Verhalen 2015

'

28 december 2015            Egge Tobbe (2015)
Hoi Willie, het gaat goed met Tobbe. Hij kan zelfs op de bank zitten met Pip zoals je ziet! Hij is aan het wisselen (denken we). Daardoor voelt hij zich niet zo lekker. Minder eten en wat aan de diarree. Maar verder gaat het prima. Hij groeit als kool. Hij is inmiddels al 11,5 kilo. Het wordt dus een flinke man!
Hartelijke groet en een rustige jaarwisseling :)
Rogier en Rianne

28 december 2015
            Eida Fenna (2015)
Hoi Willy, bijna eindigt het jaar 2015. Hopelijk heeft Fenna de komende dagen niet al te veel last van het vuurwerk. We zullen het afwachten.
Het gaat heel goed met haar. Ze geeft overdag steeds beter aan dat ze naar buiten wil en haar behoefte moet doen. ’s Ochtends is dat nog niet zo best. Ik vind nog heel vaak een poepje of plasje in huis. Deze dagen in de kerstvakantie zijn niet zo bevorderlijk voor het dagelijkse vaste ritme. Hopelijk gaat het straks weer een beetje beter. Fenna mag ook heel graag buiten spelen en mijn moestuin omspitten. Jammer dat ze zich beperkt tot 1 halve vierkante meter en niet gewoon de hele tuin meepakt J.
Ze heeft hier en daar in huis ook al haar eigen ‘tandtekening’ achtergelaten en vinden we haar nagelafdrukken al op de deur van schuur naar huis. Tsja dat hoort erbij. Fenna pakt alles wat ze maar pakken kan om er vervolgens lekker op te kunnen knagen. De oud-papier doos is ook zwaar favoriet en soms loopt ze heel triomfantelijk door huis met een ‘zelf gevangen prooi’.
Fenna slaapt nog steeds ’s nachts op een kleedje naast ons bed. Heel af en toe wil ze halverwege de nacht nog wel eens verhuizen naar haar bench maar dat is meer uitzondering dan regel. Zodra ik opsta of midden in de nacht een plasje moet doen, loopt ze steevast achter me aan (ze loopt me bijna omver, is misschien beter uitgedrukt). Ze doet het alleen bij mij en niet bij Jan.
Fenna en ik zijn vorige week enkele ochtenden het beton pad achter onze boerderij op en neer geweest. Ik ben aan het hardlopen en Fenna komt met me mee. Het is ongeveer een stuk van 1.5 kilometer. De eerste dag ging goed, de tweede dag had Fenna bij terugkomst door dat ze los was en was ze het wagenhok ingedoken om vervolgens even lekker zelf op onderzoek uit te gaan. Ik kreeg haar niet bij me terug. Ze stoof me ook zo voorbij en verkende nog meer van de boerderij waar ze eerder nog niet los mocht zijn. Het heeft even geduurd voordat ik haar bij me had. De derde dag was ik hier op bedacht en heb haar de laatste 100 meter voor de boerderij al aangelijnd.
Fenna mag ook nog graag naar veel mensen even bijten of bij ze opspringen. Dit laatste kunnen we er redelijk uit krijgen. Bij 1x ‘euh weet ze genoeg en houdt ze op, maar het bijten (het is niet doorbijten overigens maar wel even de tanden laten voelen) is wat lastiger.
Puppycursus vindt ze prachtig en uitjes naar het bos kunnen wat haar betreft ook niet vaak genoeg.
Wij wensen iedereen een heel bijzonder 2016 en heel veel plezier met de honden!
Groetjes, Johanna

27 december 2015           
Etske Hikke (2015)
Hoi Willy, tijd voor een update van het Enschedese. Hikke groeit als kool, ze eet er ook naar, dus dat gaat allemaal goed. 
Het zindelijk worden gaat nog niet zo goed, we vinden dagelijks nog verrassingen in huis. Favoriet is direct na de wandeling een dikke drol onder de kerstboom leggen… 
Met de kinderen wordt ze al wat voorzichtiger, ze springt wat minder tegen ze aan, en ze geven elkaar ook wat ruimte dus dat is mooi. Lewis en Hikke zijn nu al dikke maten, het eerste wat Lewis doet als hij beneden komt is Hikke roepen en met haar flos gooien.
Het is een drukke tante, als we haar niet af en toe in de bench stoppen gaat ze de hele dag maar door, dus lekker veel leven in huis. We hebben het een paar dagen met de grote bench geprobeerd, maar die is toch nog wat de te ruim, dat leverde nog te veel plasjes in de bench op. In de kleine (auto)bench gaat het heel goed. ’s Nachts leggen we haar er in, en ze geeft geen kik tot ’s ochtend vroeg (tenzij ze veel gerommel door de babyfoon hoort). Overdag wil ze nog wel eens flink blaffen als ze in de bench moet (en dat is als we gaan eten en als de jongens even rustig moeten spelen en Hikke even wat rust moet). Zeker als de jongens druk aan het rennen en gillen zijn laat Hikke zich wel horen, wat natuurlijk ook logisch is.
De puppiecursus gaat prima, we hebben nu 4 keer gehad, en zitten nu in de kerstvakantie. Helaas is de hondenschool vorige week afgebrand, misschien heb je het wel gezien op Hart van Nederland, heel sneu. Het is nu dus even afwachten hoe nu verder.
In de auto geeft ze meestal op de heenreis over, op de te terugreis gaat het goed (merkwaardig genoeg ook als daar 8 uur tussen zit…). Ook blaft ze wel even in het begin, maar dat is meestal met 2 minuutjes wel over. Gisteren voor het eerst sinds het ophalen bij jullie een autorit van 80 minuten gehad, op het overgeven na ging dat helemaal prima!
Het wandelen gaat ook heel goed. Ze kijkt haar ogen uit. Soms moeten we even stoppen, omdat ze een scooter hoort, een andere hond ziet, iemand hoort praten of blaadjes hoort ritselen. Dan gaat ze op haar kont zitten om de boel eens even te observeren. We laten haar ook regelmatig los lopen (nu even wat minder ivm het vuurwerk, maar op rustige achteraf stukjes nog steeds). Dat gaat eigenlijk heel goed. Gisteren nam ze even de benen, omdat de hond die kwam snuffelen wel heel erg groot was. Maar zodra die hond uit beeld is, of een van ons dichter bij haar is dan de grote hond komt ze eigenlijk direct. Op wat bekender terrein wordt ze al wat stoerder, en neemt ze behoorlijk afstand, soms al een beetje te gortig, dus dan roepen we haar al veel eerder bij ons. 
Ze is ook heel vriendelijk naar iedereen die in de buurt komt, het wordt geen goed waakhond denk ik. Voor een aai over d’r bol vertelt ze denk ik de inbrekers wel waar de laptop te vinden is. 
In huis is een van haar favoriete plekjes, jawel, onder het fornuis. De vraag is wat eerder komt: dat Hikke te groot is om te passen, of eindelijk die plint onder het fornuis, maar ik denk dat ik het antwoord wel weet… Buitenshuis heeft ze, als het wandelen haar te veel wordt een voorkeur voor de kinderwagen.
Groeten, Judith, Chuck en de jongens

20 december 2015           
Fledder (2006)
Met veel verdriet moet ik jullie vertellen dat Fledder is overleden. Hij wilde niet meer eten en was aan de diarree. Na onderzoek bij de dierenarts was de uitslag erg duidelijk. Fledder zijn lever was zeer slecht, mogelijk een tumor. Dinsdag was het zo slecht met Fledder dat Ronald en Marianne hebben besloten om Fledder te laten inslapen.
Fledder, geboren op 15 maart 2006, zoon van Femke en Kanne uit Kempernoel.
Wij wensen Ronald, Marianne en Robert heel veel sterkte!

20 december 2015            Bauke (2009)
Winifred had deze zomer mij gevraagd om een nieuw huis te zoeken voor Bauke. Winifred was ziek en helaas is ze op 28 november overleden.
In de tussentijd was er met samenwerking van de NVSW de fam. Lodde uit Zwolle gevonden die Bauke wel wilden opnemen in hun gezin. In september is Bauke een weekend bij hun geweest te logeren en Winifred heeft zelf nog kunnen zien waar Bauke zou gaan wonen na haar overlijden. Vandaag heb ik contact gehad met de dochter van de familie Lodde en het gaat heel goed met Bauke.

13 december 2015           
Eard Bentley (2015)
Hallo Willy, met Bentley gaat het uitstekend, hij weegt bijna 8 kilo. De puppycursus hebben we twee keer bezocht, hij vind het leuk en maakt best vorderingen. Het schotje is uit de bench en hij is helemaal zindelijk. Het liefst is hij buiten, ook al is hij alleen; egels verjagen, merels proberen te vangen en de kippen de stuipen op het lijf jagen. Alleen wordt hij nog steeds ziek van het auto rijden. We proberen dit met kleine stukjes in de auto te overwinnen. Vandaag een paar foto's gemaakt, bij de één staart hij naar mijn schapen aan de overkant van de weg, op de andere foto probeert hij een krielhaan in de hoek van het weilandje te pakken . groeten Jan.

8 december 2015              Eida Fenna (2015)
Hoi Jan en Willy, hier weer even een kort berichtje vanuit Friesland.
Het gaat hier heel goed met Fenna. Gister heeft ze weer een enting bij de dierenarts gehad. Ook weer even een controle gehad. Alles was goed. Ze weegt nu 8,2 kg.
Sinterklaas heeft voor haar een zeer geslaagd cadeau meegenomen. Ze kreeg een heerlijk zacht en dik kussen voor in haar bench. Ze vind het geweldig en ligt er als een prinses op te ‘loungen’.
We hebben de verkleining maar uit de bench gehaald en het kussen erin. Wat denk je….mevrouw ligt nu veel vaker ‘vrijwillig’ in haar bench. Wat een genot dat ze het toch best wel leuk vind. Een speeltje of een kauw bot en ze is werkelijk ‘de koningin’ te rijk. Cadeaupapier is ook favoriet hebben we na afgelopen weekend ontdekt. Het hele huis ligt bezaaid met snippers (zucht).
Op puppycursus gaat het goed. Ze heeft een aantal zaken al goed in smiezen en de beloningssnoepjes van de cursusleider blijken haar beter te smaken dan die van ons. Hmmm, lekker eigenwijs dus.
Stoeien met een leeftijdsgenootje vindt ze prachtig en de katten hier thuis uitdagen ook. Jammer voor haar dat de katten haar nog niet zo zien zitten. De ene geeft een snauw en dwingt bij haar respect af, de ander vlucht zodra Fenna in de buurt komt. Groet, Johanna

5 december 2015
Vandaag met Liesbeth heerlijk gewandeld in Bakkeveen. Emke was ook mee in de wandelkar. Was er herkenning? Ja ik denk het wel. Gaat heel goed met Emke. Wordt geheel geaccepteerd in de roedel van Liesbeth.

26 november 2015          
Elbrich Franca (2015)
Hoi Willy en Jan, het gaat heel goed met Franca. Fiep is nu elke dag met haar aan het stoeien en spelen; heel erg leuk.
Ze slaapt in de bench, en slaapt nu ook wel door. Ze groeit enorm. Het is zo'n grappig dier met alle kenmerken en mogelijkheden. Ze loopt het spoor van Fiep na bij het uitlaten bijvoorbeeld. Soms jaagt ze op m'n broekspijp, dat is minder dan bijt ze in m'n kuit. Maar even corrigeren en ze stopt. Frans is nu een keer met haar op puppy cursus geweest. Ook dat ging goed. Soms braakt ze nog in de auto. As zaterdag gaan we in het bos wandelen, een klein stukje. Zo is er telkens wat nieuws te beleven voor haar en voor ons. We genieten enorm.  veel groetjes F4

25 november 2015          
Eida Fenna (2015)
Hoi Willy, hier weer even een update over de belevenissen van Fenna.
Ze groeit als kool en heeft haar brokjes in een zucht naar binnen gewerkt en als we niet uitkijken heeft ze de kattenbrokjes ook te pakken. Overdag soms even in de bench gaat meestal wel goed. ’s Nachts in de bench (groot of klein) was steeds geen succes. We zijn er nu mee gestopt. Ze slaapt op een kleedje bij ons in de slaapkamer en is daar heel tevreden en blijft de hele nacht heerlijk slapen. Gelukkig, want onze nachtrust werd steeds ernstig verstoort. Nu gaat ze ’s ochtends vroeg met Jan mee naar de schuur doet een plasje en geeft aan dat ze weer naar binnen wil. In haar enthousiasme maakt ze mij ook wakker, maar is daarna snel rustig en doet dan nog een uurtje een dutje (gelukkig). Daarna is het wel showtime en is ze dolenthousiast wanneer Gerbrig en Doeke beneden komen. Stoeien met een lange veter (er lekker achteraan rennen, in de bek pakken enz), ze vind het prachtig. Ze daagt onze katten regelmatig even uit, of sprint er achteraan, maar krijgt meestal een snauw of klauw terug en dan stopt ze wel. Ze is gek op bezems en dweilen, het gaat gepaard met een fraai blafsalvo.
Fenna heeft al twee lessen op de puppycursus gehad. De tweede les begon ze veel te enthousiast en mocht ze halverwege nog even met Gerbrig spelen. Dit was iets teveel van het goede, op een gegeven moment lag ze te dutten op het kleedje en Gerbrig lag ernaast. De cursusleider vond het erg vermakelijk. Fenna gaat nu elke week mee naar de ponyles en steelt al de hartjes van de ponymeisjes. Tijdens de les blijft ze heel netjes op een jas liggen, ze geeft geen kik. Ritjes in de auto gaan wel redelijk goed en wandelen in het bos vind ze prachtig. Vandaag heeft ze tot twee keer toe kunnen stoeien met de andere Friese stabij pup uit ons dorp. Een erg vertederend gezicht waarbij ze elkaar te pakken nemen. Ik houd haar wel aan de lijn, ik weet niet of ze wel bij ons blijft op zulke momenten.
Op ons loopje naar school staan een paar planten, geen idee wat het zijn, een soort rietgras of zo, ze vind dat plantsoen zo fantastisch en springt elke keer weer midden in die planten. Ze gaat er languit in liggen of kauwt aan de bloemen. Ze doet het alleen bij die planten, erg merkwaardig. Verder gaat het hier heel goed maar moeten we haar goed in de gaten houden want ze kauwt op alles wat haar interessant lijkt. Vooral proppen pakpapier uit de oud-papierdoos zijn favoriet!. Kortom, een lekker ondernemende dame!
Groetjes, Johanna

25 november 2015           Ewart Ketut (2015)
Hoi Willy, Ketut is nu tien weken en het gaat hartstikke goed.
We zijn wel een aantal kapotte sokken, handen en broeken verder maar dat mag de pret niet drukken.
Gisteren heb ik super grote kluif van buffelhuid voor hem gekocht. De kluif zorgt ervoor dat hij minder de behoefte heeft om in ons te bijten :-).
Vorige week zijn we samen naar de dierenarts geweest, was een prima bezoek. Fijne dierenarts waardoor het een leuk bezoek was voor Ketut.
Hij slaapt inmiddels beneden in de bench wat erg goed gaat en hij kan al af en toe alleen zijn zonder de hele boel bij elkaar te huilen en te blaffen.
Iedere ochtend ga ik met hem op de fiets (zie bijgevoegde foto) naar de geluidswal waar veel honden komen en ze lekker los mogen lopen (dat is nogal een dingetje hier in de stad!).
Hij mag dan eerst even spelen en daarna ga ik even met hem trainen (naast me meelopen, zit, af en hier komen) zowel aan de riem als zonder riem.
Met de kindjes samen gaat het ook steeds beter, als hij lekker op zijn kleedje ligt gaan ze hem heerlijk knuffelen. Kortom we hebben veel plezier met elkaar. Hoop dat bij jullie alles ook goed gaat.
Lieve groet, Kirsten


22 november 2015          
Emke (2015)
Hallo Willy, ik denk ik zal je eens schrijven hoe het met Emke gaat. Het gaat super en we zijn heel blij met haar.
Mijn puppies zijn afgelopen weekend naar hun nieuwe baasjes gegaan en nu is Emke er alleen nog, ze heeft 2 weken met hun opgetrokken en gistermiddag was ze zoekende en piepte ook wat, best zielig vond ik. Gisteravond voor de eerste keer in de bench, alleen uiteraard maar tussen Lieke en Klaske in, voor de zekerheid ben ik in het halletje gaan slapen zodat ik haar hoor als ze iets moest doen. Ze heeft het super gedaan, om half 11 in de bench en even gepiept maar daarna werd het stil totdat ik haar en de anderen om half 8 eruit liet. Het is zo’n lief meisje. Ze groeit heel goed, ze is afgelopen vrijdag geënt voor de 2e keer en ze woog 5600 gram, ze ziet er goed uit, de dierenarts was dik tevreden, nou ik ook hoor. Klaske is heel gek op haar, ze kan de baas over haar spelen maar Emke begint soms tegen haar te blaffen om te laten merken dat ze het er niet mee eens is. Ze heeft al verscheidene reisjes gemaakt, en vind alles wel leuk gelukkig. Volgende week begint de puppytraining voor leuke dingen, niet echt gehoorzaamheid maar leuke dingen doen met pups. ik ga het proberen en hoop dat het leuk is. Ze gaat ook mee in de fietskar/wandelkar, want anders kan ze niet mee, ze wil wel lopen natuurlijk, kleine stukjes. Binnenkort wil ik even bij je komen, haar laten zien en Lobke en Silke weer zien, als je dat wil uiteraard.
Groetjes en tot horens van Liesbeth

19 november 2015           Egge Tobbe (2015)
Hoi Willy, het gaat heel goed met Tobbe. Hij vind het lastig om van het konijn af te blijven maar hij gaat er wel goed mee om. De hondenschool die we hebben gevonden gaat uit van positief conditioneren en dat werkt bij hem. Het is een heel vrolijk (en wat eigenwijs) hondje maar heel sociaal en communicatief. Kortom: we zijn blij met hem!
Hartelijke groet, Rogier

18 november 2015           Eida Fenna (2015)
Hoi Willy en Jan, afgelopen maandag ben ik met Fenna naar de dierenarts geweest voor haar enting. Fenna vond het allemaal toch best wel een beetje spannend. Ze liet zich wel heel goed controleren en alles was prima in orde. “Wat een leukerd” was het commentaar van de dierenarts. Fenna is ook geënt (door de neus) voor kennelhoest. Ze heeft ook een tabletje gehad voor eventuele vlooien (die ze overigens niet had hoor, haha). Fenna woog al 5,3 kg.
Verder gaat het prima met Fenna. Ze heeft sinds vorige week een kartonnen knutselwerk van een oppaskindje gekregen en daar mocht ze mee spelen. Nou dat doet ze zeker. Ze is al een paar dagen bezig om het kunstwerk te slopen en dat lukte elke dag een beetje meer. Erg grappig om te zien dat ze het kartonnen doosje in haar bekje neemt en er het hele huis meer rondsjouwt, staartje omhoog, echt prachtig.
’s Nachts in de bench is echt nog geen succes. Ze vind het niets en maakt bij elke beweging piepende geluiden of wordt helemaal druk. Gister besloot ik haar te laten slapen in de kleinere bench die we voor de autoritten gebruiken. Deze bench staat nu naast ons bed. Zo kan ik haar sneller geruststellen. We hopen dat ze hier wat rustiger van wordt en dat we zo langzaam aan net als haar broertjes en zusjes kunnen verschuiven naar en gewenste vertrek. Afgelopen nacht was de eerste keer. Het was een nacht met veel onderbrekingen. Nu dus behoorlijk last van slaaptekort.
Fenna begint al een beetje te snappen dat ze bij de deur moet gaan zitten wanneer ze naar de schuur wil.
Verder is ze af en toe heel speels, vooral op de momenten dat de kinderen in de buurt zijn (bij het opstaan of bij thuiskomst van de kids uit school). Af en toe is ze zo enthousiast dat de kinderen er wat van schrikken. Fenna hapt op zulke momenten regelmatig naar schoenen of broeken. Sommige kindjes vinden dat nog wel wat moeilijk. Verder geen bijzonderheden hier.
Groetjes, Johanna

16 november 2015          
Meike (2006)
Hallo Willy, ik heb genoten van je leuke lieve foto's van de puppy's. We hadden graag komen kijken maar het zat er niet in.... Het heeft wel een hoop herinneringen boven gehaald en je kunt aan alles zien dat deze puppy's net zo'n liefdevol groot gebracht zijn als onze Meike.
Meike heeft nu medicatie voor haar problemen met m'n de peesontsteking in haar voorpoot, maar voor de artrose in de knieën werkt het ook heel goed. Heb twee keer proberen te stoppen maar dan had ze na 3dagen weer problemen. Dus toch maar weer met medicijnen begonnen. Maar als ik zie wat ze nu weer kan en wil, echt ongelooflijk! Afgelopen zomer was ze wel vrolijk en wilde ze graag mee naar de rivier...5 minuten lopen...maar alles wat verder was zette ze zich schrap en gaf me een blik van " pak de kar maar anders ga ik niet mee". Op het moment dat ik de kar pakte stapte ze vrolijk in en genoot echt!
Nu loopt ze 35 minuten in het bos ( ik bouw 5 minuten per week op als het goed gaat), daarna moet ze in de kar en krijg ik de " moet dit nou echt" blik! Ze zit dan super actief in de kar en ik moet uitkijken dat ze er niet uit springt. Afgelopen zondag heeft ze zelfs me Kiki de jonge herder van mijn broer gespeeld op een manier die wij nooit meer vergeten, zo leuk! Ik probeer dus de medicijnen te minimaliseren en haar activiteit weer op te voeren, en hoop dat het zo door mag gaan!
Groetjes Nelly

15 november 2015          
Eefje (2015)
Dag Willy, soms duurt het een hele tijd voor een bericht eindelijk af is...
Het is fijn om te lezen dat het met Lobke weer een beetje de goede kant op gaat. Als het haar kan helpen om een pup weer even te zien, dan wil ik wel met Eefje naar je toe komen - maar ik heb geen idee hoe dat bij honden werkt. Laat maar horen als je van dit aanbod gebruik wilt maken.
Vandaag is Eefje een week bij ons en het gaat super goed. Een heleboel dingen gaan veel makkelijker dan ik had verwacht. Eefje lijkt het nest niet erg te missen. Ze is heel opgewekt en op een leuke manier aanhankelijk. Ze is graag bij ons, gaat aan je voeten liggen, maar kiest ook regelmatig voor een matje in de buurt, het kussen (de mand eigenlijk) of de bench. Tussen de slaapmomenten door is ze heel graag met iemand buiten. Spelen en onderzoeken is natuurlijk favoriet, maar gewoon over het erf wandelen vindt ze duidelijk ook fijn - of na een kwartier neerstrijken op de rand van de trampoline en gewoon lekker rondkijken. Elke dag gaan we ook wel even samen een ‘klusje klaren’: de kippen voeren en eieren rapen, de post uit de brievenbus halen, hout halen, heen en weer naar de schuur om iets te halen en op te ruimen, iets wegbrengen naar mijn schoonouders. Het leuke aan dit laatste is dat er dan even geravot kan worden met Anoushka, de 10 weken oude Duitse Herder. Als Eefje haar behoefte moet doen gaat ze op de deurmat van de keukendeur zitten. We lopen dan een klein rondje met haar waar ze snel een plekje vindt voor de behoefte en daarna struinen we vaak nog even over het erf. Met de harde wind en regen zoekt ze na een poosje vaak een plek in de luwte of ze loopt vlot terug naar de keukendeur. Bij bar weer zijn we dan – op haar aangeven – soms maar twee minuten buiten! Bij mooi weer is het na een uur nog te vroeg, want je kunt hier overal iets ontdekken...
Afgelopen vrijdag was het een intensieve middag/avond voor Eefje. Behalve alle gewone indrukken gingen we ‘s middags naar de dierenarts voor de tweede inenting en de neusspuit tegen kennelhoest. Tijdens de autorit moest Eefje voor het eerst mee in de bench. Dat vond ze niet zo leuk en moest een beetje piepen. Eenmaal bij de dierenarts was ze heel rustig. Terwijl we zaten te wachten kwam er een reusachtige hond binnen – het leek wel een kruising met een Mastiff. Eefje keek echt bewonderenswaardig omhoog, maar was zeker niet bang: ze bleef rustig op een korte afstand van mijn voeten zitten. Pas toen de hond zich realiseerde waar hij was en uit die situatie weg wilde vond Eefje dat gedrag maar raar en kwam dichter bij me. Al snel waren we aan de beurt en Eefje liet de dierenarts rustig aan haar zitten om alles te controleren. Ze woog afgelopen vrijdag 4,6 kilo en de inenting en de neusspuit waren geen enkel probleem. Daarna heb ik haar even laten rondlopen in de onderzoeksruimte terwijl de dierenarts twee pilletjes verzorgde voor de eerste wormenkuur begin december. De dierenarts was blij te zien dat jij als fokker zo serieus omgaat met de registratie, de verzorging en het verstrekken van informatie.
Onze dierenarts heeft een puppyconsult: ze bieden aan om op de leeftijd van 4, 5 en 6 maanden kosteloos langs te komen (voor meer informatie zie puppyconsult). Daar gaan we denk ik wel gebruik van maken.
Toen we weer thuis waren was er even tijd om een uiltje te knappen en daarna gingen Pepijn en ik met Eefje naar de eerste bijeenkomst van de puppycursus. Volgens mij was ze echt nog een beetje moe. We moesten door een deel van een winkel heen om bij de afgesproken plek te komen. Daar hebben we haar naartoe gedragen, want anders zou waarschijnlijk de cursus al voorbij zijn eer we daar aan kwamen – zoveel te zien onderweg! Eenmaal aangekomen bleek het groepje naast Eefje en Anoushka te bestaan uit een Mechelse Herder van 9 weken, een zwarte Duitse Herder van 13 weken en een zwarte labrador van 12 weken. Het merendeel van de tijd zat of lag Eefje rustig aan onze voeten, terwijl de rest elkaar wilde opzoeken en op schoot genomen werd. De oefeningen die we kregen over herkenning van de naam, de commando’s zit en lig en het meelopen aan de lijn liet Eefje zich goed aanleren. Ook de tips waren nuttig. Die nemen we allemaal mee naar huis om toe te passen. Dat Eefje bekaf was toen we thuis kwamen zal je niet verbazen. Later nog wel even lekker uitgewaaid voor we weer een goede nacht in gingen.
Ook de rest van het weekend verliep heel goed. Ondanks de drukte van voetbalwedstrijden, een logerend vriendje en in en uitgeloop van eh... iedereen weet Eefje haar rust en haar aandacht te pakken. Het was gezellig en leuk met ons uitgebreide gezin.
PS Als ik de foto’s zie van alle nieuwe puppy-plekken, denk ik dat iedereen de leukste heeft...
Veel groetjes van Alexander, Roeland, Maurits, Pepijn, Johannes, Ingrid en in het bijzonder Eefje.

14 november 2015          
Eida Fenna (2015)
Hoi Willy en Jan, hier weer even een update na een weekje met Fenna in huis. Het gaat heel goed hier. Fenna voelt zich al heerlijk thuis hier. Ze heeft al verschillende ‘chill-plekjes’ in huis gevonden. Jammer genoeg is de bench daar niet eentje van. In de meest smalle, kleine hoekjes kun je haar vaker vinden. Onder mijn bureaustoel ook trouwens. In de schuur mag je al een poosje alleen spelen. Ze verkent dan fijn de boel, geeft vaak even een blafje naar de kalfjes en het paard. Ook de katten krijgen een stoer blafje, maar vandaag kreeg ze een tik van één van de katten. Ze vluchtte jankend weg. Oef, een pijnlijk leermomentje. Deze poes is haar vooralsnog de baas. Een andere poes bleef heerlijk doorslapen terwijl Fenna op nog geen halve meter afstand haar behoorlijk uitdaagde. Erg grappig om te zien, de kat was ook hier duidelijk nog de baas.
Op vrijdag heb ik Fenna voor het eerst mee gehad in de auto. We zijn naar het bos geweest. Ze vond het best spannend, maar ze liep heel keurig met me mee. Op een mooi rustig breed pad heb ik haar los gelaten. Ik wilde even wat foto’s maken (voor een fotocursus) en had gehoopt haar als model te gebruiken. Terwijl ik erg fraai (ahum) op mijn buik in het natte bladerdek lag, week Fenna beslist niet van mijn zijde, sterker nog, ze ging doodleuk op mijn rug liggen. Het is dat er geen andere mensen in het bos waren op dat moment, anders had het beslist een grappige foto opgeleverd! Uiteindelijk werd ze wat vrijer en snuffelde ze elke boompje en struikje af. Naar huis gaan vond ze minder leuk. Ze wilde volgens mij nog wel wat langer blijven. Het ritje in de auto ging goed.
Diezelfde dag is ze ’s middags nog mee geweest naar de ponyles van Gerbrig. Dit was in het begin nog best spannend. Ik moest haar wel even tillen. Ze rilde eerst een beetje. Al snel vond ze het prima. Eerst even op de bakrand kijken wat er allemaal gebeurd. Daarna lag ze heerlijk tussen mijn voeten te slapen op de jas van Gerbrig.
Jammer genoeg ging het deze dag met de zindelijkheid niet echt fraai. We vonden wel vier keer een poepje in huis. Oef, toch goed alert blijven dus.
Vandaag hadden we de eerste puppycursus met haar. Wat deed ze dat goed! Er waren nog drie andere pups. Die waren echter al wel wat groter en al een paar lessen in het voor. We kregen even één op één aandacht van een extra cursusleider. Fenna deed het voor de eerste keer echt al heel goed (nu heb ik geen ervaring, dus alles lijkt natuurlijk al snel goed, ik heb vanzelfsprekend geen vergelijkingsmateriaal haha). De les werd besloten met de lange slurf waar de pups doorheen mochten. Aangezien jij ook zo eentje thuis had, dachten wij dat Fenna dat ook wel aankon. We mochten het proberen. De eerste keer ging prima. Bij de tweede keer, dacht Fenna, hee ja, hier mag ik lekker in spelen. Ze bleef halverwege de slurf liggen en ging lekker stoeien. Erg komisch!
De les duurde een uurtje maar na drie kwartier was ze toch echt wel moe.
Komende maandag staat de afspraak bij de dierenarts voor haar enting.
Tot zover de eerste week van Fenna!
Groetjes, Johanna en de rest van de familie en uiteraard een dikke slikkerd van Fenna!

13 november 2015          
Boukje (2007)
In september heeft Saskia mij gemaild met de vraag of er nog een teefje voor haar was uit het nest van Lobke. Omdat toen al de pups verzegd waren heeft ze verder de het nest van Lobke gevolgd. Ze heeft me gemaild dat ze graag in de toekomst een nakomeling wil hebben van de Schaopdiek. Ze vertelde dit aan haar vriendin Fiona en toen kwamen ze erachter dat Boukje ook door mij gefokt was. N.a.v. hiervan stuurde Fiona mij onderstaande mail en foto’s. Toeval? Ja/Nee?

Dag Willy, wat een toeval dat wij zo weer contact hebben. Saskia ken ik uit onze studietijd uit Utrecht. Een tijdje terug was zij bij ons in Friesland en daar was ze zeer gecharmeerd door Boukje.
Het zou leuk zijn Saskia een (ver) familielid van Boukje in huis zou kunnen krijgen. Ik stuur hierbij wat foto’s van Boukje genomen in 2009, en 2011 in Friesland. Als ze op de steiger staat dan heeft ze vaak veel bekijks. Er komen rondvaartboten bij ons langs en dan wordt er vaak ook een foto van Boukje genomen. We zijn nog altijd heel blij met Boukje. Laatst was een ander vriendinnetje uit Utrecht (Sas het was Nancy met Maarten) bij ons en die moest lachen omdat wij in volzinnen met haar praten. En het meest fantastische is, ze luistert ook nog. Zo van Boukje we gaan weg, ga in de ren.
Willy we gaan nog altijd een paar keer per jaar naar Friesland. Misschien rijden we nog eens langs.
Hartelijke groet, Fiona


12 november 2015
Met Lobke gaat het een stuk beter. Ze heeft een relaxte blik in haar ogen. Ze daagt Silke uit om te spelen. Ze slaapt veel maar dat vindt in ook geen wonder na zoveel weken druk bezig te zijn met haar kindjes.

12 november 2015          
Etske Hikke (2015)
Hoi Willy en Jan, eindelijk even tijd om jullie te laten weten hoe het met Hikke gaat nu ze bij ons woont. 
De eerste nacht heeft ze heel goed geslapen. Ze was zo moe van alle indrukken. We hebben haar in de bench naast ons bed gezet en hebben haar tot de volgende morgen 6:30 uur niet meer gehoord. Overdag kon je best merken dat het allemaal wel even wennen was voor haar. Geen moeder en broertjes en zusjes meer om te ravotten en tegenaan te kruipen. Ze piepte een beetje af en toe en was echt op zoek naar steun bij ons dus ze lag regelmatig lekker tegen onze voeten aan. (Wat fijn om weer een hond in huis te hebben die aan je voeten gaat liggen).
De harde wind buiten en alle blaadjes die rondvlogen en de nieuwe omgeving waren best spannend maar nieuwsgierig als ze is vindt ze het ook allemaal erg interessant. Ze vind het heerlijk om buiten te zijn!
De bench waar ze snachts in slaapt staat overdag beneden in de woonkamer en is al haar favoriete plek. Heel fijn voor haar dat ze een rustig plekje heeft waar niemand haar stoort. Is ook wel nodig met 2 kinderen in huis van 2 en 4 jaar.
De jongens vinden het geweldig. Ikke is soms al wel wat wild en springt tegen ze op en blaft naar ze uit speelsheid. Dat vinden ze wat minder leuk. Broekspijpen hangen is vanaf vandaag ook een leuk nieuw spelletje maar met die scherpe tandjes geen pretje. Stokstijf blijven staan helpt wel maar het duurt soms wel even voor ze de interesse verliest.
We hebben de bench steeds een stukje verder van ons bed gezet en ze slaapt nu al zonder problemen onder aan de trap. Ik had verwacht er snachts een keer uit te moeten voorlopig maar dit blijkt helemaal niet nodig. Ze slaapt door tot een van de kinderen wakker wordt en hoeft er dan pas uit. Super! We zijn ook meteen begonnen met het wennen aan het alleen zijn. We geven haar dan een kleine kong met wat pindakaas erin en daar is ze dan even zoet mee. Dan gaan we een boodschap doen of de was boven ophangen. Ook daar heeft ze niet veel moeite mee. De eerste keer huilde ze wel even maar het is van korte duur en als we terugkomen ligt ze heerlijk te slapen.
Het buiten plassen gaat steeds beter. Het is echt een kwestie van goed opletten voor ons. Soms geeft ze het al heel duidelijk aan door naar de achterdeur te rennen maar soms staan we ook gewoon drie kwartier stil bij het plasveldje en dan doet ze niks en zodra we thuiskomen piest ze in de woonkamer. We houden het er maar op dat ze een goed gevoel voor humor heeft haha. Geduld is het toverwoord denk ik en het gaat elke dag beter omdat wij haar beter snappen.
Aan het lijntje meelopen gaat de ene keer heel goed en de andere keer wat minder. Het record op je gat zitten in 15 meter heeft ze zeker al een aantal keer verbroken maar ook hiervoor zal geduld de beste aanpak zijn denk ik dan maar. Als ik een hoog piepstemmetje opzet en een beetje wapper met een takje of blaadje komt ze vaak wel weer enthousiast mee. (Ik hoop maar dat niemand het filmt hoe gek ik sta te doen om haar mee te krijgen haha). Als ik de lijn eraf klik in het parkje waar geen auto’s rijden loopt ze heel goed mee. Ze luistert ook al heel goed naar haar naam en gaat netjes voor me zitten voor een brokje als ik roep.
Zaterdagochtend start de puppycursus. Fijn om mee te beginnen om weer even de basisdingetjes op te frissen. En een handige vraagbaak voor als we het even niet zeker meer weten.
Het gaat dus heel erg goed en we zijn superblij met haar. We hopen dat het met Lobke inmiddels weer wat beter gaat en dat ze snel weer de oude is.
Vriendelijke groeten, Chuck en Judith

12 november 2015          
Elbrich Franca (2015)
Beste Willy, vandaag zijn we met Franca bij de dierenarts geweest. Die vond haar een prachtige pup en de check-up was prima. Over 3 wkn nog een keer een enting. Gezien de puppy cursus heeft ze ook een kennelhoest vaccinatie gehad via de neus. De chip klopte !! 4,8 kg !! is ze al.  Ze groeit als kool en is een uitstekende eter. Voorlopig houden we jouw brokjes maar aan. Ze slaapt 's nachts door in de bench die inmiddels net in de keuken staat. We schuiven telkens een stukje op. Onze Fiep is niet altijd zo gediend van haar jeugdig enthousiasme dus die gromt dan maar wat, maar dat vinden we ook wel logisch. Ze is heel speels en actief maar kan ook uren slapen. We zijn heel erg blij met haar en ik ben eigenlijk een beetje verliefd ! We genieten enorm. Hopelijk gaat het wat beter met Lobke.
Een vrolijke groet Frans en Florien

11 november 2015
Lobke gaat beter. Ze is rustiger maar geeft nog wel melk. Ze was (is) echt verdrietig. We geven haar veel beweging, fietsen, wandelen en vanmiddag even zweetwerk met haar gedaan. Fija had een spoortje vanmorgen uitgezet van ong. 500m. De eerste 100m. was ze er nog niet echt met haar hoofd erbij. maar daarna ging het super! Ze heeft vanavond de gehele avond geslapen in de puppykamer die nu er heel anders voelt dan vorige week. Jan en ik gaan volgende week bekijken hoe we deze kamer gaan veranderen. Geen behang meer onderaan de muur! Komt wel goed met Lobke!

11 november 2015
           Eefje (2015)
Dag Willy, de derde dag ‘thuis’ is goed verlopen. Na een redelijke nacht (even piepen rond twee uur ‘s nachts) was Eefje heel vrolijk toen ik haar uit de bench liet. Bij het ochtendritueel van de oudste twee doet ze rustig aan en gaat mee uitzwaaien. Daarna loopt ze steeds rond mijn voeten als ik de keuken opruim. Even lekker spelen en knuffelen en dan valt ze rond half 9 lekker in slaap. Rond 10 uur zijn we kennis gaan maken met Anoushka, de 9 weken oude Duitse herder van mijn schoonouders en Calla, een oude Duitse herder (dame op leeftijd). Eefje was onder de indruk: eerst een wandeling van 200 meter, met een bruggetje en een vogeltuin. Dan een grote brug over een gracht en een vreemde keuken met daarin 2 herders. Ze vond Calla het interessantst, maar daar kwam ze niet bij omdat Anoushka haar blij aan het uitdagen was. Eefje probeerde dit rustig in zich op te nemen, maar dat was niet makkelijk. Toen het haar te veel werd beet ze even letterlijk van zich af richting Anoushka, die dit goed begreep en danig inbond. Daarna konden ze een klein beetje met elkaar spelen – al zocht Eefje wel wat beschutting. Na de terugtocht was ze flink moe en heeft heerlijk lang geslapen. De rest van de dag verliep rustig. Eefje was lief en speels als ze wakker was, maar ze heeft ook veel geslapen. In de avond ben ik nogmaals met Pepijn en Eefje naar Anoushka gegaan. Nu wilden ze allebei graag spelen. Dat werd flink ravotten... Die Eefje is een pittig klein ding! Tijdens dit speelkwartier liet zij zich duidelijk als de meerdere gelden; Anoushka onder en Eefje parmantig boven. Wel zwaar vermoeiend. Eefje kroop onder de kast om even rust te krijgen. Alleen... Hoe kom je daar weer onderuit met een keffende herder? Heel vermakelijk. Natuurlijk even geholpen door Anoushka af te leiden. Bij terugkomst thuis lekker eten en slapen. ‘s Avonds nog even de katten in het donker bekeken en slapen in de bench. Het eten gaat goed. Ze heeft steeds zin in haar portie. Die kan misschien al een beetje groter worden. Ik zal eens wegen hoe zwaar ze is. Vandaag is Eefje lekker op haar plek. Ze gaat buiten steeds meer verkennen en blijft minder bij me, hoewel ze buiten na een tijdje het liefst ergens bij je op schoot klimt of tussen je voeten gaat liggen. Vandaag hebben we samen hout gehaald: best lastig als de hond in de tas klimt! Kijk maar naar de foto. Nieuw vandaag is ook het halsbandje. Dat vindt ze nog maar erg lastig. Steeds krabt ze met haar achterpoot, maar ik neem aan dat als ik het bandje gewoon laat zitten ze er het snelst aan went. Nu nog de riem eraan. Wandelen duurt met riem 10 x zo lang!
Tot een volgende keer, Ingrid

11 november 2015
           Ewart Ketut (2015)
Dag Willy en Jan, wat een verdrietig nieuws van Lobke. Janneke wilde al in de auto springen met Ketut zodat Lobke weet dat het goed gaat met hem gaat. Met de aandacht en liefde die jullie aan de dieren geven verwacht ik dat het snel beter zal gaan met haar, maar leuk is het niet. Ketut doet het erg goed. Hij voelt zich al een stuk vrijer dan de eerste dag en is voor helemaal niks of niemand bang. Hij is heerlijk sociaal en wil met alle mensen en dieren knuffelen die hij tegenkomt, de schat, je kan goed merken dat jullie ze al veel geleerd hebben. Verder heeft hij er een handje van om in alles dat ie tegen komt te bijten en waar mogelijk op te eten. Gisteren heeft ie, jammer genoeg, twee kleine steentjes naar binnen gewerkt. In overleg met de dierenarts een portie voer gegeven zodat het hopelijk de steentjes inkapselt. De komende dagen dus even goed in de gaten houden of het goed gaat. Ik maak me er wel een beetje zorgen over! Maar tot nu toe lijkt ie er gelukkig geen last van te hebben. De kinderen en de hond moeten nog erg aan elkaar wennen, ik loop de hele tijd als een vredestichter rond ha,ha,ha, hopelijk gaan ze elkaar de komende tijd wat beter begrijpen. A.s. maandag hebben we een afspraak bij de dierenarts voor een controle en de tweede entingen, erg benieuwd hoe dat zal gaan.
lieve groet, Kirsten

11 november 2015
           Eida Fenna (2015)
Hoi Willy, Hoe is het nu bij jullie? Is Lobke al een beetje rustiger? En hoe is het met haar uiers? Is het al wat afgezakt? Met Eida Fenna gaat het heel goed. Ze begint zich steeds vrijer te voelen in huis en in de schuur. Ze wijkt nog niet zo erg ver van mijn zijde en slaapt vaak heerlijk onder mijn bureaustoel wanneer ik aan het werk ben. Met de zindelijkheid gaat het nog wel wat wisselend. Er zitten goede momenten tussen maar toch ook nog regelmatig een ongelukje in huis. We hebben haar nu twee dagen achtereen tijdens onze warme maaltijd (tussen de middag) opgesloten in de bench. De eerste dag vond ze het maar niets maar werd ze na een poosje toch wel rustig. De tweede dag werd ze al een stuk sneller rustig. Vandaag is het 11 november en lopen de kinderen hier het Sint Maartenfeest. Ik moest toch wel even met Doeke mee en Jan was nog niet in huis, dus dan toch de eerste vuurdoop voor Fenna….in de bench en alleen thuis. Ik had de babyfoon erbij gezet. We zijn een klein uurtje weggeweest maar Fenna vond het niets. Ze is vrijwel de hele tijd onrustig geweest. Pfff, we moeten er allemaal even doorheen. Bij thuiskomst was ze dolenthousiast. Toch wel even wachten met loslaten. Eerst jassen uit etc. en dan pas Fenna de volledige aandacht geven. Ze was even helemaal hyper, tot groot vermaak van Doeke overigens, die heeft er op zulke momenten een prachtig stoeimaatje aan. Ik hoop dat het met de tijd wel iets beter gaat, maar dat was voor ons allemaal vast een goede oefening. Verder gaat het prima en vind ze de paarden en schapen die buiten lopen dusdanig interessant dat ze het loopje naar school behoorlijk lang kan rekken .
Ze heeft nog steeds respect voor de katten hier en blijft op gepast afstand of loopt er met een boog omheen. Tot zover de belevenissen van Eida Fenna!
Groet, Johanna

10 november 2015
          Emke (2015)
Hallo Willy, het gaat hier prima, ze voelt zich helemaal thuis, en is ook niet ziek geweest in de auto net als Bentley. Ze heeft hier 2 moeders, Lieke voor de melk en Klaske voedt haar op. Ze slaapt s'nachts bij de puppies en vind dat prima, ze speelt en is zo goed als zindelijk, de andere leren het nu ook versneld dat is wel heel mooi. Ze kan met allemaal heel goed overweg. Emke is wel heel klein vergeleken bij de pups van Lieke maar ik hoop dat het nog bijtrekt, ze weegt nu 4 kg, vanmorgen zijn de anderen geënt, Emke is ook mee geweest maar wordt volgende week geënt voor de 2e keer.
Ach die arme Lobke, ik heb het ook bij mijn oude stabij gehad, ze hebben echt verdriet en dat heeft tijd nodig. Het was natuurlijk in korte tijd alle pups weg. Kijk wel uit dat ze geen uierontsteking krijgt. Ja, veel beweging en afleiding, dat is het beste.
Veel sterkte nog met haar, anders moet Emke maar weer terug, misschien had je toch een pup moeten houden bij haar.
Nou groetjes en tot horens van Liesbeth

10 november 2015          
Eida Fenna (2015)
Hoi Willy, wat ontzettend moeilijk te moeten vernemen dat het met Lobke nog niet zo goed ging de eerste dag. Toch verbaast het ons ook weer niet. Ze heeft zo ontzettend goed op de kleintjes gepast! Hopelijk gaat het goed met de uierontsteking en houdt ze er geen schade van. Daar moet je wel voor oppassen. We hebben het bij schapen ook wel eens. Soms gaat het fout en wordt het schaap ziek of erger en komt er een volgende ronde met lammeren geen melk meer. Ik geloof idd dat beweging wel een goede zaak is. Hopelijk blijft ze de goede lijn nu volgen. Met Fenna gaat het goed. De nacht van zondag op maandag was ze onrustiger dan de eerste nacht. In de bench in slaap vallen vind ze nog niet zo leuk. Ik ben er opnieuw bij blijven zitten totdat ze sliep. Dit was gelukkig vrij snel. Rond half vier ’s nachts werd ze wakker en ben ik met haar naar de schuur geweest. Even een plasje en wat spelen en dan terug in huis. Toen weer hetzelfde verhaal. Opnieuw bij de bench blijven zitten totdat ze sliep. Dit duurde tot half zes toen Jan weer opstond en naar de stal vertrok. Opnieuw klaarwakker. Ik was echter nog heel duf en wilde nog graag even liggen. Fenna is naast ons bed gaan liggen en toen was het ook goed. De eerste oppaskindjes kwamen iets vroeger dan gewoonlijk. Ik was er eigenlijk nog niet klaar voor. Fenna stormde gelijk op ze af. Kindjes (een peuter en een kleuter) schrokken wel een beetje maar het ging goed. Gerbrig hielp mee om Fenna wat af te leiden en te spelen zodat het drukke van de ochtend er wat af was. Daarna een dilemma. Fenna opsluiten in de bench en de kids naar school brengen, met als gevolg geen toezicht in huis of het wel goed gaat of toch maar mee aan de riem en op het schoolplein en hoogstwaarschijnlijk heel veel handjes die haar graag willen aaien, maar dan wel met toezicht van mij. Ik heb toch maar gekozen voor het laatste. Toch vond ik het wel moeilijk, ze is nog wel jong. Maar…..het ging supergoed. Ze liep heel erg keurig mee aan het lijntje. Het moet vast een mooi gezicht geweest zijn, een peuter, kleuter, achtjarige en tienjarige met een puppy daar tussenin dartelend. Op school veel belangstelling en de klas van Gerbrig mocht haar allemaal even bekijken of aaien. Ik had haar op de arm en ze vond het allemaal prima. Toen naar binnen om de twee kleintjes naar hun klaslokaal te brengen. Ook hier vonden de beide juffen het goed dat Fenna even mee ging. Ik op een krukje en de kindjes er even omheen. Wat een belangstelling! Ze vond het nog steeds goed. Daarna naar huis. Dat wandelingetje ging een stuk moeilijker. Soms bleef ze lekker op haar kontje zitten en zat ze trots om zich heen te kijken. Eenmaal thuis was ze bekaf en heeft ze de hele ochtend liggen slapen. Niet in de bench maar zo dicht mogelijk bij mij in de buurt. Ze zoekt me de hele tijd op. Rond twaalf uur hetzelfde ritueel naar school. Met de groep meelopen naar huis ging weer een stuk makkelijker dan alleen met haar. De rest van de dag ging het wel goed met haar en de (oppas)kinderen. Fenna heeft wel maandagochtend de voeding van 07.00 uur en 12.00 uitgebraakt. De volgende twee voedingen heb ik beide keren in twee delen gegeven. Zo at ze iets minder tegelijk. Toen ging het goed. Fenna houdt niet echt van de bench. Ze vind het maar niets. Ook oefenen met een dichte bench gaat nog niet zo goed. Ik heb al een paar keer wat lekkers neergelegd. Ze eet het op en gaat snel weer weg. Een kauwbotje nam ze lekker ergens anders mee naar toe. Dit zal nog wel een dingetje worden verwacht ik. In de nacht van maandag op dinsdag wilde het inslapen in de bench helemaal niet. Zo was echt onrustig. Uiteindelijk toch maar op een kleedje naast ons bed en toen sliep madam als een roosje. De hele nacht super doorgeslapen en wakker om half zes nadat Jan’s wekker ging. Jan nam haar mee naar de schuur en bracht haar een paar minuten later terug toen ze een plasje had gedaan. Daarna nog een uurtje doezelen met mij en om half zeven weer naar de schuur. Toen wel grote behoefte en vervolgens kon ze weer stoeien met Gerbrig en Doeke. In de schuur en in huis wordt ze steeds vrijer en ontdekt ze steeds meer dingen. Toch luistert ze wel goed als je haar roept. De bak met kattenbrokjes heeft ze echter ook ontdekt, dat is wat minder. Nu moeten we extra alert zijn dat ze daar niets van eet. Erg grappig was ook de confrontatie met zichzelf in de grote spiegel. Dit bleek ook heel spannend en duurde wel een poosje voordat ze doorhad dat het niet eng was. Op maandag zag ze ook de schapen voor het eerst. Deze beestjes moest ze ook even uitgebreid bekijken van een afstandje. De katten blijven nog steeds op gepaste afstand en Fenna laat dat ook zo. Behalve het benchdeel gaat het hier dus prima met haar.
Ik hoop dat het met jullie nachtrust en de gemoedstoestand van Lobke snel wat beter gaat.
Liefs, Johanna

9 november 2015             Elbrich Franca
Vannacht 2 maal wakker geweest en geplast gaat goed. Het is een heel leuk hondje brengt nu al kleine takjes mee. Gaat aan de stoelpoten knagen dus dat proberen we voor te zijn. A.s. donderdag gaan we naar de dierenarts.
Groetjes Florien

9 november 2015             Ewart Ketut
Goedemorgen Willy, onze reis is gisteren goed verlopen, ondanks een fikse file op de A28. Ketut heeft een half uurtje gepiept en zijn plekkie gezocht om vervolgens heerlijk te gaan slapen. Hij is even misselijk geweest maar dat mag geen naam hebben. Vervolgens heeft ie de rest van de middag ons huis ontdekt, met de kindjes geknuffeld, heerlijk liggen slapen en buiten geplast en gepoept. Het naar bed gaan was even zoeken, alleen in de bench beneden werd hem niet, dus hup naast ons bed en vervolgens sliep hij meteen. Om drie uur vannacht werd hij wakker en moest ie nog een paar keer braken en stond vervolgens vrolijk in de bench te plassen ha,ha,ha. Even schone handdoek in de bench gelegd en toen allemaal weer lekker verder geslapen. Om 06:00 uur werd hij weer wakker en gaf aan dat ie moest plassen, dus we hebben een plasje gedaan buiten en weer hup het bed in en nog lekker geslapen tot 08:00 uur. Hij plast en poept al goed op de uitlaatplek maar het kleed in de woonkamer is ook favoriet! We hebben de indruk dat ie lekker op zijn gemak is hier en snel went.
lieve groet, Kirsten en de rest

9 november 2015             Egge Tobbe
Het gaat goed met Tobbe. Naar omstandigheden dan. Hij eet, speelt, poept en plast en de staart komt steeds verder omhoog. Hij piept nog wel. We denken dat hij zijn broertjes en zusjes mist. Ook met het konijn gaat het goed. Er is interesse vanuit Tobbe. Het konijn trekt zich wat terug maar er zit ontwikkeling in. Het konijn durft ook weer zijn hok uit te komen en Tobbe beschouwd het van een afstandje. De autorit van gisteren was minder succesvol. Al bij de eerste twee bochten moest hij spugen. Hij had eikels gegeten. Geen gelukkige combinatie met stress en een autorit. Dit heeft hij tot zes keer toe gedaan maar verder geen noemenswaardige problemen. Bij ons thuis vond hij het spannend. Het konijn hebben we gewoon los laten lopen toen hij binnen kwam. De eerste kennismaking met Pip (het konijn) verliep goed. Tobbe hield netjes afstand en probeerde stapje voor stapje dichterbij te komen. Maar op een bepaald stapje vond Pip dat Tobbe ver genoeg was gekomen. Dat liet hij merken door te stampen, stampen als een kleuter die geen snoepje krijgt. Tobbe schrok en trok zich terug. Dus het konijn geeft de grens aan en de hond houdt zich eraan. Een prima situatie. Hij blaft wel af en toe als het konijn een onverwachte beweging maakt. Weet je wat we daaraan kunnen doen? (Willy; afleiden met speeltje) Vannacht heeft hij drie keer gepoept en geplast en een keertje gespuugd. Verder piepte hij een beetje als hij zich een beetje alleen voelde maar dan was een hand bij zijn plekje voldoende om hem rustig te laten liggen. Prima eerste nacht dus. We hebben bedacht dat het piepen (Willy; gevoel van onzeker, kan nog niet alles bevatten, zoekt steun) pas een probleem is als hij dat over een week (als hij goed gewend is) nog steeds doet. Dan kunnen we in samenwerking met de hondenschool altijd nog kijken wat we daarmee aan moeten.
Hartelijke groet en lekker uitslapen gewenst, Rogier en Rianne

8 november 2015             Eefje
Hoe gaat het bij jullie? Tot nog toe gaat het heel goed met Eefje. De rit naar huis was geen probleem. Thuis eerst lekker buiten geweest, toen brokjes in de bench. Ze heeft nog wat rondgelummeld in de keuken en ging uit zichzelf in de bench slapen.  Gewekt door Akke, de Stabij van de buurvrouw.  Dat ging heel goed. Samen naar buiten. Eindeloos gespeeld met onze jongens en met Akke. Heel dapper Akke blaffend uitgedaagd en om hem heen gesprongen. Hij was er niet zwaar van onder de indruk, maar vond alles prima. Bij terugkeer in de keuken mega geslapen. Daarna alleen nog maar rustig aan gedaan. Straks nog even in het donker naar buiten en op naar de eerste nacht. Wat een lief hondje!
Groetjes Ingrid

8 november 2015             Etze Hikke
Hikke was wat onrustig en heeft gespuugd in de auto. Maar daarna heeft ze heerlijk liggen slapen. De jongens Lennon en Lewis vinden het geweldig Ze vinden het nog lastig haar met rust te laten maar ze gaat echt al in de bench liggen als ze rust wilt.
Groetjes Judith.

8 november 2015             Eida Fenna
Hoi Willy en Jan, vandaag een goede dag gehad met Fenna. Wat hebben we het vanochtend getroffen met het weer. Het was hier prachtig zonnig. Tijd om Fenna te laten wennen in de tuin. Ze vond het spannend maar wel heel leuk. Gerbrig is werkelijk bijna niet bij haar weg te slaan. Die twee trokken vandaag heel erg naar elkaar toe. Fenna maakte vandaag voor het eerst kennis met onze ‘koningin’, de rode poes Alicia. Ze kwamen heel dicht bij elkaar maar het eindigde met gegrom en geblaas. Toch daagt Alicia het zaakje wel steeds uit, want ze kwam steeds opnieuw en was ook erg geïnteresseerd in de brokjes die Fenna kreeg. Tijdens het voermomentje liep ze dapper met Fenna mee (op gepaste afstand, dat dan weer wel). Toch is Fenna nog wel wat bang van haar. De overige poezen hier op de boerderij blijven echt op afstand.
Fenna maakte gisteravond en vandaag kennis met de kalfjes. Dat was best interessant. De beestjes waren nieuwsgierig, lieten een boertje, een scheetje of maakten een bokkensprongetje, Fenna zat erbij en keek erna. Ze bleef op afstand maar ik geloof dat ze het wel erg leuk vond. Het Friese paard Meinse lijkt Fenna ook wel interessant te vinden en steekt erg nieuwsgierig haar kop naar beneden. Ze kan Fenna nog niet aanraken. Het grote hoofd vind Fenna nog maar niets. De pony Randy is ook nieuwsgierig maar een confrontatie met Fenna is nog wat uitgebleven.
Fenna snapt al heel goed waar ze haar behoefte mag doen. Als we zelf op tijd zijn, gaat ze er echt haar behoefte daar al doen en wordt dat door ons beloond met aanmoedigingen en een brokje. Als het ergens fout gaat, laten we het zo en doen we niets. Ben benieuwd of we dat zo vol kunnen houden. Vandaag hebben we ook een paar keer het halsbandje met de riem gebruikt. Ze loopt dapper mee, dat gaat best goed. Wanneer ze echter los is en alleen het halsbandje om heeft, zit ze steeds te krabben. Ze vind het bandje nog maar niets geloof ik. Vanmiddag met Gerbrig het ‘roepspelletje’ gedaan. Steeds Fenna roepen en belonen wanneer ze komt. Dit ging al best goed. Ook geoefend met zitten. Steeds als ze netjes ging zitten, een brokje geven. Geen idee of ze ook echt begreep wat ze deed, maar ze vond het wel leuk al die aandacht. Fenna hield vandaag niet van alleen zijn. Ze zocht continue het gezelschap op. Net lag ze heerlijk op Jan zijn tenen te slapen. Vanmiddag kon de buurvrouw haar niet beheersen en kwam samen met haar zoontje even om het hoekje kijken en ook Doeke’s beste vriendje kon niet langer wachten en kwam al even langs. Fenna vond al die aandacht prachtig en bleef verder toch wel mooi rustig. Vanmiddag even een oefening gedaan waarbij ze klaar wakker in de gesloten bench moest. Dit was geen succes. Ook al waren we in hetzelfde vertrek (Gerbrig en ik waren aan het koken), ze kwam hevig in protest. We hebben het tien minuten aangekeken en toen ze iets rustiger werd hebben we haar beloond en weer los gelaten. Ik hoop dat we dit de komende dagen nog wat vaker kunnen oefenen. Morgenochtend al direct zo’n momentje…..ik moet twee oppaskinderen naar school brengen, Gerbrig en Doeke moeten ook naar school en Jan is dan nog aan het werk achter. Hopelijk is Fenna tussen half acht en half negen lekker aan het spelen en is ze rond half negen moe en wil ze wel even slapen waardoor ik even vlug naar school kan. Nu is het tijd voor een laatste rondje door de schuur en dan hopen dat ze vannacht net zo goed wil slapen als gisteren. Jan is inmiddels naar de stal vertrokken en nu ligt Fenna op mijn pantoffels te soezen.
Bijgaand nog een foto (fotoboek) van één van de confrontaties tussen hond en ‘koningin’. Ik heb ook al een paar foto’s op Facebook gezet.
Groetjes Johanna

8 november 2015             Elbrich Franca
Vannacht in de bench bij m'n bed 2x een klein jankje hand erbij klaar. Om 3 uur op de wekker eruit ze sliep nog heerlijk even in het donker naar buiten gedragen plasje gedaan verder geslapen om 6.30 sliep ze nog. Wakker en naar buiten ze heeft aldoor buiten geplast en 3x buiten gepoept ze is zo relaxed
Groetjes Florien

8 november 2015             Eida Fenna
Hele goede nacht gehad. Rond half twaalf laatste rondje in schuur. Weer daar poepje gedaan bijna op de juiste plek. Toen in dichte bench. Dat vond ze niet leuk. Ik ben vijf minuten naast de bench gaan zitten en toen langzaam en zachtjes opgestaan naar ons bed. We slapen vlakbij en ik had alle deuren open. Ze heeft de hele nacht doorgeslapen tot half zes toen Jan naar de stal vertrok. Ik er ook maar uit en met haar naar schuur. Plasje ging op foute plek maar poepje weer goed. Gaat hier heel goed. Ik mail je later vandaag wel meer details over Fenna's eerste kennismaking met kalfjes, poezen en onze paarden. Sterkte vandaag met uitleveren van de rest. En voor vanavond  ( als het doorgaat) eet  smakelijk!
Groetjes Johanna.

21 september 2015         
Keedy (2006)
Ha Willy, Leuk om te horen dat je weer een nestje hebt.... zou graag willen komen kijken (niet om 1 te kopen hoor....) maar eventjes om de hoek wan ze zijn Zoooo lief als ze zo klein zijn!! Keedy (volgend jaar 10) en Luna (bijna 6) zijn al aan het "grijzen" rond de bek, wij zijn allebei binnenkort 65 jaar en willen een Foto, van ieder apart, laten maken voor boven ons bed.... Veel plezier (en sterkte met de drukte)  met de hondjes. We kijken wel even op de site hoe het spul er uit ziet! Lieve groetjes, Els en Marga

17 september 2015         
Feike (2006)
Gefeliciteerd en geniet maar weer van dat jonge spul. Wij genieten nog dagelijks van jouw hondje. Het jonge spul vraagt zeker veel arbeid. Zo mogelijk maken wij reclame voor je puppy’s. Iedereen valt nog steeds voor onze Feike. Afgelopen weekend is hij door 5 vrouwen als maar verwend met knuffelmomenten. Maar ook hij wordt er nu moe van en valt als een blok in slaap. Lieve groet, Fenny en Sip.

16 september 2015
         Kip (2006)
Hoi Willy & Jan, van harte proficiat met een mooi nieuw nestje puppy's , wauw!!! Femke geeft het leven mooi door, bijzonder....... Jullie gaan ongetwijfeld weer veel gezinnen blij maken met deze schatjes......
Met Kip zijn epilepsie is het op dit moment rustig, hij heeft een roerige periode achter de rug met zijn epilepsie (gemidd. 7-8 in de maand. Hij slikt nog steeds wel Phenoral. Zijn artrose is en blijft wel een hekel punt. Ik ben inmiddels bij een holistische dierenartsenpraktijk met hem en hij krijgt regelmatig acupunctuur voor zijn heupen en dat gaat goed. Echt urenlange wandelingen maken kan hij niet meer, dan ik hij echt dood- en doodmoe. Ik doseer het. Voor de rest is en blijft het een ongelooflijke lieverd.....Hartelijke groeten, Jose Willekens

15 september 2015         
Douwe Tjibbe van de Wagenschuur
Hartelijk Gefeliciteerd! Wat naar van de 2 puppy's, maar wat fijn dat er 8 gezonde puppy's zijn. We wensen jullie een hele gezellige tijd toe en voor de pups na de 8 weken een goed tehuis. Voor nu weten we al dat ze in goede handen zijn. Met vriendelijke groet, Henk en Marja.

15 september 2015          Meike (2006)
Gefeliciteerd met de gezonde puppy's, toch wel heftig dat er twee overleden zijn. Hoop dat het vanaf nu een zonnige gezellige puppy tijd wordt! Met Meike ben ik voorzichtig aan het trainen! Hoop zo dat het goed blijft gaan!

14 september 2015
Hoi Willy en Jan, Proficiat met het nieuwe nestje! Leuk hoor, weer zo'n stel kleine wormpjes. Geniet er van, het is zo voorbij.
Groetjes, Cecil Linders

14 september 2015          Hylke Sir van de Wagenschuur
Van harte, een mooi nestje. Groet Geert Jan, Oudega.

14 september 2015          Kiek (2006)
Hallo Willy, Wat een leuk bericht! Van harte gefeliciteerd met de geboorte van dit jonge nestje. Ook namens  oom Kiek van Lobke, die het overigens voortreffelijk maakt en heel vrolijk en gelukkig is. Een mooie kraamperiode en veel plezier met de kleine puppies. Hartelijke groet,
Ed en Hetty

14 september 2015         
Baike (2010)
Lieve Wily, droevig dat de eerstgeborene het toch niet heeft gered. Maar prachtig dat Lobke en de rest kerngezond zijn. Ben je al n beetje bij geslapen? Geniet ervan! Ik ga je website volgen. Liefs Eva

14 september 2015          Bouke Polo (2009)
Gefeliciteerd! Sterkte met de slapeloze nachten! Met vriendelijke groeten,
Heleen Terpstra-Juffer

5 september 2015            Spijke (2007)
Cher Willy, Toute mes félicitations pour la nouvelle portée, on se réjouit de voir les photos!! Spijke va bien c'est vraiment un chien parfait qui nous apporte beaucoup de bonheur. Je vous envoie quelque photos à la mer cette année, il adore l'eau !! La jeune femme est Olivia la plus jeune de nos filles qui a maintenant 19 ans !! Comme le temps passe !
Vertaling:
Ik hoop dat je een oplossing voor Bauke hebben gevonden .Al mijn felicitaties aan de nieuwe serie , we zijn blij om de foto's te zien !! Spijke goed gaat is het echt een perfecte hond die veel geluk brengt . Ik stuur je een aantal foto's van de zee dit jaar , hij houdt van water !! Het meisje Olivia is de jongste van onze dochters , die nu 19 jaar !! Wat vliegt de tijd! Groeten Nadine Eichenberger

27 augustus 2015             Meike (2006)
Hallo Willy. Vandaag naar onze eigen dierenarts geweest omdat Meike steeds minder wilde lopen en niet vanwege haar knieën of voetzool maar wel iets wat ik tussen haar tenen gevonden had en niet kon plaatsen. Het blijkt een ontstoken pees aanhechting te zijn. Heeft een spuit en ontstekingsremmer met pijnstiller gehad. Het zou nu over een week een stuk beter moeten gaan. Ben opgelucht dat dit geen artrose is! Ik heb het idee dat de knieën niet eens zo slecht zijn op het moment, kan ze hoop ik nog een tijdje gelukkig zijn. We zijn nu eerder terug dan normaal. Bij mooi weer gaan we misschien nog een ronde door Nederland maken met de Camper. Mochten we in de buurt komen....wie weet bel ik even om langs te komen. Groetjes Nelly

4 augustus 2015
Het is vandaag drie weken (14 &15 juli) geleden dat Lobke gedekt is door Alger. De dekkingen gingen super. Maandag naar Marja kijken of het al zover was dat Lobke gedekt wilde worden. Nee dus! Dinsdagavond weer naar Nieuweroord. Toen is het wel gelukt! Ik heb Alger mee genomen naar huis, was wat gemakkelijker dan heen en weer rijden. Woensdag avond is Alger weer naar huis gegaan. 4 Dekkingen moet wel genoeg zijn. Wat is Alger een gemakkelijke, leuke, lieve, aanhalig en knuffelig reu. Een aanrader voor een dekking. Lobke was na de dekking de eerste 10 dagen lusteloos, moe en overgeven (doen zwangere vrouwen toch ook)? Ze had zelfs geen interesse om even van me vandaan te gaan om stiekem een spoortje te gaan lopen. Na die dagen is eten ontzettend belangrijk. Als ze nu in het land is op muizenjacht en ik rammel even met haar voerbakje dan is ze zo bij me. Dat was voorheen niet zo. Het pubergedrag is weg denk ik. Maar het kan ook gewoon hormonen zijn en dat het juist opvalt omdat ze gedekt. Ik wacht rustig af en ga geen echo laten maken. Mocht ze wel drachtig zijn dan zal ze ongeveer 12 september uitgerekend zijn.

Dit voorjaar hebben Henk en Marja mij gebeld. Zij zijn de baasjes van Jottum (2007 – 2014). Ze wilden weer een hond en wel een stabij. Ik was blij dat ze mij belden. Je weet nooit als fokker wanneer een hond op zo’n jonge leeftijd overlijdt dat de mensen weer contact met je opneemt voor een nieuw hondje. Op dat moment was er geen nestje waarvan ik wist. In juni is Baike (2009) bevallen en heb Marja en Henk gebeld dat Eva en Bernard een nestje hadden. Ze hebben bij Eva geen keuze kunnen maken aangezien ze de reutje teveel op Jottum leek. Een paar week later is Bente van Sietske (2007) bevallen. Sietske is ook nog eens de broer van Jottum. Ze hebben besloten om een pup te nemen van Bente. www.vandewagenschuur.nl

1 augustus 2015
Hallo Willy, veertien dagen geleden zijn we naar de hondjes wezen kijken en gisteren al weer. Dick vroeg van de week of we wilden komen om onze voorkeur uit te spreken want de baasjes van de andere reutjes komen ook dit weekend. We zijn beide keren heel hartelijk ontvangen door Dick en Janneke. Je vergeet bijna om weg te gaan. Gisteren waren ze voor het eerst buiten geweest. Dick had daar filmpjes van gemaakt. Erg leuk om te zien hoe spannend ze alles vinden, maar het was ook leuk om te zien hoe veel meer ze doen en weten nu ze twee weken ouder zijn. Het is moeilijk kiezen, want eigenlijk zijn ze allemaal leuk en mooi. Hoewel ik geloof dat onze voorkeur uit gaat naar Douwe. Dat hebben we ook tegen Dick gezegd. Fijn dat je over ons hebt verteld tegen hen, We zien er echt naar uit om weer een pup in huis te krijgen. Hartelijke groet, Marja en Henk

28 juli 2015                      Meike (2006)
Hallo Willy, Hoe gaat het bij jullie? Alles goed met jullie en de honden, en de paarden en geiten natuurlijk? Hier gaat het langzaam, zowel met mij als met Meike. Wat mij betreft ken ik de oorzaak, heb geprobeerd af te bouwen met medicijnen wat niet gelukt is en daardoor duurt het allemaal wat langer maar ik weet zeker dat het goed komt. Meike is een ander verhaal. Ik heb je al geschreven dat ze artrose heeft in beide knie gewrichten, maar ook in haar pols van een voorpoot. Afgelopen winter in Spanje, droog en 20 graden ging het super goed. Heeft ze zelfs weer een paar kilometer naast de fiets gelopen. Sinds we in Zwitserland zijn is ze een beetje aan het jojo-en. Zodra ik denk, we gaan de goede kant op, heeft ze weer een terugval en beperk ik het lopen door de wandelwagen te gebruiken. Hoewel ik me serieus zorgen maak, gaan we niet bij de pakken neer zitten. Naast de Glucosamine, en gelatinaat, gebruik ik op dit moment de duivelsklauw, en ik heb haar op 10 plus hondenvoer van Royal Canin gezet omdat dit ook de gewrichten ondersteund. Daarnaast krijgt ze massage en oefeningen. En bijzonder na 9 jaar heeft ze eindelijk zwemmen geleerd, en ze vind het leuk. Kleine notitie....ik ben met haar het ijskoude water in gegaan en heb haar zwemles gegeven. Eerst onder buik en borst vastgehouden en pootjes van de grond, dan maakt ze vanzelf zwembewegingen! Nu zwemt ze kleine rondjes, wel aan de lijn zodat de stroming van de rivier haar niet mee kan nemen. Vandaag was ik weer echt blij, ze wilde zelf lopen en niet in de kar die nu standaard mee gaat. Ze liep vooruit zonder met de een of andere poot te trekken. En heeft vanmiddag een hele tijd gezwommen. Ik was even bang dat het teveel was, maar vanavond stond ze normaal op en liep ze normaal en was overdreven vrolijk en ondeugend. We gaan dus weer de goede kant uit! Als ze echt pijn heeft staat ze niet op en is ze treurig. Dan ben ik heel snel bij de dierenarts. Sinds ik met de kar werk heeft ze dat gelukkig niet gehad. Toch hebben we iedere dag plezier samen, en is ze nog steeds mijn hulphond die zorgt dat ik wandel. Alleen zit ze nu hele stukken als een prinses in de kar! Ik hoop dat ik haar nog een tijdje bij me mag houden. Groetjes Nelly

27 mei 2015             Uitslag DNA Neuro
Cerebrale dysfunctie (of Neuro, zoals het in de wandelgangen wordt genoemd) is een aandoening die zich al in het nest uit. Rond de leeftijd van 6 weken gaan pups afwijkend en dwangmatig gedrag vertonen: steeds dezelfde beweging herhalen, rondjes draaien, achteruit of heen en weer lopen. Lijders hebben een overmatige bewegingsdrang, eten slecht, vermageren sterk en overlijden binnen enkele maanden.
Gelukkig heeft de Fok Advies Commissie samen met onderzoekers van de universiteit van Utrecht uiteindelijk de mutatie van Cerebrale dysfunctie gevonden. Alle honden waarmee gefokt zal worden moeten een DNA test ondergaan of de hond ook een lijder of drager is. Meer hierover kin je lezen op de site van de NVSW.
Lobke is geen drager of lijder.

17 april
2015            Bezoekje gebracht bij Dick en Janneke
In de auto naar Oud Beijerland. Heerlijk weer en gezellig met Dick en Jannek bij gekletst. Lekker gewandeld met Sietske, Silke Bente en Lobke.

Hondenshows, ik heb er vier dit jaar gelopen met Lobke. Voor dit jaar genoeg. Zo beleef ik op elke show wel wat. Maar ik vindt nog steeds dat ik de mooiste, liefste hondje heb van alle honden die op de shows zijn. Maar ja, dat denkt iedereen natuurlijk van hun hond.

11 januari 2015                Hond van het jaar show 2014
Omdat Lobke op de hondenshow in Zwolle, 5 oktober 2014, in de rassengroep 7 een derde plaats behaald had mocht ze Hond van het jaar show 2014! Wat een beleving! Niets voor mij en niets voor Lobke. Teveel in de spotlights, rode (hij was groen) loper op de catwalk en ik had niet het juiste outfit aan. Ik moet wel zeggen dat mede Stabij eigenaren me er door hebben gesleept. Dank hiervoor allemaal. Resultaat…. geen lintje, geen plaatsing maar wel een heel gezellig dag.

1 maart 2015                   Martinidogshow in Groningen
zette de keurmeester me op de derde plaats met een Zeer Goed. Jammer dacht ik, maar ja!. Toen bleek dat de keurmeester zich vergist had en ik had de tweede plaats met een Uitmuntend. Heel vervelend vond ik dit voor Jolanda die nu plaatst drie toebedeeld kreeg met een Zeer goed.
Kwalificatie Uitmuntend op de 2e plaats.

30 mei 2015             NVSW Kampioensclubmatch in Zutphen.
Van de 22 honden behoorde Lobke bij de beste tien. Uiteindelijk stond ik er nog met Marianne voor plaats een en twee. De ringmeester komt bij me en vraagt me, welke plaats wil jij? Waarop ik antwoord, de eerste zou leuk zijn maar ik neem ook genoegen met de tweede. Ga maar, en wees plaats twee aan. Dus Marianne blij! Maar de keurmeester greep in blijkt dat ik op de eerste plaats had behaald en Marianne op 2. Heel vervelend! De ringmeester had het als een grap bedoeld o.i.d. Ik vond het niet leuk dat het zo moest gaan. Kwalificatie Uitmuntend op de 1e plaats.

27 juni 2015     Nationale Kampioenskeuring voor Ned. Hondenrassen.
een hele leuke, gezellige dag. Een groepje eigenaren van de Stabij’s hadden voor tenten, eten en drinken gezorgd. Super dag!
Ook een ongeveer 30 honden behoorde Lobke bij de beste drie.
Kwalificatie Uitmuntend op de 3e plaats. In het fotoalbum vindt je een prachtige foto gemaakt door Henri Groenhof van Lobke en Sietske

1 feb. 2015               Meike (2006)
Hallo Willy, met Meike gaat het een stuk beter! 1 pot glycerinaat verder loopt ze eigenlijk weer normaal. Het oppassen is omdat ik weet wat er aan de hand is, maar niet meer door ik kan niet dus ik wil niet. Preventief heb ik maar de wandelwagen uitrusting bij onze fietskar gekocht. Ik hoop dat die nog een hele tijd in de verpakking mag blijven. We wandelen of lopen iedere dag minimaal 5 km, dus voor ons beide een mooie afstand. Momenteel overwinteren we in Spanje. Hoe gaat het bij jullie? Gr. Nelly

 

'

Maak jouw eigen website met JouwWeb