Verhalen 2014

7 december 2014
Onderstaande mijn reactie die ik naar Jose heb gemaild. Ook heb ik in deze trant gereageerd op de mail van Nelly (1 december)
Heel vervelend van Kip de epilepsie maar gelukkig dat je het kunt ondersteunen door medicatie.
Wat artrose betreft. Ik kan niet zeggen dat het specifiek bij Stabij's voorkomt. Op mijn werk zien we het veel bij de oudere hond vanaf de leeftijd 7, 8 jaar. Artrose is slijtage van de gewrichten. Is Kip geröntgend is op artrose? Het kan ook de spieren, banden en pezen zijn. Glucosamine is altijd goed: smering, veerkracht in de gewrichten (kraakbeen). MSM (zwavel) is goed voor het gezond houden van de spieren, pezen en banden. Altijd een combinatie van deze twee gebruiken. Mag ook Chondroïtine aan toegevoegd zijn maar hoeft niet.
Als je Glucosamine geeft let dan wel hoeveel je geeft. Heel belangrijk! In jou geval zou ik denken aan minimaal 1500mg. per dag. Lees eens op jouw verpakking hoeveel mg. glucosamine er in zit. Ik heb Femke weleens een periode 4000mg. gegeven. Een hond geef je als onderhoud 750mg. glucosamine per dag. Onderhoud is wanneer de hond geen klachten vertoont. http://www.paardendrogist.nl/product/280/284/dursydog-glucosamine/202257?bc=f#tab-mat
Misschien moet je meer glucosamine geven. Poeder of vloeibaar is het beste deze nemen sneller op in het lichaam.
Duivelsklauw (pijnstillend en ontstekingsremmend) kun je heel goed erbij geven wanneer de klachten (weer) beginnen. http://www.paardendrogist.nl/product/280/284/dursydog-duivelsklauw-extra/202254/57128#tab-prodinfo
Ik heb Femke vaak de combinatie van Duivelsklauw en Glucosamine. Als het weer slecht ging veel glucosamine met duivelsklauw. Als het beter ging geen duivelsklauw meer en Glucosamine minderen tot 1250mg. p.dag.
Tessa (onze Border Collie) heeft vanaf haar 5e al glucosamine bij gehad i.v.m. heupdysplasie. En zij rende en speelde altijd. Nu weet ik dat de stabij's een heel ander hond is maar je kunt met supplementen heel veel ondersteunen. Het gaat er ook om hoelang je iets geeft. Bij gewrichten en/of spieren, banden en pezen zeker 3 tot 6 maanden geven dan eventueel een maand stoppen kijken hoe het gaat. Gaat het weer minder dan toch erbij geven.
Ik kreeg van Nelly (Meike zus je van Kip) ook een mail (zie mail van 1 december) zij geeft nu gelatinaat wat ook heel goed kan. http://www.paardendrogist.nl/product/280/284/primeval-gelatinaat-hond/202292/37505
Kip, Meike en Feike waarvan ik weet dat hij ook artrose heeft. Allemaal bijn 9 jaar. Femke begon ook met klachten v.w.b. haar bewegingsstelsel in 2012 (dus 9 jaar). 2x Een hernia dit kan ook te maken hebben met bouw van de hond. Hoge achterhand lager voorhand, kleine knik achter schouderblad. En sinds dit voorjaar een gescheurde kruisband. Toeval? Weet ik niet! Van Femke weet ik dat hoe slecht ze ook liep ze was ons zonnetje in huis en vond altijd weer de kracht om iets te ondernemen tot het laatste toe (muizen vangen). Silke is veranderd in positieve zin sinds Femke er niet meer is. Ze is speelser, vrolijker geworden. Lobke weet ik niet. Is wel iets onderdaniger naar Silke. Ik zeg weleens dat Femke toen ze nog bij ons was ongemerkt, voor de mens niet zichtbaar, signalen uitdeelde naar de anderen. Lobke en Silke kunnen nu heel uitdagend rennen wat voor die tijd niet echt gedaan werd (de blik van Femke?).
Ik hoop dat je er iets aan hebt wat ik heb geschreven. Wil je nog wat weten of dat er iets niet duidelijk is dan bel/mail je me maar.
Geef Kip een dikke dikke knuffel van me. Groetjes Willy.

3 december 2014             
Kip (2006)
Hoi Willy, Dank je wel voor het, treurige, berichtje. Och gut, eerst Femke en nu Kanne. Wens Coert & Esther sterkte.....
Zijn jullie inmiddels een beetje gewend aan het feit dat Femke er niet meer is? Lijkt me echt heel moeilijk, zeker als je zo'n lieverdje had als Femke en wellicht ook al bij jullie was vanaf dat het nog een pup was......Denk er vaak aan.....
Kip is een echte nazaat van Femke en Kanne. Karakter van Femke, heel lief en een copietje qua koppie. Qua Vacht en bef is het echt Kanne, dat heb ik altijd gevonden.
Kip zit echter ook al geruime tijd een beetje in de lappenmand: zijn epilepsie is chronisch. Hij slikt 's ochtends en 's avonds een half Phenoral pilletje van 50 Mgr. Aanvalletjes blijven daarmee uit, of komen ( gelukkig ) heel sporadisch voor. Hij heeft artrose, met name in zijn heupen en knieën achter. Daarvoor geef ik hem wat glucosamine dagelijks in zijn brokken.  Dat verlicht hem wel wat, maar echt lange wandelingen in het bos worden wat te heftig voor hem. heel jammer, want hij vind dat het leukste wat er is, rond hobbelen in de velden. Een maand geleden ben ik nog bij de dierenarts geweest omdat hij niet eens meer omhoog kon komen vanuit ligstand. Heel zielig......Spuit gekregen en weer medicatie. Oorzaak: spit/hernia... Beetje dubieus allemaal. Hij is wel weer een beetje opgeknapt maar hij wordt in die zin echt vroeg oud lijkt mij, hij wordt per slot van rekening pas 9 jaar in maart 2015. Ik ben recentelijk ook spontaan nog met mensen in contact geweest die ook een Stabij hadden, 11 jr inmiddels, maar ook artrose, ook stram in de gewrichten, Maximaal 15 minuten uit te laten per wandeling. Herken jij deze symptomen bij Stabijs Willy? Ben wel benieuwd eigenlijk. Maar voor de rest is het de liefste hond ever....... Tot op de dag van vandaag een groot kadootje....hartelijke groeten uit Brabant Jose & KIP

1 december 2014             
Meike (2006)
Hallo Willy
Bedankt voor je bericht over Kanne. Zal voor jou toch wel weer even slikken zijn geweest, nu net na Femke.
Meike wordt in maart alweer 9! Wordt dus langzaam ook een oudere dame. Begin oktober had ze plotseling geen zin om mee te wandelen, geen zin om van de bank af te komen en als ze opstond had ze echt tijd nodig om in beweging te komen. Maar als ze eenmaal op gang was ging het weer goed. Helemaal duidelijk was het niet, met start problemen denk je aan artrose, dus dierenarts. Ze heeft slijtage in de knie gewrichten, beide kanten. Hoeft geen probleem te zijn, wat spuiten gehad en 10 dagen tabletten met ontstekingsremmer. Daarna ging het twee weken heel goed. En toen zag je weer regelmatig de gewrichten een beetje protesteren bij het opstaan...niet erg maar toch. Een van mijn dierenvriendenkennissen had ervaring met haar paarden en vorige hond met gelatinaat, en rade mij aan doorgestuurd dit te proberen. Googelen leerde dat het geen kwaad kon, en het verhaal er achter zou kunnen, dus maar uitproberen! Ben er nu denk ik twee of drie weken mee bezig en nu is het oppassen geblazen! Ze is weer vrolijk en wil weer af en toe echt lekker dol doen. Dus aangelijnd uit laten en conditie trainen door langere rechte einden te lopen. Ze kan weer een kilometer of 5 zonder problemen achteraf lopen, dus ook ik ben weer blij. Ze mag ook weer mee met joggen, dan loopt ze aan de lange lijn en mag ze her en der snuffelen. De lange lijn is dan voor mij.....zodat ik in die tijd mijn oefeningen doe en op en neer loop. Alles lekker vrijblijvend, heeft ze geen zin dan breng ik haar terug.
Dan het wat leukere nieuws. Mijn broer heeft afgelopen zaterdag een Duitse herder pup in huis gekregen ( zijn oudje was afgelopen zomer overleden, was12,5 ). Ik was erg benieuwd hoe Meike dit zou ervaren. Dus afgelopen zaterdag mocht ze mee de pup ophalen. Echt leuk de reactie van Meike! Zo lief en voorzichtig, en puppy mag van Meike 'nog' alles, maar van ons gelukkig niet. Dus dat komt helemaal goed met haar pleegpuppy! Wij hebben geholpen met het uitzoeken van de pup. Geen makkelijke taak want veel Duitse herders hebben niet zo'n warm nest als bij Willy Tienkamp, en dat is toch zoals wij het graag zien. Groetjes Nelly

30 november 2014          
Kanne, vader van nest 2006
Vandaag kreeg ik van Coert en Esther te horen dat ze Kanne uit Kempernoel gisteravond hebben laten inslapen. Hij heeft een paar tia’s gehad en kwam hier niet meer bovenop. Het eerste nest van Femke was van Kanne. De klik tussen Kanne en Femke was er vanaf het eerste moment dat ze elkaar zagen. Ik herinner vooral het moment dat de pups geboren waren en dat Kanne op bezoek kwam. Gelijk herkenning van Femke en Kanne mocht direct met de neus in de werpkist waar ook Femke in lag de pups te bewonderen. Een fijn moment was dat. Wij willen Coert, Esther, Femke en Hidde veel sterkte toe wensen.

11 november 2014           Zweetwerk
Zweetwerkweekend op Terschelling georganiseerd door de NVSW.
Lobke deed het heel leuk. Het was een heel gezellige weekend. Het weer was goed, prachtige locatie en erg leerzaam.

2 november 2014
Ik wil iedereen even bedanken voor de fijne reactie! We zijn nu twee week verder en we missen Femke! Iedereen vraagt hoe is het met Silke en Lobke? Nu Silke is vrijer geworden, ze daagt Lobke uit om te spelen en rennen. Lobke daar merk ik geen verandering bij. Ikzelf was bang dat als ik met een weg zou zijn dat de andere niet alleen zou willen zijn. Maar gelukkig gaat dat goed. Volgend weekend ga ik met Lobke naar Terschelling voor een workshop zweetwerk van de NVSW. Dan blijft Silke alleen thuis met Jan.

Reacties ontvangen via mail voor nog meer zie Facebook:

Hoi Jan en Willy, Lees zojuist het droevige bericht van Femke! Prachtige hond, lieve moeder voor haar pups en vast en zeker een trouwe kameraad voor jullie geweest. Heel veel sterkte daarom met het verwerken van dit verlies! Liefs, Marianne en Rudi Wognum, Elke Jente (2007)

Goede middag mevrouw Tienkamp, ik hoorde net dat Femke niet meer leeft. Heel veel sterkte met het verlies! Vriendelijke groeten, Jessica Sommer, D.C. Hopmans.

Beste familie Tienkamp, helaas weten we uit ervaring hoeveel pijn en verdriet het doet om de beslissing te moeten nemen om afscheid te nemen van je trouwe metgezel voor zoveel jaren. Verstandelijk weet je dat het beter is, maar het is zo moeilijk! Maar voor Femke is het beter zo.
Nu doet het pijn, maar uiteindelijke zijn het de mooie herinneringen die over blijven. We vinden het heel fijn dat we Femke nog hebben leren kennen afgelopen voorjaar. Wat een mooie foto van haar. Je ziet heel goed dat ze de moeder van Kiek is. Afgelopen week is Kiek met ons mee geweest naar de Zwitserse Alpen en hebben we samen heerlijk gewandeld. Tot onze verrassing houdt hij erg van sneeuw en heeft hij vrolijk met sneeuwballen gespeeld. We zijn Femke dankbaar voor de geweldige zoon die ze voortgebracht heeft. Veel sterkte in de komende periode en hopelijk tot ziens! Ed Stortelder en Hetty Fouarge  Kiek (2006)

Willy en Jan, wat triest. Ons medeleven. Stuur je gauw een bericht over de wederwaardigheden van Pollo. Met vriendelijke groet, Heleen Terpstra Juffer, Bouke Pollo (2009)

Lieve Willy & Jan, met tranen in onze ogen lazen we jullie berichtje van woensdag….. Femke overleden, wat erg! Als we aan Femke denken en we zien de foto kijken we zo in het gezicht van KIP. Afijn, dat hebben we al vaker met elkaar gedeeld, KIP was een waardige zoon van zijn moeder en een replica van…..We wensen jullie heel veel sterkte. Het overlijden van zo’n trouwe metgezel waar je zo’n band mee hebt, valt zwaar en jullie gaan haar zeker missen. Om toch een beetje goed nieuws te brengen, troost je met de gedachtes dat ze zo’n mooie en in ons geval lieve nazaten heeft nagelaten. Heel veel sterkte! Groeten uit Brabant, Willem, Jose en KIP (2006)

Lieve Willy, bedankt voor de mooie foto van Femke. Wij stellen het op prijs dat je ons op de hoogte hebt gebracht. Ruim elf jaar heb jij je leven gedeeld met Femke. Dat is een lange tijd waarin je aan elkaar gehecht raakt; sterker nog, je gaat van elkaar houden. Honden zijn zulke bijzondere dieren. Wij herinneren ons nog dat Theo haar iets lekkers wilde geven. Ze nam het niet aan totdat jij erbij kwam. Zonder jou was haar leven niet compleet en smaakte zelfs het lekkerste hapje niet. Het omgekeerde is ook waar. Nu zij geen deel meer uitmaakt van jouw leven, is er een grote open plek gevallen, een schrijnend gemis. Niemand en niets kunnen dat veranderen. Wij vinden je goed met honden. In onze ogen ben je een van de betere trainers en fokkers. Je hebt een hechte band met je dieren. Dat maakt het dubbel pijnlijk als er één wegvalt. Gelukkig maar dat Silke en Lobke je dwingen om de dagelijkse routine te volgen anders zou je gemakkelijk gaan dwalen in de leegte die Femke achterlaat. Je doet ons een groot plezier als je nog eens wilt zeggen of schrijven of je ook iets merkt aan Silke en Lobke. Men zegt dat honden een roedelgenoot missen en ook rouwen. Strekte voor jou en vanzelfsprekend ook voor Jan. Hartelijke groeten, Theo en Chaim.

Beste Willy, wat zal dat schrikken zijn geweest om Femke opeens zo te zien wegzakken. Heerlijk dat jullie nu nageslacht van haar hebben waar jullie troost bij zullen kunnen vinden. Boukje is voor ons zo'n trouwe kameraad dat we er niet aan moeten denken haar ook ooit te moeten missen. Boukje was eerst een eigenzinnige Friezin, maar wordt steeds meer een onderdeel van het gezin, die alles lijkt te begrijpen en goed haar plaats weet. We zullen haar nog eens komen 'showen' bij jullie! Groet en sterkte met het verdriet om het verlies, Fiona Montijn, Boukje (2007)

Lieve Willy en Jan, wat een verdriet om van zo' n lieve, trouwe hond als Femke afscheid te moeten nemen. Wij leven met jullie mee, we weten wat het is om een hond te missen. Femke was de laatste vriendin van Siebe en met haar overlijden lijkt er een hele generatie staby's niet meer te zijn. Regelmatig mis ik nog de eigenwijze blik van die fries. Heel veel sterkte met dit verlies, Cecil, Jack en Duncan. Siebe (vader nest 2008)

Willy en Jan, toen ik je mail las heb ik lang gezocht om woorden die je misschien konden troosten maar ik kan ze niet vinden, wel weet ik zeker dat Femke een heel mooi leven bij jullie heeft gehad. Gr Jappie. (fokker van Femke)

Dag Willy, dat is spijtig en verdrietig. Afscheid na een mooi hondenleven en géén lijdensweg. Maar wel wat leeg in en om huis kan ik me zo voorstellen. Groet, Geert Jan, Hylke Sir v.d. Wagenschuur

Lieve Willy en Jan, „Weten”, dat het een keer afscheid nemen is, maar het voelt op zo’n moment het sterkst, wat jullie Femke ook gegeven heeft, zowel aan jullie zelf, als aan de baasjes van haar hondjes. Wat is toeval….gisteren nam ik onbewust het eerste fotoboekje van Feike in mijn handen en zag hem op mijn schoot op jullie plekje zitten. Foto’s van zijn puppy- zijn, prachtig omdat weer een keer te zien en dan opnieuw constateren, dat Feike dat jonge nog steeds uitstraalt. Iedereen is verbaasd als ze horen, dat hij 8 jaar is: hij oogt en doet nog zo jong…….houden zo!! Wij zijn nog steeds heel blij met Femke’s hondje en genieten er nog elke dag van. Mooi om te lezen, dat jullie Femke ook ervaren hebben in zijn eigenheid, in zijn liefde naar jullie toe en geen één kan zijn plaats innemen. Voor jullie eerst, nog een moeizame tijd, en verder gaan met jullie herinneringen aan Femke. Liefs van ons beiden. Fenny en Sip, Feike (2006)

Oh Willie wat erg voor jullie, ik weet hoe het voelt zoveel verdriet, heel veel sterkte ermee. Ze heeft nu een plekje in je hart. Groetjes van Liesbeth

Lieve Willie en Jan, met tranen lees ik jullie bericht. En onze dankbaarheid gaat naar jullie en Femke dat we zo'n lieve dochter van haar hebben. Veel sterkte. Liefs van ons 5en uit Wassenaar, Baike (2009)

Willy en Jan, wat ontzettend jammer en verdrietig dat jullie Femke moesten laten inslapen. Ze had zo'n lief koppie! Je verstand zegt natuurlijk dat het zo beter is en niet anders meer kon, maar je hart moet dan ook nog mee en dat zal niet zo makkelijk gaan. De andere honden zullen haar ook missen en moeten ook weer aan deze nieuwe situatie wennen. Net zoals jullie. Bedankt voor jullie berichtje en veel sterkte hoor! Arie en Jet

Lieve Lieve Willy en Jan, wat vreselijk om dit te horen, het verlies is voor jullie heel heel groot en wij wensen jullie heel veel sterkte. Ze was een lieve moeder/overgrootmoeder en wellicht al een bet-overgrootmoeder. Veel nazaten heeft ze gehad en ze was een hele lieve trouwe hond, ik zie dat ook in Keedy. Wat een goede/moedige beslissing om haar te laten inslapen. Velen met jullie zullen liefdevol aan haar terugdenken. Frappant is dat ik ongeveer een 1½ week geleden jullie antwoordapparaat had ingesproken om een afspraak te maken met jullie zodat Keedy (en wij) Femke nog een keer konden zien! Je had me nog niet teruggebeld en mijn plan was om in het weekend te bellen om dit met jullie te bespreken. Wat ontzettend jammer dat ik nu te laat ben om Femke nog een keer te zien. We danken Femke – en dat had ik dus persoonlijk aan haar willen doen – voor haar schoonheid in alle opzichten. Ook dank Willy en Jan dat jullie met haar hebben willen fokken. Sterkte van ons allen, Marga, Els, Keedy (2006) en Luna

Hallo Willy, ik wil je heel veel sterkte wensen met het verlies van je lieve huisgenootje. 11 jaar is niet een zo vreselijk oud en dat doet pijn want iedere dag is te vroeg! Ik hoop dat Silke en Lobke je kunnen troosten. Hans, Nelly en Meike (2008)

Veel sterkte met het overlijden van Femke. Groetjes. Hanneke Kennel of the Dutch Working Class

Hoi Willy en Jan,Heel veel sterkte met dit verlies. Rene, Petra, Bart, Chris en Auke Mitch (2008)

Dag Willy en Jan, wat verdrietig om te horen. Femke kwam hier laatst nog ter sprake vanwege haar reacties op de behandelingen. Het was genoeg, dat is duidelijk. Ze heeft het goed bij jullie gehad maar dat zal het gemis en het verdriet niet minder maken. Ik wil jullie heel veel licht en kracht toe wensen om dit verlies te verwerken. Dag Femke, dankjewel voor de contacten die ik met je heb gehad en het ga je goed daar waar jij nu bent.
De dieren van voorbij, ze blijven met ons leven
De dieren van voorbij, zijn met ons verweven
in liefde in verhalen die wij zo graag herhalen
in bloemengeuren in een lied dat opklinkt uit verdriet
De dieren van voorbij zij worden niet vergeten
De dieren van voorbij zijn in een ander weten
zij zijn in 't licht zij zijn vrij
Met vriendelijke groet, Petra van der Woude

Dag Willy, wat een triest bericht. Je wilt zo graag dat je honden in goede gezondheid lang bij je blijven en dan moet je er opeens toch één veel te vroeg naar je zin loslaten. Wat blijft zijn de goede herinneringen aan Femke en de tijd die jullie samen hebben gehad. Koester deze waardevolle herinneringen in je hart. Ik wens jou en Jan veel sterkte bij dit verlies! Vriendelijke groeten, Truus Vernhout, JWC

Willy en Jan, Heel erg gecondoleerd met het verlies van Femke! Wat erg! Je gaf wel aan dat het wat minder ging, maar dit...
Je hond is je maatje
altijd aanwezig, lief, trouw, loyaal
rennen, spelen, waken, slapen,
in en om huis, zo normaal.
Na al die fijne jaren samen
is Femke er nu niet meer
de herinneringen blijven leven
maar die leegte.... dat doet zeer!
Heel veel sterkte, want dat hebben jullie wel nodig. Groetjes, Rianne en Ralph. Fenne Sietske v.d. Wagenschuur

Hallo Willy en Jan, heel verdrietig een jullie maatje te moeten missen. Ik weet wat jullie voelen, ik heb Twarres gistermorgen laten inslapen. Een lieve groet, Henny. Tjeerd (vader van nest 2009)

Heel veel sterkte voor jullie. Marian en Aike Jesse (2008)

Verdriet!!                 Femke 26 juni 2003 – 21 oktober 2014
Gistermorgen was Femke nog druk samen met Lobke en Colin op zoek naar muizen. Ook een eekhoorn kwam in het zicht. Druk, druk! Femke draaide haar om liep een paar meter en zakt opeens door haar achterpoten en kon niet meer lopen. Haar geest wilde wel maar haar lichaam gaf aan dat het niet meer ging. Daarom hebben Jan en ik met heel veel verdriet gisteravond afscheid van haar genomen.

19 oktober 2014

Hier gaat alles goed. Femke loopt slecht, heeft problemen met de achterhand met name een gescheurde kruisband. We hebben nadat ze geopereerd was aan de baarmoeder haar niet weer te laten opereren. Met pijnstilling en glucosamine/MSM gaat het prima. Ze loopt niet meer mee met de wandelingen maar zit heerlijk in de hondenkar. Onderweg loopt ze een stukje mee en vindt ze alles prima. Samen met Lobke vangt ze nog vaak een muis. Silke ligt dan aan de zijkant te kijken maar zij zal zeker niet helpen te vangen. Lobke doet het leuk op de jachttraining.

17 augustus 2007                     Kiek (2006)
Hopelijk gaat alles goed met jullie en hebben jullie een fijne zomer gehad.

Ik zal je even op de hoogte brengen van de ontwikkelingen met Kiek. Hij woont nu bijna drie maanden bij ons en het gaat fantastisch met hem. Hij is helemaal tot rust gekomen en we vinden hem een hele lieve, leuke, vrolijke en gezellige hond. We zijn erg blij dat we de beslissing hebben genomen om Kiek in ons gezin op te nemen en we merken dat hij het ook erg goed naar zijn zin heeft bij ons. We hebben een fijne band met hem kunnen opbouwen, hij luistert goed en we vinden hem heel gemakkelijk in de omgang. Hij gaat overal mee naar toe en dat gaat zonder problemen. Hij vindt alles prima en leuk! Twee weken geleden hebben we met z'n allen met de boot een tocht door Nederland gemaakt en Kiek was er natuurlijk bij. Ik zal een foto meesturen in de bijlage.  

Hartelijke groeten Hetty, Ed en de kinderen,


11 juli – 16 okober 2014           Beike (2007)
In juli heb ik een mail ontvangen van Rob en Maggy. Ze hadden een probleempje met Beike ze had al een poosje een bult bij haar elleboog. En ook wat last van haar poten. Ze hebben intussen een biopt laten doen en het is een vetbult die eventueel verwijderd kan worden. We zijn inmiddels een paar maanden verder.
Maggy: Beike heeft er geen last meer van. Ook is het niet dik meer.

Kijk het nog een tijdje aan, laat haar niet onnodig opereren!

Zij rent en doet weer alles! Prima conditie!


5 oktober 2014
IJsselshow Zwolle. Wat een dag! Ik zei tegen Jan ik ben vlak na de middag wel weer thuis, nou dat ging niet door! Lobke was hier ook de beste van het ras. Dus we moesten blijven tot eind van de middag want daar moest ze nog mee doen in de erering voor de beste van rasgroep 7. Werd ze 3e! Ik blij had ik zeker niet verwacht want ik ben niet zo’n showmens. Maar de keurmeester vond dat Lobke deze plaats verdiend had.


12 juli 2014

Met Lobke naar de hondenshow in Hoogeveen. Lekker buiten, gezellig met al die Friese Stabij’s. Lobke was de beste van de Stabij’s en ook nog 3e in rasgroep 3. Super!

31 mei 2014

Met Lobke naar de Clubmatch Zutpen. Druk, leuk en gezellig het weerzien van Fenne. Lobke behaalde een Zeer Goed.

 

30 mei 2014
Kiek is weer herplaatst. Bij Hans ging het niet helemaal goed met Kiek. Hans heeft me gevraagd om een nieuw baasje te zoeken voor Kiek. En gelukkig dat is gelukt. Hij is deze week op proef geweest bij Hetty en Ed in Nijmegen. Ze hebben een boot en wilden kijken of Kiek daar ook op meekon. En Kiek is gebleven en gaat hartstikke goed met hem.

 

21 april 2014
Gisteren is Femke geopereerd. Baarmoederontsteking! Ze was niet ziek maar wat me opviel is dat ze bij de vulva niet schoon was. Gisteren was het allemaal pus. Dierenarts gebeld en ja hoor een operatie! Ze hebben haar baarmoeder en eierstokken verwijderd. Gisteravond om 17.30 uur is ze thuis gekomen en ze knapt aardig op. Ik heb wel op de bank moeten slapen want ze moest er vannacht een paar keer naar buiten om te plassen. Ze is vanmorgen weer begonnen met eten en ze is nog wat slapjes en slaapt nog veel maar wel heerlijk alert.

Dick en Janneke hebben weer een nestje. Bente dochter van Sietske (2007) is vannacht bevallen van negen pups. Zie meer hierover op Facebook of hun website van de Wagenschuur.

16 april 2014
Vandaag bezoek gehad van Kiek (2006) en natuurlijk ook zijn baas Hans. We hebben heerlijk gewandeld. Het is een echte stabij, doet zijn eigen ding maar is geen wegloper. Hij heeft heerlijk gespeeld en gerend met Lobke. Hans is erg blij met Kiek en leert de hond steeds meer kennen. Alleen dat haar en veel haar, Hans kamt hem 1x in de week en nog veel haar. Wij stabij eigenaren weten dat als de stabij in de rui is dat er veel haar van af komt. Het was leuk om hem weer te zien.

Reacties op het overlijden van Jottem.
Hoi Willy, Het  blijft raar hè, 2 uit hetzelfde nest en allebei reutjes. We zullen het wel nooit weten. Nog nooit eerder zoiets gehoord en het verloop was ook erg vreemd. De dierenartsen konden het niet vinden, dat wil wel wat zeggen.... Erg tragisch, maar niets aan te doen. We willen de eigenaren nog veel sterkte wensen! Groetjes Gerda en Jeroen baasjes van Jouke (2007 -2013).

Wat triest, veel sterkte! Met vriendelijke groeten, Heleen Terpstra-Juffer – baas van Pollo (2009)


Ach wat enorm verdrietig! Veel sterkte voor Marja en Henk van de Baasjes van Baike (2009)

Heel veel sterkte met het verlies van jullie huisgenootje. Nog veel te jong!

Hans en Nelly (van Meike 2006)


Ha Willy, wat erg zeg! In zo’n korte tijd, dat komt als een harde klap aan!
Wens Marja en Henk het allerbeste en succes met het verwerken van dit enorme verlies.Els en Marga, Keedy (2006)

Wens ze heel veel sterkte. Triest.
Groet, Marian, baasje van Aike Jesse (2008).

Dat is echt verschrikkelijk!. Sterkte gewenst!
Janneke en Dick Vermeij, baasjes van Sietske (2007).

Jeetje, wat erg. En zo'n mooi beestje ook! Heel veel sterkte ook van ons Baasjes van Dimple (2010)

13 maart 2014
         Jottem, 2007 – 2014 nestnaam Jesse,
Verdrietig! Gisteren kreeg ik van Marja en Henk te horen dat Jottem na een paar dagen ziek zijn is overleden. De dierenarts dacht aan een darminfectie en ze waren nog met onderzoeken bezig. Donderdag is Jottem bij Henk in de auto overleden. (Zie nieuws).

2 maart 2014

Zo dat is alweer een hele poos geleden dat ik wat geschreven heb. Maar nu is er weer nieuws. Kiek is herplaats, helaas kon Mileen niet langer goed voor hem zorgen. Ik heb een heel leuk plekje voor hem gevonden en het gaat geweldig met hem en zijn nieuwe baas Hans. Femke gaat het ondanks dat ze moeilijk loopt bijzonder goed. Binnenkort toch maar even weer naar de dierenarts en/of osteopathie proberen bij haar. Silke gaat goed daar merk je nooit wat aan een heerlijk hond waar je eigenlijk niet naar om hoeft te kijken. Waar ik ben is zij dan ook. En dan Lobke de benjamin! Nou…. Waar zal ik beginnen, nee gekheid op een stokje. Ze is lief, maar met een eigen wil. Luisteren….? Ze is gehoorzaam op haar maar manier. Doet lekker mee in de jachttraining. Eigenlijk doet ze het heel goed. Maar er is een ding waar ze heel goed in is nl. als we wandelen en ze denkt dat we naar huis gaan of naar de auto dan kan ze juist de andere kant oplopen en midden op het pad stilstaan en dan niet komen. Ik moet haar halen. Weglopen, verstoppen ze weet het allemaal al. Kom me maar halen. Nu ik dit opschrijf is dit wel iets waar ik dus toch mee aan het werk moet. Als iemand een tip heeft, graag. Vandaag zijn we naar de Martinidogshow geweest. Ik had er helemaal geen zin in want vorige week woensdag 19e feb. is mijn vader overleden. Dus vanmorgen met Lobke en Fija naar Groningen. En geen spijt dat we gegaan zijn. Lobke is het beste van het ras geworden!!!

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb