Verhalen 2017

30 Juni 2017                    Feike (2006)
Sip belde mij vandaag dat Feike was overleden. Feike had al geruime tijd last van artrose. Deze winter is hij nog met de gehele familie op vakantie geweest in Zwitserland.
Dit voorjaar begon hij moeilijk te lopen soms op drie poten. Pijnstilling e.d. geprobeerd maar Feike wilde begin juni niet meer lopen.
Dierenarts weer bij geweest nog medicatie geprobeerd maar uiteindelijk hebben Sip en Fenny besloten om begin juni Feike in te laten slapen.

19 juni 2017                     Kiek (2006)
Beste Willy en Jan, We willen jullie graag op de hoogte brengen van het verdrietige bericht dat Kiek is overleden. Precies 3 jaar nadat we hem bij jullie hebben opgehaald, hebben we hem op 24 mei rustig en vredig laten inslapen. In oktober vorig jaar ontdekte de dierenarts een milttumor bij hem. Dit bericht was een schok voor ons allemaal.
Nadat Kiek bij ons was komen wonen, had hij al heel snel onze harten veroverd en hoorde hij er helemaal bij in ons gezin. Hij voelde zich al snel thuis en was heel aanhankelijk, vrolijk en lief. We hebben drie jaar lang enorm veel plezier samen gehad en heel veel ondernomen met elkaar. Hij ging overal mee naar toe. Iedere vakantie was hij erbij en zorgde hij voor veel vrolijkheid. Hij hield niet van zwemmen, maar op wintersport vond hij het wel heerlijk om in de sneeuw te spelen. Het was een schat van een hond en een lief maatje voor ons allemaal.
Toen we in oktober het slechte nieuws kregen, hebben we er na rijp beraad voor gekozen om Kiek niet te laten opereren. We wisten uit ervaring met onze vorige Stabij Samme, dat deze zware buikoperatie een enorme impact heeft op een hond. Dat wilden we Kiek niet aandoen. We zijn voor kwaliteit van leven gegaan. Gelukkig hielp de pijn medicatie goed en hebben we daarna nog 8 fantastische maanden met Kiek gehad. Begin mei ging hij zienderogen achteruit en had hij steeds minder energie. De wandelingen werden steeds korter, hij wilde niet meer eten en drinken en was na de minste inspanning doodop. In overleg met onze kinderen en de dierenarts hebben we toen de moeilijke beslissing moeten nemen om hem rustig te laten inslapen.
De dierenarts is bij ons thuis gekomen en omringd door ons gezin is hij op mijn schoot heel rustig en vredig ingeslapen.
In de bijlage stuur ik jullie een filmpje van Kiek, dat we afgelopen november nog van hem gemaakt hebben. Kunnen jullie hem nog even bewonderen en zien hoe blij we met elkaar waren.
 We willen jullie nog heel hartelijke bedanken voor alles wat jullie voor Kiek gedaan hebben.
Hartelijke groet, ook namens onze kinderen,
Ed en Hetty

21 mei 2017                     Afke Femke (2008)
Vandaag hadden we een concours in Marum/Opende. Ik heb Alida geappt, zij woont ongeveer 2 km. van het concours af, dat het heel leuk zou zijn om Femke weer eens te zien. Femke is het zusje van Silke. Alida is gekomen met Femke. Geweldig wat een weerzien! Femke lijkt precies op haar moeder Femke. We hadden niet het idee dat Silke en Femke elkaar als zussen zagen maar meer als soortgenoot. Wel was er een herkenning naar mij toe. Ook Femke heb ik voor het laats gezien in 2012. Was een gezellig uurtje! Alida, fijn dat je even bent gekomen.

13 mei 2017                     Keedy (2006)
Vandaag is Keedy met haar dochter Luna bij ons op bezoek geweest. We hadden haar sinds 2012 niet meer gezien. Ze kwam gelijk op me af en na dikke knuffels rennende ze gelijk naar de puppykamer. Wat mooi om te zien dat ze dit alles herkend of denke wij dat?? Els en Marga hadden heerlijk zelfgemaakte rabarbertaart mee genomen wat erg lekker smaakte bij de koffie. Keedy is nog een erg speelse actieve hond. 10 jaar is ze nu. Wat een leuke hond is dat geworden. Luna dochter ziet er ook zeer goed uit en ook erg vrij, vrolijk en speels. We hebben een heerlijke wandeling gemaakt en het was erg gezellig.

April 2017        Reactie t.a.z. van overleden Aafke Beike,


Hallo Willy, Wat erg van Beike, ze was nog niet zo oud . Altijd naar om een hondje te verliezen die bij je geboren is. Sterkte ermee en ook voor de baasjes. Groetjes van Liesbeth (Emke 2015)

Hallo Willy, We wensen Rob en Maggie veel sterkte met dit verlies. Groeten Henk en Marja (Jesse Jottum 2007 – 2014)

Voor Rob en Maggie veel sterkte! Het is het moment wat je vreest, hoop dat ze troost vinden in de mooie herinneringen die Aafke Beike heeft gegeven. Nelly (Meike 2006)

Wat naar! Sterkte! Groetjes Heleen (Bouke Polo 2009)

Och jee, dat is droevig nieuws.  Uit het nest van Jouke neem ik aan???2007..Sterkte, Groet Gerda (Jouke 2007 – 2013)

7 april 2017
                      Aafke Beike (2007)     
Hallo Willy,
21 Februari kreeg ik te horen dat Beike een niet operabele darmtumor had.
Het zou een kwestie van maanden zijn. Laxeerspul gekregen, omdat zij moeilijk kon poepen.
Dit werkte prima en zij zag er steeds goed uit. Niemand geloofde dat het een aflopende zaak met Beike was. De laatste 4 dagen ging het ineens erg hard. Niet meer willen eten en ook nog maar heel weinig drinken.
Besloten dus om haar vandaag in te laten slapen. Een zeer moeilijke weg. Weet jij ook alles van.
Het besluit te nemen was erg moeilijk. Had liever gehad dat zij zo was ingeslapen.
Wij beide missen haar uiteraard en het was een heerlijk wandelmaatje/varensgezel/ kindervriendin enz.  Doordat zij niet alleen thuis kon blijven moest zij wel overal mee naar toe.
Voor haar geen probleem. Als zij echt niet meekon hadden  wij een netwerk van oppas adressen! Er werd nog net niet om gevochten!
Zullen een paar hele moeilijke dagen worden.
Wat hebben wij een stel fijne jaren gehad met die Friezin!!
Groetjes, Rob en Maggy Hoekstra.

2 april 2017                    
Ketut Ewart (2005)
Ketut is een dagje op bezoek bij Kirsten, Janneke en de kinderen. Het gaat super goed met hem. Kirsten haar oudere gaan veel met hem wandelen en fietsen. Binnenkort gaan ze op gehoorzaamheidstraining en hij gaat mee op vakantie in de camper. Fijn om te horen dat het met Ketut heel goed gaat en toch nog af en toe bij Kirsten op bezoek kan komen. Super oplossing!

1 april 2017
                      Fenna Eida (2015)
Vandaag met Johanna en Doeke naar de Clubmatch geweest. Johanna had Fenna ingeschreven in de tussenklasse. 5 Honden deden mee in deze klasse. Fenna presenteerde zich heel goed. Was stapel gek van de keurmeester. Lekkere vrije hond is ze. Showde perfect in de ring. Ze kreeg een uitmuntend en op de 2e plaats. Het mooie van dit alles was dat Wyke Bente vd Wagenschuur (Bente de moeder van Wyke is een dochter van Sietske. Lobke is ook een dochter van Sietske) op de 1e plaats geplaatst werd. Doeke deed in de middag nog mee met de klasse Kind en hond en werd daar 2e. Een zeer gelaagd dag en erg gezellig!

15 maart 2017                  Meike (2006)
Hallo Willy, vandaag is Meike 11 jaar geworden, dit zijn foto's van vorige week. Het gaat dús goed met haar, zolang we een goede balans houden tussen rust en bewegen. Met 11 mag je artrose hebben maar dat wil niet zeggen dat ze dan de hele dag lui in haar mandje mag liggen. Dus vandaag ochtend wandeling wat super langzaam gaat en waarbij ze alle grassprieten mag controleren op nieuwe geuren. Tussen de middag langs de fiets lopen mee naar de stembus, op en neer ongeveer twee km. En aan het eind van de middag naar het bos met Kiki, voor de zekerheid neem ik dan de kar mee soms is het verder dan gepland omdat we niet alle paden kennen.  Is ze nu uitgeput? (zie fotoboek) Nee gelukkig niet hoop dat ze nog een hele tijd bij ons mag blijven....de liefste hond van de wereld!
Groetjes Nelly

5 maart 2017
Vandaag met Lobke naar de Hondenshow geweest in Groningen. Lobke heeft een U = uitmuntend gehaald maar verder geen titels. Lag niet aan haar maar de “handler” moet beter opletten! Emke (2015) deed wel mee, spannend! Prachtig zoals zij in de ring stond en rond liep. Nu moet ik zeggen dat Liesbeth een veel beter “handler “is dan ik. In ieder geval Emke werd de beste van de jeugdklasse de beste teef en daarna moest samen met de beste reu voor de titel B.O.B. (beste van het ras). Its Abe Tibbe fan è Âlde Leane, 4,5 jaar, won deze titel. Jammer voor Emke maar haar tijd komt nog wel. Johanna is ook nog even geweest zonder Fenna. Fenna heeft een blessure aan haar poot en moet even een poosje rustig aan doen.

17 januari 2017                        Femke (2008)
Femke wordt een dagje ouder, Maar maakt het goed. Ze heeft al grijze haren. Het is bij ons de baby in huis. Ze houdt van aandacht en vindt het nog steeds geweldig om te wandelen en mee in de auto. groeten Alida

14 januari 2017                        Franca Elbrich (2015)
Beste Willy, hier gaat het goed maar we hebben helaas geen plek voor Ketut. Franca is voor de 2e keer loops geweest. Ze lijkt nu wat rustiger te worden. Hoewel ... vanmiddag in het bos rook ze wild nou ja dat is de aard van jachthond dan wil ze er vandoor. Met Fiep lopen we 2-300 meter in het bos dan gaat ze terug in de auto en lopen we anderhalf uur met Franca. Maar ze vindt het heerlijk dus prima. Een hartelijke groet, ook namens Frans, Florien

14 januari 2017
                        Meike (2006)
Hallo Willy, hier gaat het goed! Meike is een super lieve vrolijke oude dame, geniet van lange wandelingen waarbij ze zelf stukken loopt maar zich ook als prinses in haar kar laat rijden. Vanmorgen had het gesneeuwd en dan laat ze heel duidelijk blijken wat ik al wist... een saai rondje is niks, maar met iets bijzonders loop ik als een kieviet! Hoop dat ik nog een hele tijd van haar mag genieten!

1 januari 2017                  Fenna Eida (2015)
Hoi Jan en Willy,
Vanuit Scharsterbrug wensen wij jullie een heel mooi en gezond 2017 toe, met natuurlijk veel liefs van en voor de hondjes en paarden.
Hoe zijn jullie Oudjaarsnacht doorgekomen met de honden?
Hier is alles uitstekend verlopen. Fenna had eigenlijk helemaal geen last van het vuurwerk. Overdag ben ik met haar nog achter onze landerijen in geweest. Overal uit omringende dorpen hoorde je de knallen maar haar focus lag totaal bij een gat in de grond wat verder uitgegraven moest worden. Ondanks de ijzige kou wilde ze niet met me mee naar huis. Ik heb haar een kwartiertje later maar opgehaald
Dit jaar een grote vriendengroep inclusief kids hier thuis gehad. Sommige kinderen waren een beetje bang voor Fenna vandaar dat we haar even in de bench hebben gehouden. Dit ging over het algemeen heel goed. Ze was de hele dag relaxt en ’s avonds bij het afschieten van het vuurwerk hetzelfde. Gelukkig maar. Groet, Johanna

1 januari 2017
Wij wensen iedereen een gezond en zorgeloos 2017. Gezelligheid en warme vriendschappen. Veel vreugde en zonneschijn zodat je elke dag opnieuw vrolijk en gelukkig kunt zijn.

Silke en Lobke waren doodsbang voor het vuurwerk! Donderdag is het al begonnen, niet naar buiten, niet hun behoefte doen. Ondanks de pilletjes en druppels bleven ze angstig en nerveus.
Oudjaarsmorgen ben ik met ze gaan wandelen om 6:00uur hartstikke donker maar geen knallen. Prima ging het. Maar vanaf 9:00 uur tot de volgende morgen 6:30 uur zijn ze niet buiten geweest.
Oudjaarsavond heb ik Lobke advokaat gegeven en dat werkt best. Silke ook geprobeerd om dit te geven maar ze wilde het niet hebben. Zij heeft v.a. vrijdag ook niet gegeten.
We hebben s ‘avonds  ze apart gedaan Silke in de douche en Lobke in de kamer en dat ging redelijk, veel hijgen maar ook lekker slapen. Gistermorgen lekker eerst met Lobke en daarna met Silke gefietst. Net met Silke thuis en  op dat moment werd er weer vuurwerk afgestoken bij de buren. Dus weer niet naar buiten. Vandaag gaat het al wat beter. Hier en daar nog vuurwerk en vanavond gewandeld met Lobke en dat ging goed. Wel heel alert. Silke wilde niet mee. Dan maar niet. Morgen lekker vrij en dan gaan we de heide rond.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb