Verhalen 2013

16 december 2013

Gisteren met Lobke naar de Amsterdam Winner Show geweest. Lobke heeft een Uitmuntend gehaald de op de derde plaats geëindigd in de jeugdklasse. Ik blij en trots en Dick (fokker van Lobke) helemaal. Ik heb Dick gisteravond beloofd dat ik ga trainen voor de shows en wie weet behaald ze ook een NK. Leuk om te vertellen was dat de 1e plaats ging naar, Baukje Fan e’ Twellegeaster Buorren, een dochter is van Aike Jesse van de Schaopdiek (2008). Baukje werd ook Beste van het ras. Hierna mocht ze door naar de erering met alle anderen hondenrassen en daar werd ze Jeugdkampioen van de dag, 2e van rasgroep 7 en de Beste van de Nederlandse Rassen. In de puppyklasse was er ook nog een teefje, Mearke Sil Fan It Polderhiem,  zij is ook een dochter van Aike Jesse van de Schaopdiek. Oma Femke heeft gisteren 3 geweldig kleindochters laten zien op de show. (Dat mag ik toch wel zeggen?)

 

2 november 2013

Lobke, ik ben zo trots op haar! Gisteren met haar op jacht geweest. Jan was ook mee want leek mij goed dat ik het geweer wel meenam zodat ze ook leerde. Ging echt heel goed. We hebben weinig wild gezien maar voor haar is het toch vreemd die kerels met geweren en stokken en dan ook nog de jachthonden die niet willen spelen maar iets heel anders in de neus hadden dan zo’n jonge pup. We gingen eerst naar en veengat met eenden. Veel eenden maar die te hoog opvlogen om schieten. Er zijn wel schoten gelost, Lobke had wel iets van ….. maar ze herstelde zich prima. Toen we weer bij elkaar kwamen heb ik haar los gelaten. Ze vond het niks en ging richting waar we vandaan kwamen, dus vluchten. Haar geroepen en met de hele groep verder gelopen en toen kwam ze snel mee. Dus ze had geen succes met haar vlucht gedrag. Ik moet wel even vertellen dat Lobke niet voor wil komen wanneer zij ergens mee bezig is. Daar zijn we nog steeds mee bezig om te trainen. Weglopen was dus gisteren een goede oplossing. Ze kwam mee! In de drift hebben we haar niet los gehad. Hersteld heel goed na een schot. Vindt het wel heel spannend. Een spoor van een ree weet zij feilloos te volgen. Na twee uur zijn Jan en zij naar huis gegaan. Het was genoeg voor haar. Even later is er nog een vos geschoten, niet door mij, dan was het jammer dat Lobke er niet bij was maar dat komt dan de volgende keer wel. Vandaag getraind met de "gevorderden" en dat deed ze ook heel goed. Lekker veel wind dus zoeken met de neus ging geweldig. Ze was hier ook aan toe. Lekker werken. Sleepspoor met eend ging ook best. Einde van de les heb ik van Bart een Kauwtje mee gekregen. Deze vinden vele honden hartstikke vies om in de bek te nemen. Lobke had er geen moeite mee. Ze heeft deze vanaf het trainingsveld het kauwtje mee genomen in haar bek tot huis aan toe. Geweldig toch!

 

20 oktober 2013
Zo dat is lang geleden zie ik nu dat ik iets van mijn kant heb laten horen.
Hier gaat alles super goed! Femke gaat heel lekker, Silke heeft in Lobke een lekker speelkameraadje gevonden en Lobke groeit als kool. Doet het goed op de jachttraining en gaat binnenkort voor het eerst een uurtje mee op jacht. Jacob een jager hier uit de buurt gaat nu samen met mij en Lobke het veld in om haar bewust te maken dat we niet alleen maar op het pad lopen. Maandag heeft ze haar eerste fazant voorgestaan. Ik wist waar de fazant zat en samen met Lobke richting die plek gelopen. Op een afstand van ongeveer 30 m. ging de neus van Lobke werken en ze volgde haar neus en stond opeens stil. Stokstijf stil met haar voorpoot omhoog te turen in de bieten. Ik gaf haar een aanwijzing en daar vloog de fazant op. Zij erachter aan maar helaas op mijn fluitsignaal stopt ze niet. Het voorkomen zit nog steeds niet in haar systeem. Dus daar meer op trainen. Ik ga al wel vaker met haar op pad en dan blijft ze bij mij in de buurt maar zodra ik vindt dat ze voor moet komen hoort of ziet ze me niet. Uiteindelijk komt ze maar wanneer zij dat wil.
Vandaag zijn Rianne en Ralph geweest met de zus Fenne van Lobke. Wat een feest! In eerste opslag een veel kleiner hondje dan Silke maar wat verhoudingen prima. En toch lijken ze veel op elkaar. Het was heel gezellige middag. Ik verheug me nu al op 17 november, de puppy terugkomdag bij Janneke en Dick.

13 juli 2013
Lobke heeft haar eerste hondenshow gelopen in Hoogeveen. Heerlijk de hele dag buiten, zonnetje erbij, lekker gezellig met elkaar. Janneke en Dick waren er ook met Sietske en Bente. Zij behaalde allebei een Zeer Goed. Lobke deed mee in de puppyklasse, veelbelovend, en omdat er verder geen Stabij pups waren mocht ze terug komen voor de beste pup van de dag. Dick is met haar in de ring geweest. Dat showen is echt niet mijn ding. En Lobke is tweede geworden. De keurmeester zei nog tegen Dick gezegd dat als Lobke iets sneller was in het lopen dan was ze zeker 1 geworden. Ik trots, Janneke en Dick trots. Bedankt Dick!

30 juni 2013
Even een update! Met Femke gaat het weer wat beter. Ze heeft weer last gehad van een hernia. Silke gaat het uitstekend mee. En dan onze jongste, een belhamel! Lief, speels, leergierig, nergens bang voor en ze mag heel graag buiten zijn. Een vreselijk leuk hondje. Ze is nu 6 maanden. We doen nu inmiddels aan jachttraining. Aan de training doen alleen Friese Stabij’s en Wetterhounen mee. We trainen hier in Peest en krijgen les van Bart. Een leuke trainer met veel geduld. We trainen met groepje van 7 honden op de vrijdagavond. Een vreselijk leuk groepje is het. Lobke heeft begin deze maand een zwemtraining gedaan en ze kan zwemmen. In het water gaan was heel moeilijk maar toen ze in het water gedragen werd heeft ze toch een heel stuk gezwommen over de plas waar ik aan de ander kant stond haar op te vangen. Later in die week zijn we naar een waterplas hier in de buurt geweest. Voordat ik de korte broek aan had, ik dacht we gaan samen zwemmen, was ze al in het water en zwom met de andere honden mee. Janneke en Dick zijn hier gisteren geweest met de moeder Sietske (2007) van Lobke en Bente. Bente heeft samen met Janneke mee gedaan met de training. Foto’s hiervan kun je zien in het fotoboek “2013 Hondentraining”.

21 april 2013
Vandaag met Lobke zijn de Workingtest van de NVSW in Uffelte.
geweest alleen maar om te kijken en hoe Lobke zou reageren op het schot. Nou daar werd ze niet heet of koud van. Heb hele goede tips gekregen van Bart en Anjolien. Wat ze vreselijk leuk vond was de dummy met het hazenvelletje. Had ik thuis ook al geprobeerd maar daar wilde ze alleen maar op kauwen en dat is zeker niet de bedoeling. Vanmorgen liep ze er mee rond en geen gekauw. Ze heeft wel de neiging om met haar prooi ervan door te gaan. Dus er is nog werk te doen voor baas en hond! Wat ook heel leuk was dat er een halfzus van Lobke mee deed met de proeven. Baike is een dochter van Sietske en Alger. Ik zag haar lopen en heb nog gedacht wat lijkt die op Sietske! In een het gesprek kwam de naam Dick en Jannek Vermeij te sprake en zo kwamen we er achter dat Baike en Lobke halfzusjes. Het was een hele leuke en zeer gezellige morgen. Lobke was bekaf! Rust in Huize Tienkamp!
 
25 maart 2013
Hoi Willy en Jan, Leuk om weer van jullie te horen. Ik ben blij te horen dat alles goed gaat. Hier is ook alles dik in orde. Mitch blijft natuurlijk een eigenwijs beest, maar dat maakt hem juist ook weer zo lief. Als ik met hem loop wil hij altijd maar spelen met andere honden en spelen is belangrijker dan de baas. Pas wanneer hij moe is van het spelen luistert hij weer en kan hij weer aangelijnd worden. Hij kan ook met alle honden goed opschieten en als hij een andere hond te dominant vind, dan loopt hij gewoon weg. Bart heeft afgelopen 1 januari mee gedaan aan de Nieuwjaarsduik en Mitch is gezellig met hem mee gegaan. dat was wel heel komisch. Ik zou graag de film krijgen van de puppy terugkomdag. We hebben het er nog wel eens over en vonden het echt een heel leuke dag. Groetjes Rene, Petra, Bart en Chris

Hoi Willy, Fijn te horen dat het in Peest voorspoedig gaat. Ook met ons gaat het goed, we genieten nog steeds enorm van Bono, hij is zo lief. Wel knaagt hij af en toe z'n poot kapot maar dat zit in de familie zullen we maar zeggen. We willen graag de film ontvangen. Een hartelijk groet van ons allen!

Hallo Willy, Wat sneu van Jouke en wat verdrietig voor Jeroen en Gerda. Veel sterkte toegewenst voor jou en voor hun. Groet Marian van Jesse (2008).

Wat sneu van Jouke! Ik wens Jeroen en Gerda sterkte toe met het verlies van hun huisgenoot. Gr. Nelly van Meike (2006).

Ha Willy en Jan. Wat leuk, weer een puppy erbij! Wij zijn net een paar dagen terug van een weekje uitwaaien(!) Callantsoog, zie de foto's van Keedy (grijze snuit) en Luna. Alles goed hier in Loosdrecht en genieten van het niet meer bij een baas werken! We komen graag van de zomer een keer weer met onze hondjes naar jullie toe als jullie dat ook leuk vinden. Lieve groet Els en Marga,

24 maart 2013                 Jouke 2006-2013
Verdriet! Gisteren belde Jeroen ons op dat Jouke was overleden. Jouke heeft vanaf vorig jaar lopen sukkelen met zijn gezondheid. Onderzoek bij dierenarts kwam niets uit. Hij at de laatste tijd weer lekker vlees maar vrijdag avond werd hij ziek in is plotseling gestorven. Ik moet zeggen dat dit best wat met me doet. Ik herinner me Jouke als een slungelige pup met een vreselijk leuk koppie en ondanks dat hij in het nest de kleinste was, was hij een heel dapper hondje.  (Zie nieuws).
 
17 maart 2013
Hallo allemaal, hier gaat het geweldig goed met onze nieuwe aanwinst Lobke. Femke en Silke kunnen heel goed met haar overweg. Af en toe een correctie maar geen hat en nijd. Als Lobke piept of gilt is Silke er direct erbij om haar te “troosten”. Bang is ze absoluut nog niet, ze daagt de paarden nu uit. Ze sluipt naar het hekwerk en dan een sprong en blaf maar draait direct om van oeps! Dus hier moet ik wel mee aan het werk. Ze moet deze zomer wel mee naar concoursen dus geen geren achter de paarden aan. Vanmiddag in het bos kroop ze door een buis die in de sloot laag onder het pad door. Prachtig vond ze het Silke uitdagen want die kon er toch niet door! Als we weg zijn ligt ze in de bench in de puppykamer met Femke en Silke dat gaat ook goed. Maar helemaal alleen dat gaat niet. Vandaag even geprobeerd en dan niet in de bench gaat ook goed. Het eten is zo verdwenen. Wanneer ik de bakjes vul rent ze voor me uit naar de bench waar ze haar eten in krijgt. Ze is zindelijk. Ze gaat naar de achterdeur en begint te piepen dat ze eruit moet. En ze leert heel snel! Ze weet nu ook wat NEE betekent! Alles wat aan ons beweegt op hap hoogte wil ze vasthouden. Ik heb al twee broeken waar op de kuithoogte een gat in zit. En mijn veters van de schoenen beginnen ook al te rafelen. Ze loopt heel parmantig met de werkschoen van ons rond. Dus alles maar op hoogte plaatsen. Ik moet wel even kwijt dat Janneke en Dick hebben een fantastische, super lieve, intelligente, uitdagende en een erg sociale hond hebben afgeleverd.

13 maart 2013                  Meike (2006)
Hallo Willy. Vorige week bij intratuin werden we aangesproken door iemand die vroeg of hij Meike mocht gebruiken om op de foto te maken. Hij had een tasje bedacht voor hondenpoep schepje voor aan de lange hondenriem ivm Nederland schoon maar ze zocht nog een leuke hond. Ach ja het was mooi weer en we hadden de tijd en de man was vriendelijk en beleefd. Dus mijn antwoord was, "als Meike het goed vind, is het goed" . Dus foto's gemaakt van de man en Meike en van Meike en mij. Onze winkelwagen lag al vol met de door ons gekochte honden kauw staven, dus er was voor mij een hele grote bos bloemen. De foto van mij en Meike zou hij opsturen....Vertelde mijn broer gisteren dat een foto van Meike met de bewuste man bij de ingang van intratuin stond.

22 februari                       Meike (2006)
Hallo Willy, vanaf morgen heb je dus je handen vol met een puppy in huis! Gefeliciteerd! Ik denk dat Meike dat ook helemaal fantastisch zou vinden en ik trouwens ook maar helaas dat gaat hem niet worden. Met Meike gaat het goed. Afgelopen zomer had ze haar pootje geblesseerd, en dat heeft toch wel een tijdje rustig aan doen gekost. Nu kan ze weer eindeloos wandelen, en lopen, maar met ravotten ben ik erg voorzichtig geworden. Het lopen hebben we rustig uitgebouwd langs de fiets. De afgelopen dagen hadden we de Duitse herder (Bonnie) van mijn broer te logeren. Baas vakantie dan hond ook vakantie, dat is dan 10 km per dag wandelen! Meike vond het helemaal geweldig. En dat terwijl ze elkaars spelletjes niet begrijpen Meike vind zoek spelletjes leuk en snapt echt niks van apporteren, en bij Bonnie is het andersom. Bovendien blaft ie “boos”als ie speelt, nou ja blij en hard, maar voor Meike dat begrijpt....Nou veel plezier met Lobke. Groetjes Nelly

21 februari
Vandaag was het zover! Lobke Sietse van de Wagenschuur woont nu bij ons. Samen met Hylke haar broer hebben ze reis naar het noorden zonder gepiep doorstaan. Maar wel gespuugd! Onderweg alles even schoongemaakt maar geen geklaag van de hondjes. Hylke blijft bij ons tot zondag dan zal de familie de Jong hem ophalen zij nu nog op vakantie. Thuis gekomen hebben ze gelijk achter het hek hun behoefte gedaan en het weerzien met Femke en Silke was kalm geen gesnuffel of grauwen ze negeerden elkaar. Dus dat komt wel goed, denk ik moet nog groeien…..? Daarna eten gegeven, weer een poosje naar buiten. Ze zijn lekker vrij (super gedaan Dick en Janneke), ondernemend. Binnen was ook geen probleem en omdat ik nog even met Femke en Silke een rondje wilde lopen moesten ze maar in de bench. Allebei hebben een eigen bench. Ook geen klaaggezang. Toen ik terug kwam van de wandeling was Jan ook thuis en ze werden net wakker. Naar buiten lekker met elkaar gespeeld. We hebben ze weer in de bench gedaan omdat wij even rustig wilden eten dat was om kwart voor zes en tot nu toe (19.30u) slapen ze als een roos. Ik ga ze zo eten geven even weer naar buiten en dan naar de kamer voor een gezellig avond met onze kroost.
 
10 februari
Vandaag naar Janneke en Dick geweest om definitief een keuze te maken wie Lobke zal worden. Het was niet eenvoudig. Want waar let je op? Jan en ik hadden vanaf het begin al een voorkeur van een van de drie teefjes en daar is vandaag dus de keuze ook op gevallen. Op 21 februari halen we haar op samen met haar broer Hylke die dan tot zondag bij ons zal logeren omdat zijn kersverse baasje nog op vakantie is. Janneke en Dick zijn dan ook al op vakantie. Femke en Silke zijn mee geweest en dat ging allemaal heel goed. Geen gegrom o.i.d. Er werd zelfs volop gespeeld. Kijk maar snel in het fotoalbum.

16 januari                Dimple (2010)
Hai Willy, Hoe is het daar? En met de hondjes? Hier gaat alles goed. Dimple is de oud en nieuw redelijk goed doorgekomen, maar je merkt dat hij heel blij is dat die knallen nu over zijn haha. Hij is dikke vriendjes met Joey en samen kroelen ze heel wat af. Deze mooie foto van Dimple in de sneeuw wilde ik je niet onthouden. Als hij sneeuw ziet of op het strand is dan gaan z'n mondhoeken in de lachstand en geniet hij met volle teugen! Groetjes Edu en Claudia

5 januari
Jan en ik zijn bij Dick en Janneke geweest om de pups van Sietske te bewonderen. Een heel mooi nestje! Nu nog 7 weken en dan is er eentje van ons. Keuze heb ik nu nog niet gemaakt maar Lobke zit erbij.

1 januari                      Sietske (2007)
Op vrijdag 28 december is Sietske is bevallen. 3 Reuen en 3 teven. De bevalling ging vlot en ik heb zojuist Dick gebeld en alles gaat goed. A.s. zondag gaan Jan en ik het nest bekijken. Dus het is best mogelijk dat in maart hier in Peest een derde generatie van Femke woont. Leuk toch.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb