Verhalen 2012

6 december 2012
Sietske is drachtig! Dick en Janneke hebben een echo laten maken en ze is drachtig. Dus eind van deze maand kunnen de pups geboren worden. Dus als alles goed gaat dan zal eind februari Lobke Sietse van de Wagenschuur haar intrek nemen in huize Tienkamp.

26 november 2012
                Baike (2009)
Hoi Willy, Wat een leuke foto’s! Bernhard heeft het wel heel leuk gevonden gister, doet er erg stoer over maar is apetrots op “z’n meisie”  hahaha. Ik stuur je een foto hoe hij Baike vanochtend heeft toegetakeld om een beeld te krijgen van de situatie hier thuis ;-) We vinden het ook allebei zo leuk en bijzonder dat jij de hele reis ondernomen hebt om te komen, echt fantastisch. Nu moeten we de volgende show zoeken waar ze heen kan. En ik geloof dat ze ook een foto voor de heupdisplasy moet maken, toch? Zal ik dat nu laten doen of afwachten op de uitslag van de 2de show? Liefs, Eva

25 november 2012                Baike (2009)
Vandaag zijn Fija en ik naar de winner in Amsterdam geweest. Eva van Baike mailde me begin deze week dat ze Baike had opgegeven voor de Winner. Dus ik vanmorgen met Fija en haar Joppe, reu 7 mnd., in de auto naar Amsterdam. Joppe kon dan lekker wennen aan de drukte rondom een hondenshow. Hij heeft zich geweldig gedragen. Bernard was alleen gekomen met Baike. Helaas kon  Eva niet mee. Nou Eva, je hebt wel wat gemist. Bernard en Baike waren heel relaxt in de ring. Mooi om te zien! En ze heeft het super gedaan! UITSTEKEND op de 3e plaats! Gefeliciteerd daar in Wassenaar op naar de volgende show! Ik heb zojuist Dick even gebeld hoe het met Sietse gaat. Sietse is 1 november gedekt door Sir Tievo van de Eenhoornleijn. En als alles goed gaat krijgen wij een teefje uit dit nestje. Ik verheug me er heel erg op. Dick en Janneke dacht wel dat ze drachtig was. Eind van deze week laten ze een echo maken en weten we meer.

29 oktober 2012
Vandaag bij Marianne van Dam op bezoek geweest. Marianne is de fokker van de pups van Aike Jesse (2008) en Aagje Roefke. Marianne en Hans hebben 6 Friese stabij’s in huis lopen. Geweldig! Dus in de kamer 6 volwassen honden met in een speciaal gemaakt ren 9 pups. Aafje ging heerlijk in de kamer op de bank liggen toen we de puppyren betraden. En wie ging met ons mee in de ren juist oma. Sietske is de moeder van Aafje. Ze ging lekker in de kist liggen en alle pups mochten bij haar liggen. Heel aandoenlijk gezicht. Prachtig nest vond ik het. Een mooi homogeen nest! Mooi koppen!

21 oktober 2012
Vorig weekend zaten Fija en ik heerlijk met de honden, Femke, Silke en Boukje Joppe was thuis gebleven, op Ameland. Lekker lange wandelingen gemaakt. Maandag net thuis en kreeg bezoek van Janneke en Dick die een weekje logeerde in Hoogersmilde. Sietske is loops! Dus als alles goed gaat en volgens de planning dan zou ze rond kerst een nestje kunnen hebben. Heerlijk! Iets weer om naar toe te kijken.

12 september 2012               Digger 2010
:-))))) YESSSSS!!!! Reactie van Marjan n.a.v. van de uitslag van de HD foto’s van Digger HD-A, botafwijking 0 en Norbergwaarde 35, onvoldoende aansluiting. Digger is ook al geïnventariseerd dus Marjan kan nu een leuke vent voor haar zoeken!

11 September 2012
     Sietske (2007)
Hoi Willy, Bedankt voor het mailtje.(foto van de ontmoeting met Eva) Ja, dat was wel een groot toeval. Hier gaat alles z’n gangetje. Het wachten is op het loops worden van Sietske. Kan toch niet meer zo lang duren. Met Bente doe ik ringtraining sinds vorige week apporteertraining. Dat laatste doe ik bij Arno Brosky in Dinteloord. We hebben Bente niet helemaal onder appèl nog. Ze zwemt heel goed en gaat gewoon te water achter de eenden aan. Maar ja het zal allemaal wel goed komen. Eind september de eerste echte Nederlandse show voor haar in Maastricht. Groeten (ook aan Jan). Hoe is het met Femke? Nog steeds goed? Janneke en Dick

7 september 2012

Aike Jesse van de Schaopdiek en Aagje Roefke fan è âlde leane.
Aagje is vandaag bevallen van 9 puppy’s helaas zijn er 2 dood geboren. De 3 reutjes en 4 teefjes doen het uitstekend.

4 september 2012       Meike (2006)
Eindelijk mag ik van Nelly weer een mailtje naar jullie sturen. Ik mis jullie allemaal heel erg. Hier heb ik geen vaste vriendjes, want Cindy Sindie en Usa zijn terug naar hun eigen huisjes in Zwitserland. Dus die mis ik nou ook. Ik krijg hier bijna nooooit aandacht. Maar daar heb ik wat op gevonden. Ik ga lekker liggen rollenbollen in het zand. Hans doet dan heel boos maar gaat me daarna lekker met de heksenbezem afdoen en dat is me toch fijn. Nelly heeft het fototoestel gepakt dus die ziet er ook de humor wel van in. Die zei alleen dat ze het oude kleed buiten wil leggen en dan is deze manier van aandacht vragen afgelopen. Een leuke bijkomstigheid is dat ik nu ook een keer een andere kleur heb Zwart wit en bruin…. Ik ben dus een nieuw type stabij! Dat ik geen aandacht krijg is natuurlijk niet helemaal waar, Ik moet hier weer met Nelly gaan hardlopen, maar vandaag is het te warm. En als ze uit eten gaan mag ik ook mee. Ze hebben me ook wat laten proeven, Biefstuk heet het geloof ik, lekker joh. Maar toen ik de volgende morgen zei laat die brokken maar zitten doe mij maar biefstuk, hadden ze dat niet eens voor me over. Uit pure armoede en honger heb ik toen maar mijn brokken opgegeten. Een ander aandachtspunt is dat alle mensen mij mooi vinden en me willen aaien, dat vind ik soms heeel leuk als het mamma’s zijn of kindjes, maar boze meneren mogen mij niet aaien! Gelukkig weet Nelly dat wel wie ik aardig vind en dan zegt ze iets waardoor ze weg gaan. Ehmmm wat heb ik nog meer mee gemaakt??! O ja ik heb zwemles in de rivier gehad van Nelly. Dat was best leuk want de rivier stroomde best hard. Maar als ik me dan liet drijven kwam ik altijd met mijn pootjes weer op de grond. Ik heb toen ook geprobeerd om tegen de stroom in te zwemmen maar dat is kei moeilijk. Nelly deed daar ook stokjes in het water gooien… die kleintje liet ik gewoon gaan maar die grote die net zo lang waren als van het puntje van mijn neus tot het puntje van mijn staart dat vond ik wel leuk. De laatste dagen in Zernez mocht ik niet meer zwemmen want er zat zand in de rivier…. Mensen snappen er ook helemaal niks van…hier doe ik zwemmen in het zand, en daar is een klein beetje zand in het water al te veel. O ja. Hier tegen over hebben ze een kat! Ik doe net of ik hem niet zie, want hij mag echt nooit buiten. Als een kat niet weg kan lopen en ik er achter aan is er niks aan. In Zernez kwam een keer een rode kat naast me op de bank liggen en dat kan echt niet hoor dus ik wilde hem er af jagen maar toen liep ie weg en ik erachter aan…’ t was pikkedonker en ik had hem echt wel gevangen hoor maar toen riep Nelly ” Meike Stop!” En dan komt er een auto aan dus dan moet ik stoppen….. ik was de kat kwijt en de auto heb ik ook niet gezien… was wel jammer. Zo nou weet ik effe niks meer. En Nelly is moe van het typen. Allemaal een poot en een kus Meike

2 september 2012
Scotty de broer van Tessa is vanmorgen overleden. Vrijdag wilde hij niet meer eten en had last van diaree. Na een bezoek aan de dierenarts en medicatie ging het toch niet beter met hem. Zaterdag wilde hij nog met mij in de auto maar zaterdagnacht ging het slechter en hij kon niet meer opstaan. Paul en Jannie hebben daarom vanmorgen besloten om afscheid van hem te nemen. Hij ligt nu heerlijk bij zijn zus. Jan en ik zullen hem zeker missen.

1 september 2012 De ontmoeting!
Hallo Willy, hoe is het er mee? Ik hoorde dat Femke weer bijna helemaal de oude is, dat is fantastisch zeg! Ik besef me nu ook nu ik je mail dat ik geloof helemaal niet meer bedankt heb voor de super dag bij jullie in Peest, heel slordig van me, maar in het kader van beter laat dan nooit bij deze dan alsnog Het was fantastisch hoe jullie alles georganiseerd hadden, gezellig. Lekker en erg leuk om zo veel afgezanten van Femke te zien. We lachen nog steeds om de kapot gescheurde broek van Cameron, die er inmiddels zelf gelukkig ook wel een beetje om kan lachen...  Wat de afgezanten betreft, hoe het toeval is, gister fietste ik door het bos in Wassenaar op een redelijk achteraf weggetje en kom ik 2 Friese stabijen tegemoet. De honden liepen meteen kwispelend en vrojijk naar elkaar toe alsof ze elkaar kenden. Na een kort gesprekje zei ik tegen de dame in kwestie, ik weet niet waarvan, maar Uw gezicht komt me erg bekent voor...waarop zei dat ook zei en eigenlijk meteen was de link er: Willy en Femke!
Zo grappig!!! We hebben een foto van ze gemaakt voor je, weet je wie we tegen kwamen?....Liefs Eva uit Wassenaar.
Antwoord van mij aan Eva:
Hallo Eva,Hier gaat alles super! Femke is weer helemaal top!!! Weer lekker rennen en spelen met Silke! Dank zij de hondenfluisteraar. Ik heb de foto bekeken maar je moet het niet kwalijk nemen, ik weet niet wie het zijn.
Baike zit links op de foto toch? Het hondje in het midden heeft dezelfde kop als Silke. Als je het weet vertel het me dan aub! Ik ben wel nieuwsgierig wie dat waren? Was het Keedy met haar dochter van Els en Marga?
Antwoord Eva:
Het is de kampioen met haar dochter! De kampioen zit op rechts en gaapt en in het midden zit haar dochter. Weet alleen de namen niet, maar denk dat je het nu wel weet, ze wonen in Oud Beijerland en waren ook bij de reünie van Femke. Baike is idd, goed gezien, op rechts ;-) Met Baike gaat het idd erg goed, we zijn nog altijd even dol op haar! We willen ook toch een keer een nestje met haar proberen voor ze te oud is en als ze mag natuurlijk...Weet jij misschien waar ik kan vinden waar ik naar toe kan voor de shows en hoe ik haar er voor op kan geven? Misschien kan je me wat tips geven. Wat heerlijk dat Femke weer de oude is. Ben heel erg benieuw wat de hondenfluisteraar voor haar heeft gedaan. Wel bijzonder. Ik denk dat we elkaar vast op korte termijn een keer spreken. Groetjes Eva
Antwoord: Het waren Dick en Janneke met Sietske (2007) en Bente. Foto vindt je het foto album.

8 en 9 juli 2012  Aike Jesse (2008)
heeft zijn eerste teef gedekt, Aagje Roefke fan è âlde leane. Ik ben er bij geweest en kan zeggen hij weet hoe het moet! Klasse! Nu afwachten.

7 juni 2012         
Keedy (2006)
Dinsdagmiddag mochten wij Keedy weer ophalen om 16.30u, ze heeft 15 uur aan het infuus gelegen, 3 x bloedafname gehad en 6 Norit behandelingen. Ze zag er niet uit, overal zwarte plekken van de Norit, achterlijf helemaal nat van de urine en geschoren plekken van infuus en bloedprikken. Maar.....ze gaat vooruit. Thuis gekomen draait ze zo nu en dan wilde rondjes en rent ze hard van de ene naar de andere kant van de kamer. Zo zielig om te zien dat ze er geen bal van snapt. Voor de zekerheid weer 's nachts beneden geslapen, ze is erg onrustig en op 'n gegeven moment rent ze plots de kamer uit en de trap op. Al rennend wil ze naar beneden maar valt halverwege van de treden naar beneden. Els wordt wakker van de bonk op de vloer en komt naar beneden. Samen proberen we haar vast te houden totdat ze wat rustiger wordt. Dat lukt. Ik geef haar wat te drinken en wat te eten en 2 uur daarna moet ze overgeven. In het braaksel zitten kleine plastic-achtige velletjes wat heel goed de overblijfselen kunnen zijn van pillen. De rest is een compacte smurrie en lijkt op gehakt?! Gelukkig geeft ze rond 6 uur aan dat ze wat wil doen en buiten doet ze een enorme plas. Woensdag beginnen de gekke rondjes rennen af te nemen en gewone kenmerken van haar worden talrijker. Wat wel heeeeel vervelend is, is dat zij aldoor aan haar vulva wil bijten. Die ziet er wat gespikkeld/geïrriteerd uit en lijkt te jeuken. Vannacht sprong Keedy op en af de bank en rende van gang naar kamer en terug. Ze begint te brommen als ik haar wil vasthouden maar ik zet toch maar door. Tot mijn stomme verbazing laat zij zich masseren rondom de vulva en gaat precies zo bij mij zitten tussen mijn benen als toen ze weeen had en moest bevallen. Ze drukt haar rug tegen mijn buik en doet haar rechterpoot uiteen zodat ik er beter bij kan. Wat een vertrouwen! Als ze ontspannen is en slaapt dan kruip ik weer op de bank maar dan begint alles weer van voor af aan. Wat vreselijk zielig voor haar en ik weet niet wat ik er aan kan doen. Ik heb Utrecht nog wel gebeld maar die gaf alleen het advies dat ze een broekje aan moest omdat het bijten moet stoppen vanwege al die bacteriën die een hond in de bek heeft. Dit gedaan maar dan ken je Keedy nog niet, die komt er toch weer bij dus dan maar weer in de vasthouden-houding en maar weer masseren. Vanochtend uiteindelijk een kap op gedaan (wat ze echt vreselijk vindt). We konden gelukkig vroeg terecht bij de dierenarts en de vulva was inmiddels aardig opgezet en geïrriteerd. Nagekeken, goede zalf er op en dit 1 week volhouden. Voorlopig met kap op mee naar Zwitserland maar de jeuk/pijn is inmiddels wat minder geworden. Wel wil ze het liefst bij me zitten. Wat een klote-gif is het geweest en wat een consequenties allemaal. Nu op naar beterschap en wij na een goede nachtrust morgen op vakantie.
Allemaal veel liefs van ons. Els en Marga

6 juni 2012
Ik heb zojuist met Els gesproken en Keedy is gelukkig weer thuis. Ze heeft in de kliniek 15 uur aan het infuus gelegen. Ze is nog wel wat apathisch maar geeft weer aan dat ze naar buiten wil om te plassen. Keedy blijkt de 5e hond te zijn die dit is overkomen en de politie is bezig met onderzoek.
6 juni 2012          Kip (2006)
Jeetje Els en Marga, Wat een verhaal!!!!!  Wat zijn dit voor mensen die doelbewust dieren proberen te vergiftigen…..gatver…. Wens jullie heel veel sterkte en duim voor een spoedig herstel. Hartelijke groeten, Willem en Jose (eigenaren van KIP)

5 juni 2012         
Keedy (2006)
Gisteren is Els thuis gekomen met de honden van een wandeling. Daarna heeft KD gegeten terwijl ze nogal wat speeksel verloor. Ze zoekt ons op en is sloom. Ik ga met haar op de grond zitten en ze trekt haar kop zo nu en dan wat op alsof ze geen lucht kan krijgen. Als ze zich voortbeweegt lijkt het alsof haar achterlichaam doorzakt. Uiteindelijk slaapt ze heel kort. Ik blijf beneden slapen voor de zekerheid, op een gegeven moment sleept ze zich voort naar het midden van de kamer en haar pupillen zijn groot en zwart. Ik ga bij haar zitten en dan valt ze bijna om. Ik leg haar op haar zij en maak Els snel wakker om naar de dierenkliniek Utrecht te gaan, dit ziet er uit alsof ze iets gegeten heeft in het bos waardoor ze vergiftigd is. Keedy snapt er geen bal van, ze lijkt mij niet meer te herkennen. Els start de auto en ik ga met keedy gewikkeld in een kleed achter in de bak zitten. Onderweg heeft ze veel last/pijn? van haar onderlijf als wij over hobbels in de weg rijden (achteraf blijkt dit een extreem schrikgevoel). Keedy wordt met een brancard naar binnen gereden want goed lopen kan ze niet. Er wordt bloed afgenomen wat helemaal goed blijkt te zijn. Er is sprake van uitval veroorzaakt door de hersenen??!! Keedy gaat aan het infuus en krijgt Norit. Het vermoeden is vergiftiging en Norit trekt de kwade stoffen uit het darmkanaal. Wij zijn om 01.00u weer naar huis gereden en hebben Keedy moeten achterlaten. Vanochtend vroeg tel. gehad uit Utrecht, ze heeft een minimale verbetering maar te weing om naar huis te mogen. Gelukkig ook geen verslechtering. Ze gaan nog een paar uur door met infuus en Norit. Ondertussen heeft onze vriendin Mirjam, ons getipt dat er 4 honden dit weekend stoned bij dierenartsen in onze buurt zijn gebracht. Inderdaad staat er een krantenartikel op de voorpagina van vandaag waarin staat dat die 4 honden het gelukkig hebben overleefd en Keedy voldoet inderdaad aan alle symptomen van het eten van XTC-pillen. Er is alarm geslagen over precies dat stuk uitlaatplek waar Keedy 2 x lang weggebleven was tijdens haar laatste wandeling. Jammer dat er niet iemand snel een waarschuwingsbordje heeft gezet bij de hekjes. Ga ik straks dus wel doen!  Het enig wat Keedy niet heeft is trillen. Utrecht houdt haar nog een paar uur met de wetenschap dat het evt. XTC pillen geweest zijn wat ze gegeten heeft. Als het goed mag gaan dan is Keedy binnen 2 dagen weer op de poot en kunnen wij vrijdag met een gerust hart op vakantie. Wordt vervolgd.....Lieve groetjes Els en Marga

4 juni 2012
Hoi Willy en Jan, Ik mail jullie een korte impressie van de show in Florence. Ook dit was een buitenshow net als in Harich. Ook dit was op een manege. Het was alleen wel stralend weer, 27 gr. Als je de enige Stabij bent is het niet moeilijk BOB te halen (Sietske) en beste junior voor Bente (met een molto veelbelovend!). Maar dan ben je ook voor de erering geplaatst. Daarin zat Bente er door heen, ze sprong alle kanten op. Maar Sietske, daar ben ik trots op. Ze liep als een trein en werd 3e!!!!!. Ik heb een foto als bestand op de cd van het podium, maar die kan ik nu niet laden. Dus dan maar een eigen foto met Sietske op nr 3. Geweldig resultaat (voor een Stabijhoun), of zoals in de catalogus stond: stabyhound! Groeten, Janneke en Dick
8 mei 2012
Siebe fan de Nesse Oldekerke
09-02-1999       08-05-2012
Samen hebben we in 13 jaar veel meegemaakt, vaak verhuisd, kleine puppy’s groot gebracht en van lieve honden afscheid genomen.
Samen gingen we overal naar toe, van Friesland tot Zeeuws-Vlaanderen, voor trainingen, wedstrijden en dekkingen.
Samen baggeren in het jachtveld, in de slootkant wachtend op de eenden of verscholen in de maïs voor de duiven.
Samen zagen we het moment dichterbij komen dat je alleen verder gaat om weer samen te zijn met je vrienden Phidas, Trevor en Neville.
Dag lieve, oude, eigenwijze Fries.
Cecil Linders

29 april 2012
               Digger (2010)
Hoi Willy, Nou als je nog es wat weet.... leuk hoor zo'n BUITEN clubmatch...!! ;-P  Wij zijn nu pas weer op temperatuur... Hahaha!REGEN,REGEN,WIND,REGEN!!
Maar wij mogen natuurlijk NIET klagen met onze keuringsTOPPER!!! Wederom een U en een tweede plek én een super positiefrapport . Ik ben apetrots op hoe ze zich op zo'n keuring heeft gedragen want naast dat ze een echte familiehond is, is ze vooral een erfhond die alle dagen gewoon lekker los loopt en geen riem gewend is!! Haar rapport; Stevige teef, goed type,goede lichaamsverhoudingen, goed hoofd, goede expressie, voor en achter goed gehoekt, goed ontwikkelde borstkas, vlot gangwerk ,goede vacht,plezierig gedrag. Nou, dáár konden wij mee thuis komen dacht ik! Erg jammer dat je er niet bij was,maar wie weet ....een volgende keer...(als het BINNEN is tenminste...) Jullie komen binnenkort maar eens een borrel halen om het te vieren!! Tot gauw! Liefs, Marjan

29 april 2012      Gefeliciteerd Femke (2008) en Digger(2010)!
Gisteren werd er Kampioenschaps Clubmatch in Harich georganiseerd. Helaas kon ik er niet bij zijn maar Marjan met Digger (2010) en Alida met Femke (2008) zijn er wel heen geweest. Het was er koud en nat! Femke behaald een Zeer Goed. Het rapport heeft Alida nog niet ontvangen maar zodra ik deze heb zet ik deze op de site. Digger behaalde een Uitmuntend en wel op de 2e plaats! Oordeel van de keurmeester was van Digger, stevige teef, goed type,goede lichaamsverhoudingen, goed hoofd, goede expressie, voor en achter goed gehoekt, goed ontwikkelde borstkas, vlot gangwerk ,goede vacht,plezierig gedrag. Digger moet nu nog röntgenfoto’s laten maken van de heupen en als dat dan goed is gaan we een leuke kerel voor haar zoeken.

Nieuws over Femke Zoals ik al eerder schreef zat Femke al een poosje niet goed in haar vel. Zeer slecht lopen en lusteloos. Ze heeft vele onderzoeken gehad en tijdens een dagopname in de kliniek zijn ze erachter gekomen dat Femke bloedarmoede had. Maar waar komt dat vandaan? Afgelopen dinsdag heb ik een laatste uitslagen gekregen en er is niets engs uitgekomen. Omdat ze niet op de medicatie die ze al 7 weken kreeg (ontstekingsremmer) reageerde hebben de dierenarts en ik besloten haar een Prednoral kuur te geven. We zijn daar donderdag mee begonnen. Dus hopen dat we hiermee in ieder geval uiteindelijk de oorzaak van dit alles de kop in kunnen drukken. Na deze kuur zullen we het bloed van Femke weer gaan onderzoeken en dan kijken of de bloedarmoede verdwenen is. Vorige week vrijdag (was voor de pupdag) heb ik contact gehad met Petra die kan communiceert met dieren. Ze heeft me enkele dingen verteld en advies gegeven wat Femke aangaat. En ik moet zeggen dat vanaf zondag het een stuk beter met haar gaat, ze is veel actiever geworden. Maandagavond heeft ze zelfs een rondje meegewandeld. Als ik nu weer thuis kom dan komt ze al bij de achterdeur om me te begroeten. Dat heeft ze een lange tijd niet gedaan. Dus ik hoop dat de combinatie van de Petra en de medicatie dat Femke een super gezonde zomer tegemoet gaat.

19 april 2012               Siebe fan de Nesse Oldekerke
Hoi Willy, Uiteindelijk het besluit genomen om niet te komen naar de reuniedag van Femke. Ik heb het besluit zo lang mogelijk uitgesteld om te kijken hoe het met hem gaat. We vinden dit heel erg jammer en hadden er erg graag bij geweest. Maar ik vind het toch teveel voor Siebe. Hij eet zijn speciale nierdieetvoer al weken niet meer, ook gewoon hondenvoer eet hij niet meer, hij eet nu alleen nog maar boterham met smeerworst en gekookte eieren. Erg slecht voor hem maar verhongeren is ook niks. Als hij eet of drinkt dan schokt zijn achterlijf. Hij is erg snel vermoeid en loopt erg langzaam. Gisteravond was ik met de honden bij mijn ouders, waar ze regelmatig komen. Siebe kon zijn draai niet vinden, staat mij aan te kijken, wil niet op het kleedje liggen; hij wil alleen maar naar huis en in zijn eigen mand slapen. Dan moet ik niet zo'n lange reis met hem ondernemen en ook het gezelschap van de vele honden zal hij niks vinden.  We wensen jullie een hele fijne dag, voor alle honden en hondenbezitters. Hopelijk wordt het weer iets beter zodat jullie lekker buiten kunnen zijn. Doe iedereen de groeten en zeker de inmiddels grote pups van Femke en Siebe. groetjes, Cecil en Siebe

18 april 2012               Meike (2006)
Woef allemaal,   Ik ben op vakantie met Hans en Nelly en mocht ondanks het handgestuurde internet een mailtje sturen. Ben nu een week weg. De eerste camping was kei leuk! Iedereen was aardig! En Euli en Ricarda en MIra-ona waren er ook. Met Euli heb ik gefietst!. Hij dacht dat we dat nog nooit gedaan hadden, maar als ik de kilometers opnieuw moet lopen die ik ooit langs de fiets heb gedaan, wordt ik echt moe. Nelly en Hans fietste net achter me. Later zeiden ze dat dat was vanwege het verkeer...maar volgens mij konden ze ons gewoon niet bijhouden en dan verzinnen ze gewoon een smoes. We zijn naar de markt geweest. Die was wel saai want er lag nergens eten op de grond en normaal weet ik toch wel wat te vinden op een markt. Mira-Ona vind ik ook wel lief...hoewel... ik kreeg niks van haar ijsje... en ik heb toch ook vakantie!  De camping waar we nu zijn is best saai. We staan eenzaam en alleen op een berg met uitzicht....maar ik zie geen kip! Bij de mevrouw in het huis woont een bruine poes. Die zat bij de deur toen wij binnen waren maar liep weg toen we naar buiten gingen. Boven ons is een enge hond komen wonen, ik heb hem met mijn booste blaf laten weten dat ik hier de baas ben, Het is een Duitse dobberman, maar daar trek ik me niks van aan! Kheb het gewoon in het duits geblaft en hij begreep het want hij kijkt nu heel schaapachtig naar beneden. Zijn baas heeft ook zo,n stomme fiets en is vanmorgen al vroeg weg gegaan en heeft hem met die mevrouw van boven achter gelaten. Hans is ook met de fiets weg maar zal zo wel terug zijn want hij had zijn dikke trui nog aan en niet dat gekke pak voor het fietsen. Zo nou ga ik weer lekker met mijn blote buik in de zon liggen en misschien nog een stuk met Nelly wandelen net als vanmorgen!
Waf waf en tot mails.... MEIKE

13 april 2012               Pollo (2009)
Hoi Willy en Jan, Naarmate het aantal loopse dames in de omgeving toenam nam ook de bezitterige houding van onze Pollo toe. Bij de inventarisatie in Rockanje heeft ie zich vreselijk gedragen. We wisten niet wat ons overkwam. Tanden bloot en met al zijn soort genoten ruzie zoeken. Reden om weg te vluchten en de strandwandeling te laten voor wat het zou worden. Nog geen 3 dagen later grijpt ie een ander hondje, nou deed dat hondje altijd al wel lelijk en was het duidelijk dat ze elkaar niet mochten, maar dan toch… Dat was het dan, onze maat was vol, dit willen we niet, dus naar de dierenarts gebeld en met een respijtweek een afspraak gepland. Hij is nu hersteld van de castratie. Is weer lief, aanhalig, kalm, helemaal happy dat ie weer los het veld in mag. Zoooooooooooo braaf. Zo kan het dan opeens lopen!!! We komen vanzelfsprekend, toch nog zeer benieuwd hoe het met hem in de grote groep zal gaan. Hartelijke groeten van ons allemaal uit Vlaardingen. Klaas, Heleen, Rozemarijn, Swiebertje en Pollo

12 april 2012               Pasen
1e Paasdag heerlijk  gewandeld met Ronald, Marianne, Wim en Marjan en de kinderen met alle honden in het bos. Heel vermakelijk 5 stabij’s (Femke, Vledder (2006, Silke (2008), Digger (2010) en Mick en Bearded Collie MacGyver. Allemaal konden het heel goed met elkaar vinden. Silke is na de operatie erg veranderd. Geen last meer van hormonen! Ze is blij, speels, heel veel energie en veel zekerde van haar zelf. Femke gaat een beetje moeilijk de laatste tijd. In februari begon ze wat te kreupelen rechtsachter en in de loop van de tijd zelfs rechtsvoor. Röntgen gemaakt en geen artrose maar wel een ontsteking bij het heiligenbeen. Langdurig op medicatie, 8 week waarvan we nu in de 6e week zitten. Ook hebben ze een bloedmonster opgestuurd om te kijken of het artritis en dan m.n. op parasieten (teken). Eerste bloedonderzoek kwam niets uit en we wachten nu op de uitslag van de tweede onderzoek. In ieder geval zie ik wel verbetering op treden maar gaat de ene dag beter dan de andere. Ziek is ze niet, alleen heel traag en langzaam. Paasmaandag zijn Marjan, Digger (2010) en ik naar de Paasshow geweest in Leeuwarden. Voor Marjan en Digger  de eerste keer. En het resultaat mag er zijn, uitmuntend en op de derde plaatst! Beoordeling van de keurmeester is; Flinke teef van heel mooi type. Ze is nog een beetje ontwenning in de ring maar heeft een goede lengte en hoogte verhouding. Aantrekkelijk hoofd, vrouwelijk met een prima uitdrukking. Prima lichaam en bovenbelijning. Goed gevormde voeten. Tikkeltje rond in de croupe. Prima van kleur en conditie. Gangwerk is voldoende, maar ze zou iets meer enthousiaster kunnen zijn in de beweging. Prima prestatie en ringgedrag. Alida van Femke (2008) belde mij s’avonds op. Zij gaat met Femke (2008) naar de clubmatch op 28 april in Harich. Marjan wilde ook met Digger (2010) naar de clubmatch! Veel succes dames!

14 maart 2012             Nieke Jantje (2007)
Hoi Willie, Het spijt me dat ik niet eerder heb gereageerd! Maar wij komen niet omdat een van de kinderen die dag ook jarig is. Ik hoop dat het een geslaagde dat wordt. Met Jan gaat het in ieder geval heel erg goed.  Het is een schat van een hond. Met vriendelijke groet Aafje Heerkens

14 maart 2012
Pollo (2009) heeft dit weekend bij ons gelogeerd. Zeer geslaagd! Een gezellige, lieve en net zo’n knuffelhond als Femke en Silke. Hij kon prima met mams en zus opschieten. Heerlijk met ze gewandeld en gespeeld. Het wandelen met andere stabij’s is altijd weer een verrassing. Komt hij als ik hem roep, gaat hij achter het wild aan. Beide antwoorden v.w.b. Pollo is nee! Maar Pollo houd jou wel in de gaten. Hij gaat lekker zijn eigen gangetje maar blijft op het pad en als je hem roept dan gaat hij lekker zitten te wachten totdat jij bij hem bent. Naar andere honden was hij heel leuk en lief. Een toppertje!

9 maart 2012              
Jouke (2007)
Hallo Willy, Eindelijk een berichtje terug, sorry. Het loopt de laatste tijd allemaal iets anders dan verwacht. We hebben veel aan ons hoofd gehad de laatste tijd, moeder ernstig ziek en ik ben nu zwanger van ons 2de kind, hier is een nierafwijking geconstateerd. Dus een beetje veel allemaal, je uitnodiging is even blijven liggen. Inmiddels is de rust wedergekeerd en mail ik je even... We komen niet op de terugkomdag, op zich wel zin maar dan ben ik ongeveer uitgerekend. Op dit moment moet ik veel rust houden i.v.m. harde buiken. Lijkt me niet zo gunstig wanneer Jeroen alleen gaat en de bevalling begint :-). Met Jouke gaat het goed. We hadden toen wat problemen met het plassen toen bij de geboorte van de eerste, maar dat is nu helemaal verdwenen. Liese vindt Jouke helemaal leuk en laat regelmatig dingen aan de hond zien, veel knuffels, hij vindt het allemaal wel best. Verder blijft het wel een dominant baasje, hij doet wel lekker waar hij zin in heeft. Ik weet wat je wil zeggen en ja dat heeft ook te maken met opvoeden..:-).  Ik had nog wel een vraagje m.b.t .een slechte adem. Jouke stinkt echt behoorlijk uit zijn bek, wisselen van voeding helpt niet. Tanden poetsen wil hij niet echt toe laten. Heb je hier nog een gouden tip??? gr Gerda

4 maart 2012              
Djieuwke (2010)
N.a.v. het eten van chocolade zie de link “tips”.
Hoi Willy, Deze site hebben we al een paar keer erbij gehaald om het gewicht weer te checken. Het stommen is dat ze echt de chocolade er tussen uitvist, en alle andere snoep laat liggen, gek beest . Wat vervelend dat de baarmoeder van Silke eruit moest, is alles nu wel goed? Djieuwke hebben we na haar eerste loopsheid laten steriliseren, we willen niet gaan fokken en zagen voordelen in een sterilisatie. Ze is een mooie en lieve hond maar heeft nog steeds korte pootjes. We noemen haar ook wel; ons kabouterhondje. Dat ze lief is hebben onze buren vanavond nog bevestigd, hun kleinzoon kon alles met Djieuwke doen, knuffelen, op haar hangen en geen enkel teken dat ze het niet accepteerde. Ze waren wel zo alert om het spel in de gaten te houden maar er is geen grom gevallen. Ze vonden het wonderlijk dat Djieuwke zoveel toe liet en goed vond. Hun eigen hond doet de kinderen ook niks maar heeft het vrij snel gehad met de kleine kinderhandjes. Als we een andere hond tegen komen blijft ze lang naar die hond kijken, je ziet gewoon dat ze die andere aan het inschatten is, oude honden worden met veel respect benaderd, pitbull wordt met een boog omheen gelopen en met speelse honden zoekt ze hun zwakke plek om in mijn ogen een eerlijk spel te spelen. Ik weet dat het gaat om de rangorde, ze weet op een slimme manier respect af te dwingen bij haar speelkameraden. Tot op heden is ze nergens bang voor, ook met het vuurwerk is ze rustig gebleven. Wel is ze de laatste tijd mensen aan het uitdagen die vriendelijk tegen haar doen en haar willen aaien. Ze begint te blaffen en gaat in speelhouding” staan, staart omhoog van je kunt me toch niet krijgen. Vanmorgen wilden ze niet meelopen en bleef bij deze mevrouw staan en met haar snuit aanduwen. Joost mag weten waarom ze dat doet. Misschien een manier om zich te beschermen? Knuffel voor Femke en Silke en tot de 22ste april. Groetjes, Ellen.

4 maart 2012
               Djieuwke (2010)
Hoi Willy en Jan, Ik wist dat ik wat vergeten was. We zijn net terug van vakantie en voor dat we weg gingen wilde ik controleren of ik al gereageerd had. De uitnodiging staat op het dressoir, er leuk. De laatste keer dat we bij jullie op bezoek waren, had ik de uitnodiging al genoteerd in mijn agenda. We komen nog steeds graag langs. Met onze boef Djieuwke gaat het prima, we zijn net weer terug van onze wintersport vakantie en ze heeft de afgelopen week gelogeerd bij de overburen. Zij hebben een Jack Russel (Gajus) 14 jaar, een kat van 17 en een jonge kat van een paar jaar. Verder weet ik dat hun kleinkinderen (4 en 2 jaar) een aantal dagen bij hun gelogeerd hebben en dat vooral de jongste erg gesteld was op Djieuwke. Welke streken ze precies uitgehaald heeft horen we morgenavond. Toen we thuis kwamen lag ze net een kwartiertje in haar bench, en werd helemaal gek toen ze ons weer zag. Bart moest op zijn knuffel en lebberbeurt wachten want Djieuwke ging direct naar mij. Bart was zo slim om dat in te calculeren en is als tweede uitbundig begroet door Djieuwke. Wij hebben haar gemist maar wisten dat ze op een prima oppasadres was, het is weer heerlijk om haar om je heen te hebben. Djieuwke is zeer gesteld op eten en weet dat ook werkelijk overal te vinden, ook de chocolade die bij Bart op de kamer ligt. Ondertussen weten we al dat we niet voor een kruimel in de stress hoeven te schieten maar madam heeft al heel wat zout naar binnen moeten werken om de chocolade eruit te gooien. Tijdens onze winterwandelingen heeft ze genoten van het ijs op de beekjes in het bos. Ze vond het prachtig om het water eronder en tussen de ijskanten te zien stromen. Zwemmen doet ze nog steeds niet graag maar er doorheen lopen vindt ze prachtig. Laatst liep ik met haar langs het bevroren Twente kanaal, toen een Labrador dacht over het ijs te kunnen lopen en die is er met een flinke sprong doorheen gezakt. De hond had problemen terug te komen omdat er een ijsschots in de weg zat, zijn vrouwtje heeft zich in het water laten zakken om haar hond te redden maar moest van de kou weer gelijk weer op de kant klimmen . doormiddel van met de hakken het ijs kapot te hakken kon de hond weer naar de kant zwemmen en eruit getild worden. De hond begon rondjes te rennen en zich lekker uit te schudden en het vrouwtje is gelijk weer naar haar auto gelopen en naar huis gegaan. Ik weet niet hoe het met ze afgelopen is maar ik ben naar een paar honderd meter omgedraaid en naar huis gegaan, veel te bang dat Djieuwke ook dacht over het ijs te kunnen lopen. Ze moet mijn angst gevoeld hebben want ze bleef de dagen erna lief bij me. We hebben daar door een aantal dagen in het bos dezelfde wandeling achter elkaar gemaakt en dat was voor haar een vrijbrief om af en toe de benen te nemen. Door de vrijheid die ze nam heeft ze de wandeling 3x gelopen en was ze lekker munt. Ze komt gelukkig wel op mijn geroep af maar ze moet toch beter gaan luisteren want er wordt veel gejogd, gefietst en soms rijdt er ook een auto. Schone taak voor mij om haar dat te leren. Zie ik de mensen aankomen kan ik haar prima afleiden met iets eetbaars, maar soms ruikt die persoon te lekker en moet ze erachter aan. Groetjes, Ellen en een dikke knuffel van Djieuwke. Ps. Als we de 22ste nog wat mee moeten nemen of kunnen doen, hoor ik dat graag.

4 maart 2012
               Femke jr. (2006)
Beste Willy, Schaam schaam schaam, ik wilde je iedere keer al terugschrijven nav jouw gezellige uitnodiging. Heb m’n best gedaan om te proberen te komen – het gaat helaas toch niet lukken! Jammer want het zou toch wel erg leuk zijn geweest! Het gaat ons (en natuurlijk zeker Femke) heel goed. Zoals je wellicht van Anneke gehoord hebt zijn wij afgelopen augustus naar München verhuisd. Natuurlijk weer even wennen voor onze Femke aangezien ze in Zwitserland haar eigen club vriendinnen en vriendjes had waar we heel regelmatig mee gingen wandelen, hetzij in het bos, hetzij in de bergen (al of niet in de sneeuw, wat ze héérlijk vindt!). Hier is gelukkig ook van alles voor haar te doen. Bossen genoeg en ook de bergen zijn niet ver weg. De laatste sneeuwrestjes liggen nog in het bos. Er is voor de komende dagen wel weer nieuwe voorspeld! Voor Femke is het allemaal feest. Ze is geen haantje de voorste. Is ze nooit geweest, maar een hele lieve hond die, als ze eenmaal vrienden heeft gemaakt met een andere hond, er heel goed mee kan spelen en rennen. Vanmorgen nog in het bos rent ze alle dennenappels achterna die ik weggooi. Daar kan ze geen genoeg van krijgen. Het water van het meer van Genève zal ze ongetwijfeld missen, want dat was helemaal het einde (wij woonden er 5 min. lopen vandaan)! Het is voor haar tanden wel beter, want ze pleegde nogal op de stenen te bijten die ze (vaak met de kop helemaal onder water) opviste en vol trots kwam laten zien. Hoe groter hoe mooier! Hier zijn ook allerlei meren, daar moeten we echter verder voor rijden. We hebben afgelopen week een jonge retriever te logeren gehad. Dan merk je pas hoe geweldig ze luistert! Ze heeft me erg goed geholpen met het enigszins ‘onder controle houden’ van de pup maar heeft er zelf ook veel plezier aan gehad. Ik geloof best dat ze hem mist nu hij weer terug naar z’n eigen baasje is. Het is dan maar saai in huis! Zo, ik ga het hierbij laten. Bijgaand stuur ik nog een foto van onze lieve schat. Heel veel plezier bij de reünie. Ik neem aan dat ik de foto’s via de link van Femke wel zal kunnen bekijken. Groeten en een knuffel voor de hondjes. Moique Adriaansen

3 maart 2012              
Silke (2008)
Helaas geen puppy's van Amke Silke van de Schaopdiek. Dinsdagmorgen is ze geopereerd en haar baarmoeder is verwijderd. Ongeveer 3 week geleden begon ze te vloeien, nou ja, ze was bij de vulva niet schoon. Ik heb toen besloten om haar te laten onderzoeken ook n.a.v. dat ze zich niet liet dekken vorig jaar in november door Edme Sil fan de Haersterwei. De echo van de baarmoeder wees in eerste instantie niets uit (dit was 14 dagen geleden). Voor de zekerheid een antibioticakuur maar daar reageerde ze ook niet op. Urineonderzoek gedaan waar niets uitkwam. En daarom hadden we voor maandag gepland om een kweekje te laten maken van haar vagina en een vaginaal onderzoek. Na een gesprek met de dierenarts hebben we besloten om nog eerst weer een echo te maken van de baarmoeder en toen bleek dat het niet goed was. Daarom heb ik besloten om haar z.s.m. te laten opereren en niet afwachten totdat het verergerde. Nu na een paar dagen rust is ze weer helemaal fit.

2 maart 2012
               Bauke (2009)
Hallo Willy en Jan, Bauke en ik kunnen niet komen. Ik heb het hele weekend een bedrijfs uitje, ons bedrijf bestaat 15 jaar. Ik kon het niet eerder laten weten omdat ik nog niet wist wanneer in april ze het uitje wilden doen. Met Bauke gaat het goed is goed gehoorzaam, en kan naar alles en iedereen lekker blaffen. Vooral als het onbekend is. Ik krijg onderweg met wandelen regelmatig complimenten van mensen die Bauke erg mooi vinden. Laatst bij de dierenarts voor al zijn entingen, zei de dierenarts zelfs dat hij er mooi uit zag. Met mij gaat het ook goed, heb het erg druk gehad in en om het huis moest veel gebeuren aan onderhoud. Ik wens jullie een hele fijne dag met alle pups van Femke. Een grote knuffel aan Femke en Silke. Groetjes van Winnifred en dikke knuffel met likjes van Bauke

28 februari 2012                  
Bijke v.d. Gerichtburghoeve (Reu 2007)
Hallo Willy, Wij komen, Bijke, Maria en ik. Hartelijke groeten, Jan Vat

27 februari 2012         
Meike (2006)
Hallo Willy, Het is vrijwel zeker dat wij 22 april niet in Nederland zijn maar ergens een berg op zoeken waar de lucht wat beter is. Ik dacht dat ik dit al een keer, vòòr je leuke kaart, gemeld had maar dat was dus niet duidelijk. Sorry bij deze dus. Mochten we door omstandigheden (er bestaat een kleine kans dat we niet weg kunnen ivm schoonmoeder) toch in Nederland zijn en we in staat zijn om te komen dan neem ik contact met je op.  Ik mail je binnen kort nog wel met wat foto’s, ik ben inmiddels ook beter in het portrettekenen van honden, dit doe ik met pastel potlood. Een nieuwe tekening van Meike komt er dit jaar ook wel weer, ik zal je het resultaat dan wel laten zien. Afgelopen jaar heb ik de honden van mijn broer en van vrienden getekend, en iets wat ik zelf niet snel zeg....ze waren echt goed. Jammer dat we er niet bij zullen zijn, toch een dikke knuffel voor femke en we houden contact.... je woont wel ver weg!! Toch alvast heel veel plezier op die dag het lijkt me een fantastische ervaring zoveel pracht honen bij elkaar! Groetjes Nelly

27 februari 2012         
Atze Flip (2008)
Beste WIlly, Ja, natuurlijk komen we graag!! Nog bedankt voor de mooie kaart en de uitnodiging en: sorry dat we nog steeds niet hadden gereageerd. Zoals gewoonlijk: drukdrukdruk. Afgelopen week kwamen we (terug van een weekendje Groningen) nog langs Assen en hadden we het nog over de 22e april en dat we nu toch echt snel moesten reageren, maar je bent me dus voor! Het gaat héél goed met Flip. Het is een in- en ingoeie hond, erg lief én erg ondeugend en grappig. En gefixeerd op eten.... De kinderen zijn dol op Flip en hij op hen. Kortom: we zijn erg blij met hem. We zien je de 22e. Gaat alles goed met jou en Jan en de honden? En de paarden? Tot dan, Petra Jongeneel

27 februari 2012         
Binke Wouke (2009)
Ha Willy & Jan, Onwijs leuk idee om alle nakomelingen van Femke bij elkaar te zien op 22 april!! 't Staat in de agenda hoor. Saar, Jop & ik zijn erbij. Warme groeten, Karen

27 februari 2012         
Elke Jente (2007)
Hoi Willy en Jan, Wij hebben de uitnodiging wel ontvangen maar nog niet gereageerd inderdaad. Wij hebben een zeer oude en zieke hond Max die zijn nodige verzorging behoeft en op vaste tijden zijn medicatie behoeft. Ik dacht wacht even de tweede uitnodiging af met de specifieke tijden enzo omdat ik dan pas kan aangeven of wij wel of niet in de gelegenheid zijn. Wel vind ik het een leuk initiatief van jullie om dit te organiseren. Vriendelijke groet en een dikke poot van onze lieve Jente!!Marianne en Rudi

27 februari 2012         
Anjo (2008)
Hallo Jan en Willy, Sorry helemaal vergeten te antwoorden. Helaas kunnen wij niet komen op 22 april. Hier gaat alles prima. Anjo heeft afgelopen vakantie weer doorgebracht in het pension. Deze keer mocht hij buiten spelen met wel 7 andere stabij's. Hij heeft zich dus prima vermaakt. Heel veel plezier/succes op 22 april. Met vriendelijke groet, Natasja Baks

27 februari 2012                  
Baike (2009)
Hallo Willy en Jan, Ja we hebben wel de uitnodiging ontvangen en onze excuses voor de veel te late reactie op jullie gastvrije uitnodiging en leuke kaart! We komen graag. In principe met z’n vijven, tenzij Bernhard opeens op reis moet, dan komen we met zn 4-en. Verder gaat het ons gelukkig goed. We zijn net uit Frankrijk terug gekomen zijn heerlijk in de bergen geweest. Er was erg veel sneeuw en Baike is werkelijk helemaal gek van de sneeuw. Ik vraag me af of ze niet ergens een sneeuwhonden gene heeft want daar in de bergen in de sneeuw is ECHT haar omgeving ;-) Hoe gaat het verder met jullie? Femke mag niet meer fokken maar is Sylke er nu klaar voor om het stokje over te nemen? ;-)
Tot gauw, Liefs uit Wassenaar van ons 5-ven.

26 februari 2012                  
Benke (2010)
Hallo Jan en Willy, Hier dan eindelijk een berichtje uit 's-Heerenberg, door omstandigheden waren we niet in staat om eerder te reageren op jullie leuke uitnodiging, bedankt nog daarvoor, en we willen graag bij deze dag aanwezig zijn. Wij hopen dan ook dat we nog op tijd zijn? We horen het wel over hoe of wat, Hartelijke groeten René en Mona Vink

24 februari 2012         
Dimple (2010)
Hai Willy, Wij moesten nog steeds reageren op de leuke uitnodiging voor de grote puppyterugkomdag! Uiteraard zijn wij en Dimple van de partij! Tot in april! Groeten Edu, Claudia en Dimple.

28 januari 2012          
Sietske (2007)
Dick en Janneke zijn vandaag even geweest met Sietse en haar dochter Bente (2011). Het is altijd weer leuk om Sietse terug te zien. Nu was haar dochter er ook bij. Wat heerlijk om zo’n kleintje weer te zien. Sietske zag er goed uit. In huis ging ze gelijk de puppykamer besnuffelen, zal ze het nog herkennen.

15 januari 2012          
Auke Mitch (2008)
Hoi Willy en Jan, Sorry voor de late reactie, maar natuurlijk zijn wij aanwezig op de reunie op 22 april. Groetjes Rene, Petra, Bart Chris en Mitch

15 januari 2012          
Kip (2006)
Hoi Willy, Wat een leuk idee om alle nazaten van Femke nog 1 keer bij elkaar te roepen. Wij zijn zeker van de partij, reken maar op ons, hartstikke leuk! Heb jij nog suggesties voor een leuke B&B bij jullie in de buurt waar KIP natuurlijk ook mee naar binnen mag? Wellicht dat we ’s zaterdags al gaan rijden en een overnachting kunnen doen in de buurt van Peest. Tot horens! Hartelijkse groet Jose, Willem en KIP

9 januari 2012                      
Jesse Jottum (2007)
Hallo Willy, Wat gaat de tijd toch vlug voorbij! Jottem wordt in mei alweer 5 jaar. Jottem is een lieve, graag werkende hond. Die niet wil zwemmen, waardoor het geen zin had om op jachttraining te blijven. Maar voor de rest is het een lieverd. We vinden het een leuk idee om een reünie te houden en willen dan ook graag van de partij zijn. Ook wij zien er naar uit om er een leuke dag van te maken. Groeten van Henk en Marja en een poot en lik van Jottem

5 januari 2012                      
Dimple (2010)
Hallo allemaal, Liep ik dinsdag in de stromende regen nog een uur met de hond door het bos en was ik 's avonds nog drollen aan het rapen in een paardenstal.....lag ik heerlijk te slapen toen om kwart voor één 's nachts de weeën in alle hevigheid losbarstten (om de 2 a 3 minuten) om half twee zijn we naar het ziekenhuis gereden en om twee uur kwamen we daar aan. De onsluiting ging op zich erg snel, maar dat was ook omdat de weeën elkaar erg snel opvolgden. Bij 6 cm werden de vliezen gebroken en bleek meneer gepoept te hebben. Na anderhalf uur persen werd uiteindelijk woensdag (4 januari 2012) om 8.23 uur Joey Benjamin van der Sluys geboren. Een mooi ventje met een bos zwarte haartjes van 3835 gram. Om 13.00 uur vanmiddag waren we thuis en nu ligt hij lekker naast me te slapen. Hierbij wat eerste foto's van Joey en een trotse papa. Zoals jullie zien is het allemaal erg snel gegaan en eigenlijk (gezien de verhalen die ik heb gehoord) mag ik absoluut niet klagen, maar godsiedorie wat doet dat pijn zo'n bevalling. Nu snap ik waarom mannen niet bevallen haha. Groetjes Claudia

28 december 2011               
Siebe Nesse v.d. Oldekerke (reu 2008)
Beste Willy en Jan, Hartelijk dank voor de uitnodiging voor de reünie. Wij komen graag! Dan breng ik naast Siebe ook wel Duncan, mijn labrador mee; een vreemde zwarte eend in de bijt. Siebe wordt in februari 13 jaar. Het is een oude hond. Hij heeft sinds een half jaar last van zijn nieren die niet goed meer werken, maar met speciaal voer blijft zijn toestand constant. Hij slaapt veel, maar dat doet iedere oudere hond. Regelmatig moet ik hem wakker maken en zijn mand op de kop houden om hem mee te krijgen voor een wandeling. Hij loopt toch nog iedere ochtend een 3 kwartier tot een uur mee in het bos. En 2e kerstdag waren we een uurtje aan zee en dan zie je dat hij daar toch extra van geniet. Verder is hij stram, heeft staar en is een beetje doof. Alleen thuis zijn vindt hij niet fijn, dan gaat hij janken. Maar gelukkig hebben we Duncan die nu 9 maanden is en hem gezelschap kan houden als ik een paar uurtjes werken ben per dag. Gaat alles goed met Femke en Silke? Heeft Silke mooi gepresteerd op de jacht? We horen en zien het allemaal wel in april. We hopen op veel hondjes. veel groeten, Cecil Linders Siebe en Duncan

24 december 2011               
Bono (2009)
Lieve Jan en Willy, Bedankt voor de uitnodiging , wij hebben 22 april in onze agenda gezet en zijn dus graag van de partij. Wij wensen jullie ook fijne kerstdagen en alle goeds voor 2012. Bart, Ada, Rachel, Noa, Levi, Bono en Luka.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb