pups verzorgen als ik weg ben. Ik geef ze nu 4x per dag vlees Femke doet het nu zelf ook nog 4x. Niet echt meer uit haar zelf, we moeten de pups even in de kist doen en dan gaat ze liggen en wij laten de pups weer los. En dat gaat heel goed. Ze maakt alles nog lekker schoon. We vinden geen enkele ontlasting nog van de hondjes en als er eentje zijn behoefte doet dan is ze als de kippen erbij om het op te ruimen. Wat je lekker vind!! Ze zijn ook weer even buiten geweest vandaag. Ze spelen heel leuk met elkaar maar soms gaan ze echt vechten, gespannen lijfjes , poot en staart omhoog en een gegrom. Het slachtoffer heeft dan pech. Ze pakken elkaar dan bij de oren, hals en dan komt er een gekrijs uit die beestje wat je door merg en been gaat. 

19 december 2009

Vandaag bezoek gehad van Heleen, Klaas en Rozemarijn. Pups zijn even buiten geweest het was wel erg koud. Maar Klaas kon net even een paar prachtige foto’s maken van de hondjes op de slee. Ze zijn mooi geworden! Verder gaat het prachtig met de hondjes. Bauke is een uitbreker, hij weet hoe het hekje open moet. Hij is vaak dan ook op onderzoek uit. Baike laat vaak even aan de mannen zijn dat zijn geen doetjes is. Binke Wouke is een knuffel maar ook heel alert. Bono is een stiekemerd en ondeugend als Femke hier ligt en de hondjes slapen lekker dan loopt hij heel stil naar Femke en gaat aan haar tepels lebberen in de hoop dat er nog wat te drinken is. Bouke Pollo is gek op iedereen vooral op Jan, een echte allemans vriend. Ze zijn allemaal heel lief, niet gauw ergens bang voor. Ik  heb een CD waar geluiden op te horen zijn en daar reageren ze af en toe nog eens op maar ze vallen ook zo in slapen. Niks aan de hand. Ik hoop dat het gauw wat warmer wordt dan kunnen ze naar buiten om wat meer buiten geluiden te leren. Nou ja, jullie zullen wel denken welke geluiden daar in Peest daar is het zo stil. Ze krijgen vanaf vandaag 3x vlees per dag. Ik zie dat ze dat nu wel nodig hebben. Ze zijn veel meer in beweging. Vechten, stukjes rennen enz. Wat een mooie hobby heb ik toch.

17 december 2009

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw en niet weinig ook. Toch heel even de hondjes buten gehad. Binke Wouke & Bauke vonden het wel leuk om buiten te zijn maar de andere drie hadden zoiets dit is niks voor ons. Ik zelf vind de sneeuw heerlijk en Tessa, Femke en Silke vinden het geweldig. Vandaag de hondjes even weer gewogen, reu 1 Bono is 2200gr., reu 3 Bouke is 2565gr., teef 4 Binke Wouke is 2250gr., reu 5 Bauke Pollo is 2000gr. en teef 6 Baike is 1970gr. Ze krijgen nu vanaf gisteren 2x vlees per dag en dat gaat heel goed. Femke geeft ook nog om de 5 uur voeding. Het zijn voorbeeldige hondjes. Lief, doortastend en speels. Ze mogen graag bij Femke liggen dan proberen ze toch stiekem te drinken. Femke geeft dan een zachte grom en daar hebben ze zeer zeker respect voor. Ze likt alles nog schoon bij de hondjes. Ik heb zelfs nog geen kranten in de kamer en misschien is dat zelfs niet nodig (hoop ik).  Femke heeft ze net weer allemaal even schoongelikt en ligt nu heerlijk bij ze te slapen.

15 december 2009

Zo het werd nu wel weer tijd om wat te schrijven. We hebben het weekend best druk gehad maar wel heel gezellig. Waar moet ik beginnen. Allereerst alle pups hebben nu een naam. Reu 3, Broer Wietze word vanaf nu Bauke genoemd gaat naar Winifred uit Linschoten. Reu 5 word dan Bouke Pollo hij komt bij Heleen, Klaas en Rozemarijn in Vlaardingen wonen. Ik zal even foto’s maken zodat iedereen nu weet wie wie is.  Femke geeft de pups nu om de 5 uur wat te drinken. Ik moet haar hierbij wel even helpen want de pups rennen om haar heen om maar een tepel te krijgen. Dus rondjes draaien om maar een plekje te creëren om te gaan liggen. Als dan staand 1 pup een tepel vast heeft en Femke loopt weg is dat niet lekker voor Femke met die scherpe tandjes. Nu hou ik de pups in bedwang voor zover dat gaat dan, Femke gaat dan liggen voor een koekje ik laat de pups gaan en dan is het goed. Ik heb het idee dat Femke s’nachts niet voed en daarom ben ik gisteren begonnen met vlees. Schema van de voeding liggen nu zo’n beetje vast dus er is regelmaat. Wat inhoud dat over een paar dagen de pups klok kunnen kijken en zich gaan melden wanneer er weer gevoed zal worden. Het vlees gaat er prima in alle hondjes eten heel rustig behalve  Binke Wouke is echt gulzig. In een paar happen is haar bordje leeg. De anderen likken netjes hun prakkie op. Maar dat zal ook wel veranderen denk ik. Ik vind het erg jammer dat ze niet steeds naar buiten kunnen. Ik probeer ze toch elke dag even een poosje naar buiten te doen. Zonet zijn ze nog even buiten geweest. Het zonnetje scheen heerlijk maar wel fris maar na een paar minuutjes begonnen de 2 kleinste te rillen dan maar weer naar binnen. Ze zijn nu weer in diepe rust. Als ze wakker zijn dan is het weer voeder tijd. Ik heb een afspraak gemaakt bij de dierenarts volgende week woensdagavond krijgen ze hun puppyenting.

10 december 2009

Femke had gisteren een tepel kapot. Het was voor heel gevoelig als de pups wilden gaan drinken. Het gaat nu weer goed maar ik moet haar wel helpen. En nu denkt ze natuurlijk dat ik haar steeds weer ga helpen want dan krijgt ze een koekje. Slim hé! Ze voedt ze nu ongeveer om de 5 uur. Maar de pups hebben er blijkbaar geen moeite me want je hoort ze niet. Vandaag zij de pups even weer buiten geweest. Ik was bezig met het puppy kamer schoon te maken, hekje open buitendeur los en even frisse lucht naar binnen. En ook dat de hondjes wennen aan de frisse lucht. De pups liepen lekker vrij rond. Stofzuiger aan, ze moeten overal aan wennen. En ja hoor! Drie puppy’s liepen al buiten. De anderen op de arm en ook naar buiten. Het was al beter dan de eerste keer. Veel piepen maar toch op onderzoek uit. Ook hebben ze weer een wormkuurtje gehad wat ook geen problemen heeft gegeven. Dick en Janneke zijn met Sietske (2007) even op bezoek geweest. Sietske haar puppy’s zijn nu 5 maanden. We hebben heerlijk wandeling gemaakt.

9 december 2009

Ze zijn niet meer te houden! Ze klauteren zo de kist uit. Dan maar de hele kamer tot hun beschikking. Ik had ze net zover dat ze hun plas op de puppypad deden in de kist. Nu kunnen we beginnen met de training voor buiten de kist. Het geluk is dat ze nu nog alleen maar plassen. Hekje zit ook voor de deur naar het halletje want ze willen wel op verkenning uit. De radio aan even een CD erin met geluiden. Ze reageren wel op het vuurwerk, telefoon en een huilende baby. Zelfs Silke reageert erop. Silke is heel erg lief met de pups, ze kruipen over haar heen gaan tegen haar blaffen en ze reageert er heel leuk op. Tessa is nu niet meer te vinden in de puppykamer als de pups wakker zijn. En Femke voed nu ong. om de 4 uur. Ze wil niet meer de kist in om te voeden te warm denk ik. Hoe ze dat s’nachts doet weet ik niet maar ik denk dat ze dan wel in de kist gaat. Maar vanaf nu kunnen ze hier vrij rond wandelen. Jammer dat het steeds regent en zo koud is anders waren we even naar buiten gegaan.

7 december 2009

Vandaag voor het eerst even een minuutje buiten geweest. Vonden ze maar niks. Zo snel mogelijk weer naar binnen. Ook slapen ze minder en korter. Je hoort ze niet dat ze dorst o.i.d. hebben. Ze spelen lekker met elkaar.  Ook de speeltjes worden nu toch af en toe gebruikt.

6 december 2009

Reutje 1 heet vanaf vandaag Bono en gaat wone straks bij de fam. Lodder in Harderwijk. Teefje 6 wordt nu Baike genoemd en gaat naar de fam. Ritzer – Kann uit Wassenaar. Dan gaat teefje 4 vanaf nu als Binke Wouke door het leven.  Zij gaat ook naar Harderwijk bij de fam. Hopman. Volgend weekeinde weten waar de andere 2 reutjes naar toe gaan en dan krijgen zij ook een naam. Ze zijn leuk die hondjes, ik ben blij dat ik niet hoef te kiezen. Ze zijn zo lief, speels en zo komisch.

5 december 2009

Ze hebben tandjes! Donderdagavond voelde ik de tandjes bij de hondjes. Zelfs de hoektanden zijn behoorlijk groot al. Donderdagnacht ging ik even weer kijken zoals alle nachten of alles goed was. En daar lag Femke met 3 puppy’s in de kist. Er misten 2 pups! Ik was gelijk klaar wakker, waar zijn ze? Ze lagen helemaal in de hoek van de kamer en ook nog niet bij elkaar. Ze waren uit de kist geklommen. Ze sliepen als rozen en ze hebben helemaal niet vernomen dat ik ze in de kist heb gelegd. Dus er maar een latje boven op de uitgang. Ze zijn nu echt heel leuk. Ze zoeken je op als je even bij ze zit. Dus er is zeker al herkenning. Ik heb net de nageltjes even weer geknipt. Zo en nu ben ik 2 weken heerlijk vrij en kan de hele dag van ze genieten. Moet nu de kist 2x per dag schoonmaken. Het is niet vies of zo maar nat van het plassen. Als het mogelijk is dan als de pups waker worden dan zet ik ze gelijk op een puppypad zodat ze daar op gaan plassen. Ik hoop dat ze langzamerhand door krijgen dat ze daar hun behoeft gaan doen maar daar is wel alertheid en geduld voor nodig.

3 december 2009

Wat er allemaal niet gebeurt in een paar dagen met de puppies! Ze lopen, blaffen, grommen, piepen, spelen en stoeien. Heel leuk om dat te zien. Elke dag komt er iets bij. Het stoeien is heel leuk. Dan verliezen ze hun evenwicht en dan rollen ze weer door de bak. Ik heb ze vanmorgen even weer gewogen. Reu 1 is 1565gr., reu 3 is 1850gr., teef 4 is 1530gr., reu 5 is 1395gr. en teef 6 is 1245gr. Femke zorgt er nog steeds goed voor. En Silke helpt af en toe ook mee. Femke vind het wel best!

29 november 2009

Het gaat goed met de pups. Ze groeien als kool. Ik heb ze donderdag gewogen. Kijk in het fotoalbum daar zie je de pups met het gewicht. Vrijdag heeft de laatste haar oogjes ook geopend. Ze gaan nu meer lopen en stoeien, elke dag zie je wel iets nieuw. Femke zorgt er goed voor. Bij haar is nu het eten wel heel belangrijk geworden. Als ze gegeten heeft loopt ze gelijk weer naar het washok waar de voorraad van de honden staat en mij aankijkt van ik lust nog wel wat! Met de afwasmachine is ze ook maatjes geworden. Als we de klep niet goed dicht doen dan opent zij hem weer en de borden en pannen zijn echt schoon. Scheelt weer een afwasje! Vanmiddag is Heleen, Klaas en Rozemarijn nog even geweest te kijken. Zondag 6 december komen Eva en haar familie (teefje) en ook Ada met haar familie (reutje) op bezoek en zij kunnen dan hun pup kiezen.

25 november 2009

Ze hebben op één na de oogjes open. Ze gaan nu ook wat meer bewegen. Ook krijgen ze in de gaten als Femke in de buurt is. Dan worden ze lekker actief. Als ze gedronken hebben bij Femke dan vallen ze als een blok in slaap. Daar moet je dan even als fokker van profiteren om dan de nageltjes te knippen. Je legt ze lekker op de rug en je kunt je gang gaan. Dat hoef je niet te doen als ze wakker zijn want dan zijn die pootjes zo bewegelijk en mis knippen wil je natuurlijk niet. Morgen krijgen ze ook hun 1e wormkuurtje en dan zal ik ze ook even weer wegen. Ben benieuwd!

23 november 2009

We hebben nu kennis gemaakt met alle a.s. baasjes van de puppies. Ik kan zeggen allemaal enthousiaste mensen. Winifred uit Linschoten en Karen, Hans, Sarah & Jop uit Harderwijk hebben al eerder een hond gehad hebben, natuurlijk een Friese Stabij. Voor Eva, Bernhard, Cameron & Jason uit Wassenaar, Ada, Bart, Rachel, Noa & Levi ook uit Harderwijk en Heleen, Klaas en Rozemarijn uit Vlaardingen is het de eerste hond die zij zullen gaan groot brengen. Ik ben er van overtuigd dat ze blij zijn dat er internet is zodat ze steeds de actie van de puppies kunnen bewonderen. En die is er vandaag! Vandaag is bij 1 teefje en even later bij een reutje de oogjes open gegaan. Hun gedrag is gelijk anders, ze doen nu meer hun kopjes omhoog en gaan ook maar de staan houding aannemen. Ik weeg ze ook niet meer dat doe ik a.s. donderdag wel een keertje. Dan moeten ze ook hun 1e wormkuurtje hebben.

21 november 2009

De pups zijn nu 8 dagen oud. En ze groeien behoorlijk. Ze hebben allemaal van die platte buiken en daar steken dan 4 poten en een hoofd uit. Model schildpad. Ze doen het goed, je hoort ze niet piepen of zo. Je hoort ze als ze slapen, de ene piept een andere gromt of kreunt. Gewoon hele gezellige en tevreden geluidjes. Ze weten wel wanneer Femke in de buurt is. Dan beginnen ze krioelen door de kist heen. Ze zijn snel met hun schoolslag.

Onderstaande zie je een tabel van hoe ze gegroeid zijn. De gewichten zijn grammen.

Gewicht geboren 12-nov 13-nov 14-nov 15-nov 16-nov 17-nov 18-nov
Reu 1, Bono 4.15u. 380 420 470 545 645 680 750
Reu 3, Broer Wietze (Bauke) 4.45u. 430 470 525 575 660 730 825
Teef 4, Binke Wouke 5.10u. 350 375 425 510 545 630 675
Reu 5, Bouke Pollo 6.30u. 310 330 360 410 465 515 575
Teef 6, Baike 7.25u 275 290 340 390 435 480 550

De namen van de hondjes zijn ook al bekend maar wie welke naam krijgt is nog niet bekend. De teefjes gaan Baike & Binke Wouke. De reutjes Bono, Broer Wietze en Bouke Polo. Ik heb inmiddels kennis gemaakt met 2 families die een pupje willen. Dit weekend ga ik de andere 3 families ontmoeten.Ik kijk even achter me en zie Femke heerlijk liggen te slapen. 2 Pups liggen te drinken of te sabbelen en de andere 3 liggen bij elkaar te slapen.

15 november 2009

Na de geboorte van de pups leek alles heel goed te gaan. Ook het hondje dat met een gelige vacht geboren was. Maar in de avond zagen we dat het niet goed ging met haar. Contact gehad met de dierenarts waarschijnlijk toch ontlasting in het vruchtwater en dat de pup door de bevalling wat vocht binnen had gekregen. Rare hiervan was dat de pup niet direct na de bevalling ziek was. Ze dronk goed enz. Misschien toch iets met de lever, gal. Ze wilde niet meer drinken, maar ze kroop steeds lekker tegen Femke aan en Femke likte haar. We hadden ervoor gekozen om het pupje bij Femke in het nestje dood te laten gaan. Om stress te vermijden bij Femke. Uiteindelijk hebben we haar toch laten inslapen. Femke vond het niet leuk dat ik het pupje meenam. Toen ik terug kwam van de dierenarts heb ik het pupje in de kist bij Femke neergelegd, ze likt haar helemaal schoon. Later toen ik de kist wilde schoonmaken, dan leg ik de pups op een kleed naast de kist, pakte Femke het dode pupje in haar bek en legde haar bij de ander pups. Later op avond was het goed en keek ze niet meer om naar het hondje. We hebben haar bij ons huis begraven.Met de ander vijf hondjes gaat het uitstekend! Ze groeien als kool. We merken aan Femke dat nu het nest kleiner is dan voorgaande jaren dat ze er veel sneller bij weggaat. Gistermorgen hebben we alweer een leuke wandeling gemaakt. Voor ons is het ook anders. Bij een groter nest ben je steeds aan het kijken of iedereen wel regelmatig drinkt. Bij dit nestje zie je in oogopslag dat ze allemaal drinken.

12 november 2009

De hele avond en nacht hijgen en ze wil ook niet liggen. Tussen 4.00 uur en 8.00 uur zijn er 3 teefjes en 3 reutjes geboren, leuk detail is dat ze om en om geboren zijn, 1e is een reutje. Alles ging heel goed. Geen nare dingen. Ze liggen nu ik dit schrijf (15.40uur) heerlijk te slapen bij Femke. Ze groeien als kool. Het geboorte gewicht van de pups liggen tussen de 460gr. en 275gr.

11 November 2009

Heerlijk gewandeld met de honden, na de cadeautjes voor  St.Maarten klaar gemaakt te hebben valt me op dat Femke hijgt, rode ogen heeft en steeds weer de schuur in wil, waar ze gaten begint te graven. Het is zover! Femke gaat bevallen. De buurvrouw gevraagd of zij af en toe even wil gaan kijken bij Femke want ik moet naar het werk. Ik weet dat het nog een poosje gaat duren.