Verhalen 2011

29 december 2011                Feike (2006)

Bezoek gehad van Feike (2006). Sip en Fenny hadden me gebeld of ze even langs mochten komen ze waren tussen kerst en nieuw in Drenthe. Natuurlijk mag dat. Van Feike weet ik nog dat hij bij ons als puppy een hondje was die een lange tijd buiten kon zitten en kijken wat er in het weiland e.d. gebeurde terwijl de anderen sliepen of speelden. Het is nu een speelse, lieve en een vrolijke hond geworden. Erg knuffelig (maar zijn ze dat niet allemaal). Hij is gecastreerd en heeft heel lang haar. Ik denk dat misschien van de castratie komt maar als iemand anders er een andere verklaring voor heeft wil ik het graag weten. Het was heel leuk om Feike, Fenny en Sip even weer terug te zien.

 

12 december 2011                Siebe Nesse van de Oldekerke (Vader nest 2008)
Beste Willy en Jan, Hartelijk dank voor de uitnodiging voor de reunie.
Wij komen graag! Dan breng ik naast Siebe ook wel Duncan, mijn labrador mee; een vreemde zwarte eend in de bijt. Siebe wordt in februari 13 jaar. Het is een oude hond. Hij heeft sinds een half jaar last van zijn nieren die niet goed meer werken, maar met speciaal voer blijft zijn toestand constant. Hij slaapt veel, maar dat doet iedere oudere hond. Regelmatig moet ik hem wakker maken en zijn mand op de kop houden om hem mee te krijgen voor een wandeling. Hij loopt toch nog iedere ochtend een 3 kwartier tot een uur mee in het bos. En 2e kerstdag waren we een uurtje aan zee en dan zie je dat hij daar toch extra van geniet. Verder is hij stram, heeft staar en is een beetje doof. Alleen thuis zijn vindt hij niet fijn, dan gaat hij janken. Maar gelukkig hebben we Duncan die nu 9 maanden is en hem gezelschap kan houden als ik een paar uurtjes werken ben per dag. Gaat alles goed met Femke en Silke? Heeft Silke mooi gepresteerd op de jacht? We horen en zien het allemaal wel in april. We hopen op veel hondjes.
Veel groeten, Cecil Linders,  Siebe en Duncan

25 november 2011               
Auke Mitch (2008)
Hoi Willy, Leuk om te horen dat alles goed gaat. Er is hier idd wel wat veranderd voor Mitch. 1 1/2 maand geleden hebben onze poes in laten slapen. Mitch is een paar dagen heel stilletjes geweest, maar daarna werd hij gewoon weer de oude Mitch. Tegelijkertijd hebben de Bench weggehaald. We hadden het deurtje al heel lang niet meer dicht. Alleen 's nachts zodat de poes tenminste ongestoord naar de kattenbak kon. Nu de poes er niet meer is vonden we de bench ook niet meer nodig, dus hij was gelijk ook zijn eigen veilige plekje kwijt. Maar zou dat echt met die voetzooltjes te maken kunnen hebben? Mitch wordt steeds liever en ook wat rustiger. Zelfs op straat luistert hij nu redelijk goed. Hij mag nu dus elke dag wel even loslopen en spelen met andere honden. Bij ons achter is een weiland met een fietspad erlangs en het lijkt wel of daar de hele dag wel een aantal honden zijn om mee te spelen. Mitch is een heel sociale hond hij kan heel wild spelen, maar als hij merkt dat die andere hond dat niet leuk vind gaat hij meteen rustiger aan doen. Na het rennen gaat hij altijd even de sloot in om water te drinken. Aleen met zijn poten, want zwemmen doet hij nog steeds niet. Ik ben afgelopen zomer voor de tweede keer aan mijn knie geopereerd. Mitch ligt dan de hele dag naast mijn stoel om over mij te waken. Zoals je hoort gaat het hier wel goed met ons. 22 April staat in mijn agenda en ga gelijk even die wondspray bestellen en nog even een foto bijvoegen.
Tot ziens, Petra

Antwoord op vraag van Petra;
Hallo Petra, Leuk om wat te horen! Alles goed bij jullie ondanks de voetzooltjes van Mitch! Hier gaat het ook uitstekend! Silke is loops geweest en is naar de reu geweest maar helaas geen dekking. Jammer! Maar we proberen in het voorjaar wel weer. Femke is super, ze rent, speelt. Ze is weer een jonge hond na herstel van een nekhernia. We gaan morgen heerlijk een weekendje met de honden naar Ameland. Wat de voetzooltjes aangaat, in de winkel bij ons is kapotte voetzooltjes bij honden een veel voorkomende klacht. Waardoor het komt geen idee! Vorige week mailde Nelly van Meike (2006) ook al dat zij ook steeds de voetzooltjes kapot zijn. Een van de eerste vragen die wij stellen in de winkel is. Is er iets in de gezinssituatie veranderd? Of loopt de hond op plekken waar de bermen gemaaid zijn waar voorheen bramenstruiken, brandnetels of ander onkruidsoorten stonden. Ander voer? Enz. enz. Kan vele oorzaken hebben. Ik doe zelf als Femke weer last heeft het volgende: Ik gebruik zodra ik zie dat ze begint te kluiven aan de poten Wondspray van Silverlinde (www.dusrydog.nl). En dat werkt heel goed. 3x per dag erop sprayen en doordat het een vieze smaak heeft kluift ze er ook niet op. De volgende dag zie je al duidelijk verbetering. Je kunt de voetzolen ook harder maken door 50ml. jojoba-olie met 3 druppels jeneverbes mengen en hiermee dagelijks na en wandeling de zooltjes in masseren. Nadeel hier van is dat na het masseren de zooltjes nog vettig zijn en dan sporen nalaat op vloerbedekking.

23 november 2011                Auke Mitch (2008)
Hoi Willy, Mitch heeft de laatste tijd wat last van kapotte voetzooltjes. Ik heb de tips op jouw pagina gelezen, maar ik begreep daaruit dat het vooral voorkomt als Femke loops wordt. Bij Mitch kan dat natuurlijk niet het geval zijn. Weet jij of het bij reutjes ook vaker voor komt? Ik zal in ieder geval dat spul uit jullie winkel even gaan bestellen.
Ik hoor graag van je, Groetjes Petra

23 november 2011                Bouke Pollo (2009)
Hoi Willy, tijd voor een bericht uit Vlaardingen. Het is wat hectisch geweest en nog steeds wel. Never a dull moment. Tja een foto bijgesloten van Pollo met zijn verjaardagscadeau. Het was even wennen, want als je natuurlijk je bot met man en macht verdedigd en dus meeneemt blijkt dat je wel eens niet zomaar door een kiertje van de deur komt. Daar sta je dan! Gelukkig kwam er iemand binnen dus kon de tocht verder naar een nieuwe snoepplek. Alle broertje en zusjes uit hetzelfde nest ook van harte gefeliciteerd. Het gaat erg goed met onze boef. Hij luistert, doorgaans, alleen laatst toen ik haast had even niet!. Les voor de volgende keer, niet los. Nu liep hij braaf de hele tijd in de buurt, kom op commando hier met een snoepje. Maar opeens foetsie weg, roepen, komen ho maar, dus ik achter hem aan het weiland in, hij was echt ver weg. Opeens op mijn roep, kop omhoog boven het gras uit met zo'n blik van Oh ja, jij was ook mee! Wat leidde hem af? Heel veel schapenpoep.....jakkes!!!! Hij vraagt nog steeds om veel aandacht. Het is een echte knuffel. Laatst kreeg ik van Rozemarijn een slaapknuffel toen ik op de bank zat en ons jaloerse (kat)hond liet zich ook niet onbetuigd. Krijg is geen aandacht dan ga ik "praten". Hij maakt dan geluiden, piepen, brommen en als je dan nog niet reageert gaan we blaffen. Zo schattig (al hoewel dat blaffen redelijk irritant is). Hij loopt ook mee naast de fiets, zowel los als aan de lijn, alleen in de polder los hoor, op de autowegen vertrouw ik hem voor geen meter. Het is en blijft een echt 'eigen-wijze" Friesche Stabij. Ik zag dat je graag alle pups van Femke gaat ontmoeten. We noteren de 22ste april alvast, maar het is zover weg dat we tegen die tijd wel officieel gaan bevestigen.

Hartelijke groeten vanuit Vlaardingen. Klaas, Rozemarijn en Heleen

16 november 2011                Meike (2006)
We zijn 3 maanden in Zwitserland geweest en nog 1 maand in Frankrijk wat mijn conditie weer op een goed niveau heeft gebracht. Vanmorgen heb ik met Meike 10 km hard gelopen, iets wat ik nog steeds onvoorstelbaar vindt. Ik weet dat ik vanaf nu weer vrolijk achteruit ga maar ik heb nu wel een super conditie dus misschien ga ik het tot het voorjaar redden. Hoe het met Meike gaat?
Super!! Het blijft een hele lieve vrolijke hond en mijn personal trainer die me 5,5 jaar geleden mee naar buiten nam waarbij we in slow motion enkele malen per dag een blokje liepen en die me vanmorgen vrolijk begeleiden bij 10 km hardlopen. In Zwitserland hebben we dit jaar flinke berg wandelingen gemaakt. Meike is een echte berggeit ze vindt klimmen en klauteren helemaal fantastisch. Gelukkig hebben we niet alleen maar regen gehad. Er zijn dagen bij geweest dat ik met Meike bij de rivier ging zitten zodat ze verkoeling in het water kon vinden terwijl ik zat te tekenen. Het enige waarvan ze zo af en toe last blijft hebben is haar voetzooltjes. Wat ik tegenwoordig doe en wat werkt is insmeren met uierzalf of vaseline en een sok aan zodat ze niet kan kluiven. Meestal is het dan in een paar dagen weer over en dan is het even geen hardlopen, maar ach ze doet genoeg.
Groetjes Nelly

6 november 2011                  Puppy terugkomdag (2010)
Vroeg opgestaan want er moest broodjes gesmeerd worden de snert warm maken en koffie zetten. Een voor een kwamen ze binnen gelopen, de pups van die nu bijna een jaar geleden zijn geboren. 3 Verschillende honden, Djieuwke, klein maar erg vrolijk en speels. Digger al heel volwassen, rustig, eerst even de kat uit de boom kijken. Dimple stoere vent, die steeds zijn harem in de gaten houd. Helaas was Benke de vader van het spul niet aanwezig.We hebben heerlijk gewandeld. De honden hadden alleen maar aandacht voor elkaar, rennen, spelen achter de hazen aan. Thuis gekomen was er voor de honden een stuk taart die Bart. Dimple heeft hem niet geproefd, het was hap, slik en weg! Ze vonden het heerlijk. De snert ging er prima bij de mensen in. Het was een zeer geslaagde dag! Ik verheug me nu al op 22 april 2012!

28 September 2011               Dimple (2010)
Hai Willy, Met Dimple gaat het goed. Afgelopen week zijn Edu en ik nog een weekje in Griekenland geweest en heeft Dimple gelogeerd bij zijn vaste oppasadres bij zijn Golden Retriever vriendjes op de boerderij. Hij heeft het heerlijk gehad en heeft ons niet echt gemist (alhoewel we wel een extra dikke knuffel van hem kregen toen hij ons weer zag :-). Ik heb inmiddels contact gehad met drie dierenartsen (ook die van jullie) over Dimple zijn bal en het "probleem" dat hij twee keer per dag alles aflikt waardoor het pijn doet bij hem. Eigenlijk raden ze allemaal aan om hem toch te castreren. Aanstaande vrijdag hebben we een afspraak bij de dierenarts voor zijn prikje voor Duitsland en dan bespreken we het hoe en wat tav castreren nog even "ter plekke". We houden je op de hoogte. Ik zal binnenkort nog wat foto's van ons mannetjes sturen. Groetjes Edu en Claudia

27 September 2011               Dieuwke (2010)
Hoi Willy, Met Djieuwke gaat het prima, ze is een prachtige lieve hond. Van de zomer zijn we naar Zwitserland geweest, Djieuwke heeft prima gewandeld , we hebben er een echte berghond van gemaakt. We hebben heel wat bergliften genomen, heel hoog geweest 2926m op de Eggishorn en ze heeft alles gelopen. Op 2 ladders na, de 2de dag wilde we een nog niet al te lange wandeling maken, maar het weer werd steeds beter en de natuur werd steeds mooier en natuurlijk kwam de gletsjer steeds dichterbij dus je gaat maar door en door tot dat je bij een kloof komt met als enige oplossing een ladder van 15m naar beneden nemen. Djieuwke liet zich heel rustig naar beneden dragen en liep daarna lekker door. Zij kan sneller en makkelijker over de bergtoppen lopen dan wij, maar na een paar pittige dagen kroop ze na het eten het liefst onder de bank als ik vroeg of ze mee ging wandelen. We hebben het heerlijk gehad. Afgelopen weekend hebben we er een zeehond van gemaakt, lekker op het strand van Wassenaar gelopen en in zee gespeeld. Ik ben bang dat ze teveel zoutwater binnen heeft gekregen want ’s avonds was ze flink aan de diarree. Gelukkig is nu alles weer normaal. Groetjes, Ellen, Egbert, Annelotte en Bart en een knuffel van Djieuwke.

18 september 2011
Dat is lang geleden dat ik iets geschreven heb, het spijt me! Door een heel druk zomer o.a. familieomstandigheden, organiseren van diverse evenementen hier in Norg en natuurlijk ook nog (Jan) meedoen aan concoursen, kwam het er niet van om iets te schrijven.
Femke heeft een nekhernia gehad. Na haar laatste nestje zat ze niet lekker in haar vel. Moeilijk lopen, niet vrolijk gewoon niet fit. Zou het door de zwangerschap komen? Een kuur gedaan om haar lichaam te reinigen, werd wel beter maar nog niet top. Ze ging kreupelen aan haar voorpoot, moeilijk opstaan. Spiersupport gegeven misschien iets in de spieren of artrose? Foto gemaakt van haar voorpoot maar het zag er allemaal goed uit, geen artrose. Ik had het idee dat het wel beter met haar ging op de spiersupport. En toen op een zondag tijdens de wandeling ging het lopen veel moeilijker. Thuis gekomen was ze zo stijf als een deur. Later op de dag jankte ze, we waren er niet bij maar hoorde het wel! s’ Avonds durfde ze niet meer te liggen en als ze stond durfde ze niet meer te gaan liggen. Er onrustig, ik heb haar een pijnstiller gegeven en later is ze is gaan liggen en heeft geslapen tot de volgende morgen 7.00 uur. Ben die nacht wel bij haar gebleven. Zodra als ze haar bewoog verging ze van de pijn. Toen we bij de dierenarts aankwamen zag hij meteen dat het een nekhernia was. Het geluk hiervan is dat het weer overgaat en een operatie niet nodig was. Maar wel totale rust! Alleen uitlaten en dan weer in de bench. Nou de bench was geen optie voor Femke. Maar ze heeft werkelijk 4 weken echte rust gehad en een Pretnisilon keur. Daarna ging het beter met haar. Nu is ze weer de oude, heerlijk wandelen, spelen met Silke. Echt weer de oude Femke!
Met Silke gaat het super! Eten gaat ook heel goed, ze doet aan behendigheid mag graag mee aan de fiets en vind zwemmen ook heerlijk. Ik heb nu ook een leuke reu (Edmé Sil fan de Haersterwei) voor haar gevonden en hoop volgend jaar een nestje met haar te kunnen fokken.

27 juni 2011
Gisteren ben ik samen met Femke op bezoek geweest bij Claudia, Edu en Dimple. Ze wonen heerlijk daar in de polder. Een walhalla voor Femke en Silke, kippen, eenden en een lekkere vieze sloot gevuld met kikkerdril. Silke vond het super in die sloot! Femke dacht nog even dat ze een kippetje kon pakken. Dimple is een heerlijke hond. Hij is nu 7 maanden maar luistert goed. Hij is nu echt in de groei. Een prachtige vacht, heerlijk stijl haar, mooie kop die van Femke. Wat ondeugden aangaat doet hij het zelfde als Silke. Slepen met schoenen e.d. Kranten en karton in stukjes scheuren maar niet opeten, dus veel troep dan. We hebben nu heerlijk een uur gewandeld in de polder, Silke en Dimple trokken heel erg met elkaar op terwijl Femke haar eigen dingen deed. Leuk om hem weer te zien. Doordat op de fokkersdag Ada en Bart hun stoeltje hadden vergeten ben ik op de terugreis daar even langs gereden om dit af te geven. Bono zag er super uit. De vacht was er weer die hij kwijt was op de fokkersdag. Een hele mooi en lieve hond. Hij gaat gezellig met familie mee op vakantie naar de Ardennen. Wat zal hij een plezier hebben daar. Karin even gebeld of zij thuis was zodat we Wouke nog even konden zien. Wouke is niet zo als ik gedacht had al Silke. Ze is toch meer het type van Femke maar dan een wat fijnere versie. Ze mag heel graag zwemmen, ze kan ook surfen! Wandelen is ook tof en rustig in huis liggen is ook prima. Het was weer een zeer geslaagde hondendag voor mij!

21 mei 2011
Fokkersdag van het nest van Tjeerd fân Fryske Komôf (2009).
Heel gezellig was deze middag, ik dacht dat iedereen wel had genoten om even gezellig met elkaar zo te kletsen. Voor de honden was het best wel een hele beleving, in zo’n hal, veel lawaai en dan ook nog warm. De beoordeling was ook goed in het algemeen. De keurmeester vind dat Femke breed is gebouwd en dat hij dan in deze combinatie had verwacht dat de honden wat zwaarder zouden zijn. Zijn beoordeling is te lezen bij de link van Fokkersdag.
In alle honden zag ik dingen terug die ik bij Femke zie en hoe ze in het nest waren. Vandaag zag ik de dat Bono lief is maar vond in de hal totaal niet leuk (vond Femke ook nooit). Polo die alle andere reuen als een rivaal zag. Baike vond alle heren zeer aantrekkelijk. En Bauke de rustige maar die zeer goed showde in de ring.

14 april 2011
We zijn zondag bij de manege geweest om even heerlijk te training met de paarden. Digger (2010) en Vledder (2006) waren hier ook aanwezig. Silke en Femke natuurlijk ook. En nog meer honden. Heel gezellig! Digger is leuk en lief. Heel aandoenlijk kan zij vanaf de talud het hele veld bekijken. Mc. Giver, woont bij Vledder was helemaal hoteldebotel van Digger. Digger beet steeds van haar af al hij in de beurt kwam. In alle 4 stabij’s zie je dezelfde trekjes. Speels, knuffelig, aanhalig, enz. Was een prachtige morgen zo met de honden, vrienden en de paarden.

13 april 2011                Keedy (2006)
Keedy is inmiddels 5 geworden en krijgt nu echt een grijs bekje! Ze is echt een lieve moeder want Luna zal het krijgen zoals ZIJ het hebben wil. Ze pakt ballen, kranten of wat dan ook van Keedy af en Keedy laat dat allemaal toe. Ook dagelijks moeten de oren van Luna schoongelikt worden.... eerst de ene kant (en net zo lang voor KD gaan staan kwispelen totdat KD gaat likken) en dan de andere kant (als ze de kans krijgt). Ze doen het erg leuk samen, Luna bijt nog graag in de kraag en oren van Keedy en sleurt haar - als ze de kans krijgt Keedy een stukje mee - geen gegrom van Keedy maar soms...... maakt ze het te bont en dan is het ook klaar na 1x grom van Keedy. Met de poten hebben we nog steeds problemen, we zijn overgestapt op ander voer (Renske) en ze zijn vodige week allebei tegelijk gesteriliseerd en nu maar hopen dat het met de pootjes afgelopen is want Luna heeft door al dat gedoe + een bacterie in d'r teentje en een achter moeten laten amputeren.... Gelukkig kan ze er goed mee uit de voeten.... maar heeft wel een "achterstand" van een kleine 3 maanden. Ze is de laatste maand nog een stukje gegroeid.
Groetjes Els en Marga

9 april 2011                 Clubmatch
Vandaag met Silke naar de clubmatch geweest in Zutphen. Silke houdt absoluut niet van hondenshows dus vandaag was het een hele andere Silke dan we thuis gewend zijn. Heel timide en niet levenslustig. Toen ik weer thuis was en haar uit de auto deed was ze weer helemaal happy. Maar ze heeft het gehaald een ZEER GOED! Deze had ik nog nodig om met haar eens een nestje te kunnen fokken. Nu alleen nog röntgenfoto’s laten maken van haar heupen en als dit goed is ga ik een leuke kerel voor zoeken. Volgende week heb ik nog een show in Hardenberg hier had ik Silke ook voor opgegeven voor het geval dat ze geen vandaag niet een ZG zou halen. Dieuwke (2010) was er ook. Ze deed mee in de babyklasse en ze liet haar super showen. Van de vijf hondjes was zij die zich geweldig liet showen daar in de ring. Ze behaalde een vierde plaats met het predicaat belovend. Dieuwke is een mooi getekende hond met een vreselijk mooie vacht. Ze is ook echt een knuffeldier. Sietse (2007) onze Nederlandse kampioen deed mee in de kampioen klasse en behaalde een uitmuntend. Het was weer een leuke, gezellige hondendag!

5 april 2011                  Bauke (2009)
Hoi Willy en Jan, Wij komen ook naar de fokkersdag. Het gaat nu weer goed met Bauke, hij heeft een poos problemen gehad met s'nachts plassen. Waarschijnlijk heeft Bauke een ontsteking gehad, heeft 3 keer om de 2 weken een antibiotica kuur gehad. Hij heeft ook  in lichte mate een voedsel allergie. Heeft nu voer van de dierenarts. Hij heeft dit pas sinds een paar weken hij vindt het voer erg lekker. Bauke is een lieve aanhankelijke hond, komt erg graag bij je liggen als het kan. Als hij los loopt moet ik echt opletten of er geen andere hond loopt, want dan is hij vertrokken en krijg ik hem niet meer te pakken. Ik ga ook graag lange wandelingen met hem maken. Ben wel benieuwd naar zijn broers en zusjes ik zie jullie dan. Groetjes van Winnifred en een pootje met knuffel van Bauke.

4 april 2011                  Pollo (2009)
Ai AI, ik kan er die dag niet bij zijn. Het is de Dag van de Chemie en dus moet ik op Shell Pernis en Shell Moerdijk acte presence geven. Maar ik wil natuurlijk niet Willy teleurstellen dus zit het wel in dat Klaas met Rozemarijn gaat komen met Pollo. Pollo is een voorbeeld van voortreffelijkheid. Heel aanhankelijk en lief, wil graag spelen en is dus direct vetrokken als ie andere leuke hondjes ziet. Op zo’n moment heeft ie geen oren. Tegenwoordig neemt Klaas vaak een bordercollie mee met wandelen en dat is feest voor ons hondje. Maar Charlie rent toch wel een tikkie harder en springt over een sloot. Op dit moment zit ie naast me en is aan het verzinnen hoe ie mij kan overhalen om te gaan spelen, want dat is toch wel het liefste wat hij doet. Dus veel plezier allemaal, ik ben er niet maar Pollo komt met de rest van de family.

4 april 2011                  Bono (2009)
Wij hebben Bono ook opgegeven! We verheugen ons erop alle honden weer te zien. Groetjes Ada

4 april 2011                  Baike (2009)
Heb de uitnodiging inmiddels binnen. We kijken ernaar uit om jullie allemaal weer te zien. Baike gaat heel goed, vandaag kwamen we met de wandeling een stabijtje van 12 weken tegen, weer zo schattig, en wat is ze dabn groot! Al is ze nog steeds niet erg groot. Ze is prachtig en nog steeds zo actief en blij, het is elke dag weer genieten met haar ;-) Het luisteren gaat ook al steeds beter en op tafel staan heeft ze ingeruild tot het snaaien van vooral lekker vlees dat op het aanrecht ligt, gaat dus al veel beter zoals je ziet, hahaha! Ik denk dat ze daarom zo’n mooi glanzende vacht heeft ;-) Tot in mei! Veel groetjes uit Wassenaar.

3 april 2011                  Tjeerd, vader van nest 2009
Hallo Willy, Als jij zaterdag ook naar Zutphen ga, kom ik je waarschijnlijk nog wel tegen. Ik ga met Buya de ring in. Als er verder niets tussen komt, zal ik met Tjeerd op de fokkersdag komen.
 Groetjes, Henny

14 maart 2011             Bono (2009) op bezoek
Gistermiddag is de Fam. Lodder op bezoek geweest. Bono is een hele kerel geworden. Een hele mooie, zeer in conditie met een superglanzende vacht. Af en toe een rauw ei krijgt hij. Zeer energiek en eigenwijs. Daarin lijkt hij erg op zijn moeder, je kunt roepen dat zij moet komen maar daar geven ze niet direct gehoor aan. Bono was tijdens de wandeling met van alles en nog wat bezig maar niet met ons. Advies was dan ook aan Ada door blijven trainen en consequent blijven. Herkenning met Femke en Silke was er niet. Femke was wat snauwerig en had totaal geen belangstelling voor Bono. Silke vond hem wel leuk maar zij gaf wel aan hem hoe ver hij kon gaan. Ze hebben heerlijk gerend en gespeeld. Het was een heerlijk middag zeker voor herhaling vatbaar.

13 maart 2011             Djieuwke (2010)
Dat is ook helemaal de bedoeling, wij geniet ook volop van haar. Ik ben bezig om de foto’s van de camera op de computer te zetten en dan bekijk je ze gelijk ook de filmpje. Van de week heb ik een filmpje gemaakt van Djieuwke met haar vriendin Neeltje, het geluid van deze film heeft haar wakker gemaakt en ze is nu opzoek naar Neeltje. Het haar net wel de film laten zien , maar daar kan ze niks mee. Nu ik weer wat anders aan het doen ben  wordt ze weer rustig en slaapt alweer . we hebben vandaag een heerlijke dag gehad. Vanmorgen zijn we lekker het bos in geweest, daar heeft ze zeer veel honden gezien en besnuffeld. Ze was zeer lief voor een heel oud hondje, lekker aan het dolle met een hond van 10 maanden, stukjes gedroogde runderlong van een Bordeaux dog afgetroggeld, lief gespeeld met 2 teckels, nog een paar andere honden moeiteloos gepasseerd  en zeer geïnteresseerd gesnuffeld aan de Friese stabij. Net of ze wist, he jij bent van het zelfde ras. Kijk maar weer op Youtube (zie onderstaande link). Kun je ook zien wat voor een waterrat ze is!!!!!! (niet dus). Bart heeft alles uit de kast gehaald om haar het water in te krijgen, zelfs een brug gebouwd zodat ze met bijna droge poten kon oversteken. Eerlijk gezegd zou ik die brug ook niet genomen hebben maar het was een lief gebaar van Bart. Voor vanavond kwam ik een blok Prinsvlees tekort, en in het bos was mij zeer op het hart gedrukt om op een vleesdag geen brokken te geven maar wat rundergehakt met wat groente er door. Onze dame heeft dus runde tartaar met peultjes geserveerd gekregen, ze heeft 10x langer over het eten gedaan MAAR toen was haar bakje leeg, schoon leeg, blinkend leeg, nog net niet debodemeruitleeg, en maar weer terug lopen naar de bak misschien zit er wel/nog weer wat in. snoepdoos. En, herkende je Bono nog of kende hij jou, Jan, Femke en Silke nog? Djieuwke veranderd ieder dag, veel zwarte vlekken bij gekregen, groter geworden maar nog steeds kort op de poten. Mooie grote stevige graafpoten. Geniet nog even na van je dag met Bono  en een dikke knuffel van Djieuwke. Groetjes Ellen.


11 maart 2011             Dieuwke (2010)
Hoi Willy en Jan, Hoe gaat het met jullie en de honden? Met Djieuwke gaat het prima, al heeft er een kleine transformatie plaats gevonden, we hebben een GRAAFMACHINE. We kunnen haar niet allen in de tuin laten , want dan is er geen plant/bol/grasspriet die op zijn plaats blijft staan. Gaan we samen de tuin in dan is ze de grootste ”hulp” die maar kunt wensen. Alles wat ik in de tuin doe wordt in hoog tempo gekopieerd en takjes, blaadjes, wortels die er uit gaan worden in hoog tempo naar de andere kant van de tuin gebracht. Gelukkig leert ze snel en met een beetje geduld en humor komen we een heel eind. Vanmiddag dacht ik slim te zijn en een stuk hout te ruilen voor een bullenpees, de ruil verliep prima alleen moest die begraven worden. Later in de middag is de bullenpees gedeeld met Neeltje ( haar  vriendin en sister in crime) die 2 delen alles. Gestolen eieren , veroverd kattenvoer , speeltje en nu dus ook een kluif. Is Neeltje niet in de buurt dan is ze mij zeer trouw, volgt me door het hele huis en beschermt me tegen de  postbode. We hebben sinds kort weer een traphekje en zelfs  daar probeert ze over te springen. Ik hoop dat haar gewrichten er niet te veel onder te lijden hebben, want ze moet nog heel wat km maken. Een dikke knuffel van Djieuwke. Groetjes, Ellen

9 maart 2011                Dimple (2010)
Hai Willy, Lang niets van ons gehoord! Hoe gaat het daar? Alles goed met iedereen? Hier gaat alles goed! Druk bezig met alle oefeningen van de puppycursus en lekker op het strand en in het bos en in de polder wandelen! Het gaat steeds beter! In het begin liep hij wel eens weg als hij los wandelde (ging hij vrolijk met andere mensen meelopen ipv met ons), maar nu verstoppen we ons af en toe (als hij te ver weg loopt) en dan ineens mist hij ons en dan begint hij te zoeken en terug te rennen, met als gevolg dat hij ons nu heel goed in de gaten houdt als we wandelen haha. Wel al twee keer de spoeddierenarts moeten bellen. Eén keer had hij twee speelgoedmuisjes (van de kat) in één keer doorgeslikt, maar die zijn er (na wat ontbijtkoek voeren) aan de achterkant gelukkig weer uitgekomen (de muisjes werden helemaal zacht). Gisteren had hij de leesbril van Edu's moeder te pakken met als gevolg dat hij een glas had doorgeslikt. Weer de dierenarts gebeld en nu moesten we hem een halve eetlepel zout geven. Na twee minuten kwam z'n eten er van voren weer uit, met het glas! Gelukkig maar. Inmiddels zijn we erachter dat hij van alles en nog wat in z'n mond stopt, maar dat hij (als je het gewoon negeert) het uiteindelijk allemaal weer laat vallen. Iedere keer leren we weer! Het alleen zijn gaat meestal goed, maar af en toe blaft hij nog wel eens volgens de buren. Zijn bal is nog steeds niet ingedaald dus ik ben bang dat hij geen dekreu zal worden. Wel jammer want hij wordt steeds mooier (of vinden alle mensen dat van hun eigen hond :-). Hij weegt al 10,1 kilo en krijgt nu al 650 gram vlees per dag. Hoe gaat het met zijn zusjes? Ik lees de laatste tijd geen nieuwe stukjes meer op de website. Ik zal binnenkort nog weer een paar foto's sturen. Groetjes Edu en Claudia en een poot en lik van Dimple.

20 februari 2011         Digger (2010)
Met onze prinses gaat het erg goed! Het is een heerlijke,lieve rustige hond wat super bij ons gezinnetje (en bedrijf…) past. Ze adoreert Mick en is stapel op Jip waar ze soms MEGA ruzie mee heeft…wát dat soms is met die twee?????? Ook heeft ze al haar eerste muisje te pakken gehad,ze liep er zo trots mee rond,als een aap met 7 staarten! Ha ha ha ha. Nou nog vriendjes worden met DE RIEM!... Verder reageert ze super op haar naam,doet haar behoefte in een box of net als Mick, op de mestbult…(ja,ja!) en mag zevan de heren s’avonds kiezen in welke hondenmand ze wil gaan slapen.Je hoort haar dan ook nooit “klagen”. Zal je even wat foto’s mailen, Hoe gaat het met haar stoere broer en zusje? Groetjes Marian

9 februari 2011
We zijn zondag op bezoek geweest bij Digger. Femke en Silke zijn ook mee geweest. Wat heerlijk om haar weer even te zien. Er was duidelijk herkenning zowel naar Jan en mij toe als naar Femke en Silke. Ze was gegroeid! En ze heeft het daar naar haar zin. Speelt met Jip de kleine hond en Mick (stabij) beschermd haar als het te gortig wordt. Ze is nergens bang voor, weet wat mag en niet mag. Ze mag graag knuffelen is nieuwsgierig en vindt het niet erg om alleen te zijn. s’Avonds heb ik met Ellen gebeld hoe het ging met Djieuwke ook zij groeit als kool. Ze is al mee geweest in de fietskar naar de markt waar ze door iedereen bewondert wordt. Annelot leert haar kunstjes en ze mag graag met Bart stoeien. Wat ze ook geleerd heeft is uit haar zelf trap te lopen. Maar daar heeft Ellen nu stokje voor gestoken. Het alleen zijn gaat ook heel goed. Ze een knuffeldier, speels en nieuwsgierig. Gaat ook naar puppytraining en maakt daar veel vrinden en is absoluut niet bang voor andere honden. Ook nog even met Claudia gebeld en haar vehaal komt overeen met de verhalen van Digger en Djieuwke. Gisteren is Boukje de hond van Jan en Fija )ook een Stabij en hier uit Peest’ bevallen van 7 puppy´s. Alles gaat heel goed met Boukje en de pups.

6 februari 2011            Dimple (2010)
Hai Willy, Hoe gaat het daar? Met jullie, de hondjes en de paarden? En hoe gaat het met de zusjes van Dimple? Groeien ze ook zo hard? We hebben geen waterbak in de bench en ik denk inderdaad dat het door alle spanning van de puppycursus was. Nu is het weer iedere nacht netjes één keer wakker om te plassen en daarna weer verder slapen. Vanmorgen werd hij zelfs pas om 9.30 uur wakker! Hij had eergisteren last van een geïrriteerd oogje, het was wat rood. Ik heb sterke kamillethee gezet en zijn oogje drie keer per dag met een wattenschijfje met kamillethee schoongeveegd (helpt ook altijd bij de paarden). Werkte perfect! Gisteren hadden we het buurhondje om op te passen (het kooikertje) Dimple vond het geweldig. Hij ging iedere keer tegen haar aanliggen, ze werd er gek van haha. Vandaag is Dimple voor het eerst naar het strand geweest (Kijkduin)! Het waaide heel hard, maar hij vond het geweldig! Nu ligt hij weer rustig naast m'n voeten te slapen. We gaan zo naar bed en dan gaat hij altijd lief de bench in. Ik zag net pas dat je had gebeld. We bellen anders morgen nog wel even. Dinsdag weer puppycursus en vrijdag weer naar de dierenarts. Morgen is weer mijn eerste werkdag. Dat zal wel wennen zijn, zowel voor mij als voor Edu. Nu mag hij drie weken opvoeden haha. Oh ja Dimple woog vanmorgen al 7,1 kg!! Hij krijgt nu al 500 gram diepvries vlees per dag (Duck). We hebben een grote vriezer gekocht en kunnen nu veel vlees tegelijk inkopen (dat is goedkoper haha). groetjes Edu en Claudia

5 februari 2011            Sietske (2007)
DICK EN JANNEKE VAN HARTELIJK GEFELICITEERD!!!
Gehaald van de website van Dick en Janneke  http://www.vandewagenschuur.nl/ Sietske Nederlands Kampioen!  Sietse had nog maar een kwart punt nodig om het kampioenschap in de wacht te slepen, maar vandaag in Eindhoven ging het prima. Er werd een vol punt gehaald en ook nog eens BOB (Beste van het ras). In de erering werden er 8 honden geselecteerd. Ook daar was Sietske bij. Helaas volgde er verder voor haar geen plaatsing. Maar onze dag kon niet meer stuk. Bovendien is ze sinds een dag loops! Dus het moment van dekken komt dichterbij.

Tip: s’ nachts plassen. Zet geen bak met water in de bench. Leer hem maar gewoon water drinken als hij uit de bench is. Doorlaten blaffen is erg vervelend In dit geval moet Dimple ook wel plassen. Als hij onrustig is of blaft omdat hij niet hoeft te plassen. Dan weer van voren af aan, de bench bij het bed elke dag een stukje verplaatsen naar de plek waar je hem wil hebben.

2 februari 2011            Dimple (2010)
Hai Willy, Bedankt voor de tip! We hadden het inderdaad al aan de dierenarts gevraagd. Omdat we ookwel eens naar Duitsland gaan, omdat m'n broer, schoonzus en neefje en nichtje daar wonen. Volgende week vrijdag gaan we weer voor inentingen en dan krijgt hij ook zijn hondsdolheid prikje. Gisteren puppycurssus gehad! Hahah lachen is dat hoor. Edu heeft de eerste les gedaan! Meelopen ging al heel goed, maar naar zijn naam luisteren niet want toen was hij al weer druk met andere puppy's. Hij is volgens mij wel een dominante meneer. hij heeft twee bordeauxdog-pups en een witteherderpup die met hem wilden spelen zo op hun rug gelegd. Dat wordt nog wat denk ik haha. Hij was kapot aan het eind van de avond en ik hoopte dan ook op een rustige nacht, maar helass! Hij werd vier keer wakker! Een kennis zei dat ik hem gewoon moet laten blaffen, maar tot nu toe moet hij echt wel plassen als hij 's nachts blaft, alleen zijn er ook nachten dat hij helemaal doorslaapt. Wat raad jij aan Wily? Net weer lekker met hem in het bos gaan wandelen. Genieten is dat! Nog een paar daagjes en dan is mijn vakantie voorbij en mag Edu de komende drie weken gaan oefenen en oppassen! groetjes Claudia.
TIP: v.w.b. vakantie, vraag even aan de dierenarts welke entingen de pup moet hebben als hij meegaat naar het buitenland. Dat maakt verschil per land. Hoe het precies zit weet ik niet. Maar ik weet wel dat de entingen voor Duitsland en Zwitserland moet worden aangepast of iets dergelijks.
Dat Claudia Dimple op vlees wil zetten is hartstikke goed. Als ik maar een hond deed ik het ook. Vlees is wat duurder in voeren. En soms onhandig als je op vakantie gaat want niet overal is vlees te krijgen. Dan kun je altijd een week voordat je weggaat de hond op brokken zetten zodat hij tijdens de vakantie brok eet en als je weer thuis bent zet je hem weer op vlees.

30 januari 2011
          Dimple (2010)
Hai Willy en Jan, Hoe is het daar? We zijn weer een week verder! Twee weken alweer is Dimple onze hond. Het voelt al veel langer! Een hoop beleefd de afgelopen week. Waaronder een overnachting in de Ardennen waar we met legervoertuigen uit de tweede wereldoorlog hebben gereden. Dimple heeft in de auto geen kik gegeven en ook in het huisje daar was hij top! Ik ben heerlijk met hem in het bos gaan wandelen een paar keer per dag en natuurlijk moest iedereen op het park met hem knuffelen :-). Hij vindt alles en iedereen lief en interessant! Af en toe nog een plasje in huis (op de pad) en af en toe nog wel eens een paar keer wakker 's nachts. De dag dat we naar de Ardennen gingen was het voer op en kwam ik erachter dat ik de verkeerde brokken had gekocht (geperst ipv croque) toen even gebeld met Prins en die raadden me aan om een paar dagen vers vlees te geven. Dus Dimple zit het hele weekend al aan de Duck compleet en hij doet het er prima op! Hij poept veel minder en hij stinkt ook minder uit zijn bekje. Misschien blijven we hem wel gewoon diepvries vlees geven. Hij ligt nu lekker bij me en we gaan zo weer slapen! Aanstaande dinsdag voor het eerst puppycursus. We hebben al een clicker gekregen en zijn al druk aan het oefenen! Hij kan al zitten en hier komen! We laten snel weer van ons horen. Groetjes van Edu en Claudia en een knuffel van Dimple!

24 januari 2011
          Djieuwke (2010)
Hallo Willy en Jan, Hoe gaat het  bij jullie? Gaat het alweer wat beter met Femke? Hier gaat  het SUPER, we maken nog wel wat foutjes maar het is zeer gezellig. We zijn al flink met Djieuwke opstap geweest. Ze veroverd ieder hart en is al zeer welkom bij de dierenwinkel. Ze hebben daar “ parkeerplaatsen” voor de hond, ze krijgen wat lekkers en de baas kan rustig boodschappen doen. Prima service, maar nog te riskant om Djieuwke daar te “parkeren”, iedereen wil haar meenemen. Zaterdag zijn we naar  de woonboulevard geweest, ook daar heeft ze zich prima gedragen. Het is er een stuk drukker en  de winkelwagens van Ikea maken best veel lawaai. Gisteren zijn we het bos in geweest, mocht ze lekker los lopen. Wat een feest voor Djieuwke vooral als Bart met haar mee rent. Djieuwke bleef netjes op het pad en bij ons in de buurt, tot dat ze een sprintje trok. Foutje nummer zoveel: ze luistert toch nog niet echt. Bart er achteraan en ja hoor ze komt weer naar ons toe. Toch maar weer aan de lijn gedaan want we liepen alweer naar de auto toe. Wandelen in het bos gaat prima, maar rond ons huis is ze niet vooruit te branden. Ik ben net nog met haar naar de school van Annelotte gelopen, gedragen, ze vertikte het om te lopen. Om 10.00 uur  zou Annelotte van gebouw wisselen en dan is het wel erg gezellig om haar weer even te zien en alle andere kinders die dan oversteken. Na 3x een koekje voor haar neus gehouden te hebben ( en gegeven) heb ik haar maar opgetild en naar Lot toen gelopen , die stond al te wachten en te roepen. 10 min kunnen knuffelen en geaaid worden door de scholieren kon ik weer “door”lopen.  Er was echter een staal van 180 gr  en; kom we gaan naar huis, voor nodig om weer beweging in Djieuwke te krijgen. Ze is niet bang tijdens de wandeling maar ze wil  het erf niet af. Klein beetje eigenwijs. De afgelopen week hebben we veel  bezoek gehad en op bezoek geweest. Ging echt allemaal goed. Het is leuk om te zien dat onze logeer hondjes wel even jaloers waren. Gajus ( de hond van de overburen, een Jack Russel) begon mij de verdedigen maar accepteerde Djieuwke wel. Hopelijk worden het vriendinnen, al is Gajus niet een hond die het leuk vind om met andere honden te spelen. Pippi  ( een manchester terriër)speelt graag maar Djieuwke kent de spelregels nog niet. We hebben een trampoline in de tuin staan en daar kun je heel leuk omheen rennen…………. sprinten. Djieuwke stond aan de kant met 1 poot in de aanslag; wanneer mag ik mee doen en kan het tempo iets omlaag. Heerlijk. Weer aan de koffie was het even van wie mag er opschoot bij het baasje, maar ook dat heeft zich opgelost. De liefde tussen onze kat (Roos) en Djieuwke wil maar niet opbloeien. Roos is meer een buiten kat, maar vind het ook wel gezellig om bij je op de bank te liggen. Deze week heeft ze alleen maar boven geslapen en eten kan ook niet ongestoord. De staart van Roos hangt heel verleidelijk naar beneden en daar moet je toch wel naar happen. Weer wat geleerd: ga niet tussen die 2 in staan , want je mag de klappen opvangen. Roos moet maar een keer goed uithalen dan wordt Djieuwke wel rustiger. Roos houd Djieuwke buiten goed in de gaten, loopt nog niet mee met de monster wandelingen maar als we een weekje verder zijn gaat ook dat goed. Willy heb je nog een tip voor het doorlopen van Djieuwke te bevorderen? We kunnen een kwartier doen over 10m, ze gaat iedere keer zitten en kijkt overal naar maar niet naar mij of met een blik van; ga lekker zelf lopen. Haar behoefte doet ze wel buiten de tuin.  Groetjes Ellen.

23 januari 2011           Dimple (2010)
Hai Willy en Jan, We zijn nu een week verder en wat hebben jullie een superhond opgevoed zeg! Dimple ligt hier languit in de bench helemaal uitgeteld! Hij is echt super! Als we opletten heeft hij al bijna geen ongelukjes meer in huis en doet hij alles netjes buiten en dat niet alleen bij ons thuis, maar ook als hij mee gaat naar onze ouders en oma's! Hij is echt een schatje. Heel speels en wil graag meelopen. Hij houdt ons de hele tijd in de gaten, heeft regelmatig de hik van het groeien :-) en ligt ook vaak te dromen! Hij heeft al veel honden (en poezen) vriendjes ontmoet en vindt ook alle mensen (groot en klein, jong en oud) helemaal leuk! Hij steelt de harten van iedereen! De hele week komt hij één en maximaal twee keer per nacht, maar vannacht (toen het voor het eerst de beurt was van Edu om eruit te gaan 's nachts) heeft hij doorgeslapen haha, we moesten hem zelfs wakker maken! Eten vindt hij zo lekker dat het echt naar binnen wordt geslurpt, af en toe gooien we de brokjes dan ook door de bench zodat hij er iets meer moeite voor moet doen. Vandaag weer lekker zijn vleesdag. Ik heb nog geen Prins vlees kunnen krijgen en nu heeft hij vlees van Duck natuurvoeiding gekregen. vanavond gaan we hem weer wegen. In de auto gaat steeds een beetje beter! Hij wil er dolgraag in, maar blaft en piept dan nog wel, als we dan even in het bos zijn gaan wandelen ligt hij op de terugweg lekker te slapen! Alleen zijn moeten we echt wel opbouwen, hij vindt het zo gezellig bij de baasjes dat hij alleen zijn toch wel erg moeilijk vindt. Hij heeft al een paar keer dingen uit de tuin naar binnen gesjouwd. Gisteren liep hij met een tak (die twee keer zo groot was als hijzelf) heel trots rond en rende zo naar de bench. Helaas vindt hij het ook nog steeds leuk om steentjes en paardenpoep in de mond te nemen, maar we houden hem goed in de gaten en nemen altijd de waterspuit mee voor de zekerheid en hij weet het al precies. Hij is een echte kroeldoos en dat niets liever dan bij/naast of op je liggen. En hij loopt al aan de riem of hij niets anders gewend is. In het bos of de polder loopt hij prima los mee, kortom, zoals ik al schreef, een superhond! Hoe is het daar verder? Groetjes Edu en Claudia.

19 januari 2011           Dimple (2010)
Hai Willy en Jan, Eindelijk weer internet! wel op een heeeeel klein laptopje (de grote is waarschijnlijk echt overleden), maar goed ik kan weer even wat laten horen van ons en Dimple!De reis verliep zondag goed, het eerste half uur was Dimple even onrustig en wilde hij naar buiten kijken, maar de andere 2 uur was hij super lief aan het slapen. Eenmaal thuis heeft hij een plasje in de tuin gedaan en toen naar binnen. Hij liep rond alsof hij hier al jaren woont en na een rondje door het huis liep hij zo de bench in en viel met een plof op zijn kussen en kleedje en ging heerlijk liggen slapen. Die avond kwamen de ouders en oma van Edu op visite en ook dat vond hij helemaal gezellig! Hij had de eerste dag twee ongelukjes met een plas, maar wel netjes op de puppypad voor de deur (best lastig inschatten wanneer hij nu aanstalten maakt om te gaan plassen). Die avond ook al mee geweest naar de paarden. Wel op de arm ernaartoe want aan een riem meelopen dat was wel raar. De eerste nacht lagen we om 23 uur met de bench naast het bed. Dimple heeft een half uurtje liggen piepen, maar licht uit met m'n vingers door de tralies werd hij stil. Om 1.30 uur werd hij wakker en ben ik naar beneden gegaan voor een plas. daarna weer terug en hebben we hem niet meer gehoord tot de wekker ging om 7 uur. Ik schrok want was bang dat hij het nu wel in de bench had gedaan, maar nee hoor. Snel naar buiten voor een plas en twee hoopjes. Wat een superhond! De volgende dag hebben we kennisgemaakt met het buurhondje (kooiker) helemaal geweldig vonden ze dat. Weer een paar keer naar de paarden en nu liep Dimple terug mee aan lijn alsof hij dat al jaren doet. Tussendoor slaapt hij lekker in de bench. Ook deze dag maar twee plasjes binnen! Eten is z'n allergrootste hobby en hij krijgt af en toe minder brokjes als hij veel beloning heeft gekregen voor de brave plasjes en hoopjes. Deze nacht de bench wat verder weg gezet en ook nu om 1.30 een keer eruit en toen de wekker ging om 7 uur bleef meneer nog even een half uur doorslapen op de rug haha. De afgelopen dagen hebben we al veel "kraamvisite" gehad en heeft hij al een paar hondjes leren kennen. Ook al twee keer in de auto geweest, maar dat vindt hij nog maar niets. Blaffen als een gek. Vanaf morgen ga ik beginnen met hele korte stukjes en dan naar het bosje bij ons in de buurt en de polder in, zodat hij het leuk gaat vinden. Dimple is een echte bengel die al weet dat hij geen paardenkeutels en stenen mag eten, maar dat vervolgens toch doet en dan heel hard van me wegrent. Nu heb ik een waterspuit gepakt en als hij het nu doet en hij niet luistert krijgt hij een spuitje water over zich heen terwijl ik net kijkt of m'n neus bloed. Hij weet niet wat er gebeurt en stopt gelijk met de steen of keutel. Daarna is hij natuurlijk weer heel braaf :-) Net bij de dierenarts geweest en ik moest zeggen van de dierenarts dat Dimple een prachtig hondje is met mooie aftekeningen en een mooi open karakter. De broer van de dierenarts had ook twee stabijhounen. Dimple's linkerballetje was nog niet ingedaald, maar de arts kon voelen dat het al wel dichtbij zat, dus hopelijk komt die ook snel! Op de terugweg ging DImple lekker liggen slapen tot thuis. Daarna weer heerlijk gespeeld met het buurhondje en gegeten (minder dan anders, want hij was erg verwend bij de dierenarts). Nu ligt DImple heerlijk in de bench te snurken! Verder is Dimple echt een superhond met een vreselijk lief karakter en ontzettend op ons gericht. Hij loopt letterlijk en figuurlijk als een hondje achter ons aan en als we op de grond voor de tv gaan zitten dan komt hij slaperig uit de bench gewaggeld en kruipt lekker tegen ons aan. Ik houd jullie op de hoogte. Groetjes Claudia.

17 januari 2011           Djieuwke (2010)
Hoi Willy en Jan, Zoals ik gister al zei is de reis prima gegaan. Bij Ommen begon ze wat te piepen en te draaien maar verder bleef ze goed opschoot. Thuis aangekomen ben ik gelijk met haar de achtertuin ingelopen en daar heeft ze netjes een plasje gedaan en liep ze kwispelt rond. We hebben haar in de tuin water en haar eten gegeven. Het vlees zat er zo in maar jullie hebben lekkerder water. Pas vanmorgen heeft ze echt zelf uit haar waterbak gedronken, daarvoor liet ik water in mijn hand lopen en dat likte ze dan op.  Bart heeft haar wel over de drempel getild zelf het huis binnen stappen was toch wel wat eng. Maar eenmaal binnen is ze rustig rond gaan snuffelen en vond ze het heel gezellig. We bleef ze bij ons in buurt, zeker toen wij een boterham gingen eten. Omdat Djieuwke leuk in de woonkamer aan het spelen was zijn we daar gaan zitten. Egbert had de boterhammen gemaakt en op tafel gezet, wij daarom heen en Djieuwke met de voorpoten op tafel. Les 1: niet in de woonkamer eten. We zijn drukker geweest met Djieuwke afleiden dan zelf eten. Het rode hondenkussen dat we voor haar gekocht hebben heeft ze gelijk in beslag genomen. Gaat er op spelen en slapen, ja een goed uur na aankomst is ze in slaap gevallen.  In eerst instantie waren onze kinderen aan het fluisteren maar na een half uur ging de stofzuiger aan, Bart heeft in de gang  zachtjes trompet gespeeld, hebben de kids boven veel lawaai gemaakt, (we hebben houten vloeren, je hoort alles) de telefoon ging een paar maal en Djieuwke sliep gewon door. O ja ze heeft ook al kennis gemaakt met Roos, onze je weet wel kater. Roos heeft door onze oppas honden al wat ervaring opgedaan met honden in huis en zijn tactiek, blazen. Djieuwke had hier wel ontzag voor. Na haar slaapje van ruim 2 uur zijn we weer de achtertuin ingegaan. Joyce de overbuurvrouw liep ook mee, ze heeft weer lekker gespeeld en liet zich lekker aaien en knuffelen. Zelfs het halsbandje werd geaccepteerd. Tijdens de avondmaaltijd was het weer feest. Djieuwke kreeg gelijk met ons haar eten en dan kun je van op aan dat ze ook naar buiten moet. Ja, maar niet wanneer wij haar buiten neer zetten, het ging dus ook een aantal keren fout. Een paar plasjes binnen en later op de avond ook een poepje. Gelukkig alles doet het. We hebben de lap uit het nest in haar bench gelegd , als wij in de keuken zijn gaat ze vanzelf in haar bench liggen, ook nu ik dit schrijf ligt ze daar. Gisteravond zijn we nog een aantal keer de tuin in geweest maar ze had weinig behoefte om wat te doen. Dat voorspelt een slapeloze nacht dacht ik toen om 22.00 uur heeft ze haar brokken gehad en 22.01 was het op. Is 48 gram echt niet te weinig? Daarna nog even gespeeld en geknuffeld en getracht een mailtje te sturen( gelukt maar vraag niet hoe) en als het goed is hebben jullie een link gekregen naar PICASA om de foto’s van Djieuwke te bekijken. Nieuwe foto’s zet ik in het zelfde mapje dus kun je die link blijven gebruiken. Filmpjes komen op Youtube te staan, die links zet ik straks erbij. Om 22.45 heb ik haar in de bench naast mijn bed gedaan. Een dikke5 minuten heeft ze liggen piepen en draaien, mijn hand er ingestopt in de hoop dat ze dan wat rustiger zou worden. En na een knabbel, kopje en een lik is ze gaan slapen. Ja, we hebben een baby op de kamer, van ieder geluidje word ik wakker, Djieuwke is aan het dromen. Gelukkig ben ik een makkelijke slaper maar na een nacht ligt slapen met 2 keer eruit en 2x 2 minuten buiten staan en dan nog geen plasjes gedaan te hebben ben ik wel een beetje brak. Ik doe vanmiddag wel mee met het slaapje. Na een verfrissende douche met Djieuwke naar beneden gegaan, in de tuin gelopen, gegeten en lekker gespeeld. Annelotte heeft vanmorgen uitlaatdienst en heeft haar mee de voortuin ingenomen.  Aan de riem, 3 plasjes kwamen eruit. Mag ook na een droge nacht. Djieuwke weet haar waterbak nu wel te vinden dus verwacht ik vannacht meer plasjes. Vandaag heeft Djieuwke meer lef, tijdens het ontbijt van Roos was ze steeds aan het blaffen. Roos schonk haar weinig aandacht maar na het eten kwam de kat iets dichterbij en dan kun je maar beter je bek houden heerlijk nog een held op sokken erbij. Zo net ben ik met haar naar buiten geweest, de weg overgestoken en naar het verkeer geluisterd. Het is niet echt druk bij ons in de wijk maar de auto’s vind ze niet echt leuk. 100m verderop staat de school van Annelotte, nu weet ik dat ze om 9.10 uur na  de overkant moet voor Engels, misschien zien we haar. Ik op mijn hurken en Djieuwke tussen de benen hebben we naar de voorbij komende auto’s gekeken totdat Annelotte langs kwam. Niets was meer eng. Romee heeft haar lekker geaaid net zo als de conciërge complimenten in ontvangst genomen, mooi lief zacht vrolijk hondje, en toen weer naar huis. De auto’s blijven rare dingen die voorbij rijden, mooi ze heeft ontzag voor ze. Na nog even in de achtertuin gespeeld te hebben is ze weer inslaap gevallen al weet ze niet echt waar ze moet gaan liggen bench in en uit op de grond of op de voetplank van de stoel van Annelotte. Ze piept wel wat meer vandaag. Zal de gewenning wel zijn.  Zo , nu zijn jullie op de hoogte van onze belevenissen van de laatste 24 uur, ik gaan het huishouden doen en straks weer lekker spelen.

Groetjes Ellen.