Verhalen 2018

15 oktober 2018
Schaam me diep dat ik niet eerder wat heb geschreven over de pup bezoeken van het nest 2018. De laatste was afgelopen vrijdag helaas alleen binnen foto’s omdat het buiten al donker was. Maar het waren allemaal vreselijk leuke bezoekjes! Alle hondjes doen het goed. En gelukkig heeft Freek Rover ook weer een geweldig plekje gekregen. Hij is nu bij Lieke en haar 2 dochters. Lieke is de zus van Neeltje waar de zus van Freek Rover woont. Dus die twee zien elkaar regelmatig. Ik kan moeilijk iets specifiek vertellen over de honden want ze zijn allemaal even lief, sociaal en vreselijke knuffelhondjes. We hebben binnenkort de puppy terug kom dag en dan zien we ze allemaal bij elkaar. Zal zeker een leuke dag worden. Kijk maar snel in het Fotoboek!

7 juni 2018                      
Sietske (2007 – 2018)
Vanmiddag hebben wij onze lieve Sietske moeten laten inslapen. Ze was al een tijdje ziek en vandaag werd het heel snel erger. We zijn heel verdrietig en zullen haar erg missen. Ze werd 11 jaar.

6 april 2018
                      Afke Femke (2008 -2018)
Hallo Willy, ik heb slecht nieuws. We hebben Femke vanmorgen moeten laten inslapen. Vorige week leek er nog niks aan de hand. Het begon met diarree.  Naar de dierenarts geweest en een kuur voor de darmen en maag gekregen. Even leek ze op te knappen maar toen ging het weer bergafwaarts. Weer een andere kuur gekregen. Leek ook iets beter te gaan, maar eten wou ze niet vanaf afgelopen zaterdag. Haar lekkere voeding aanbieden en dat wou ze ook niet. Drinken werd ook steeds minder. Dierenarts heeft aangegeven dat er meer aan de hand was. De medicatie had wel de werking gedaan waarvoor het was. Er was meer aan de hand. Voor een operatie was ze al te zwak en de ogen stonden ook niet goed meer. Inwendig was er meer aan de hand. Dierenarts gaf aan dat ze niks meer voor haar konden doen. Toen besloten om haar in te laten slapen. Heel vreemd nu dat er geen hond meer is. Ze was een geweldige lieve hond die geen mens kwaad deed. Altijd vrolijk. Ging graag mee in de auto en hield van wandelen. Ze was een deel van ons gezin. We zullen haar missen. Groeten van Alida

6 april 2018
                      Fardau (2018)
App Paulina:  Wat in schatjes hè. Het gaat goed met Fardau en Brechtsje. Ze zijn nu aan elkaar gewent. Wat een lieve hond Fardau. Ze wil o zo leren. We hebben veel plezier met haar. De mensen die haar zien vinden haar super leuk. We krijgen veel complimenten, dus die zijn ook voor jullie. Prettig weekend

2 april 2018                      Frids James (2018)
App Eric: Hoi Willy en Jan natuurlijk! Vrijdag is James bij de dierenarts geweest voor de inentingen ook rabiës erbij gedaan. Meneer was 5,8 kg. Hij groeit dus gemiddeld een halve kg per week. Zaterdag en vandaag zijn we in het bos geweest een avontuur van de bovenste plank. De hele route los gelopen wetende dat hij een stukje kaas kon verdienen. En daar doet hij echt alles voor blijkt. Topper! O ja hebben jullie in jullie boswandelingen met de pups ook over brugjes gelopen? James loopt er zonder problemen gewoon overheen zelfs voor ons uit.

27 maart 2018                 
Faemke (2018)
Vandaag Faemke gewogen 6,5 kg! Voeding weer iets aangepast haar ontlasting was wat dun en we zijn er nu achter gekomen dat als ze meer brokjes krijgt dat dan de ontlasting goed is. Ze kreeg 180 gram per dag maar nu ze 6,5 kg. mag ze volgens de richtlijnen 200 gr. per dag hebben. Dus dat doen we dan maar. De nachten zijn nog niet geweldig. We gaan er nog steeds om 5:00 uur uit en de ene keer is de bench schoon en gaan we het iets verlengen dan heeft ze net weer iets gedaan in de bench. We gaan het ritme van haar ook aanpassen. S’avonds niet meer stoeien met Lobke, nou probeer dat maar eens te voorkomen! Lobke blijft Faemke ook uitdagen. Gisteravond was het eindelijk een “rustige” avond. Ze doet verder heel goed! Wil wel alleen zijn, loopt lekker mee aan het lijntje. Wanneer we haar roepen dan komt ze ook (nu nog wel). Vandaag weer boodschappen gedaan. Maar het drukke verkeer is nog niet haar favoriet maar er zit verbetering in. Raakt niet in paniek of dat ze angstig is maar ze wil het liefst lekker op de stoep zitten en kijken wat er allemaal om haar heen gebeurt. Ik was van plan om er ook bij te gaan zitten maar niet gedaan. Wat zullen de mensen wel niet denken! Jan heeft een hondenhok gemaakt en daar mag ze overdag graag even een dutje in doen.

27 maart 2018                  Feia Lobke (2018)
App Nathalie: Lobke groeit echt als kool! Bijna 6 kg.

25 maart 2018                  Fenne (2018)
App Mariette: Gaat goed met Fenne (blaasontsteking). Ze heeft nergens last meer van.  Ze doet het supergoed. Het is een pittig maar heel leuk hondje.  Slaapt 's nachts door,  beneden in de bench.  Is op een ongelukje na zindelijk.  Kan steeds beter even alleen blijven. Gisteravond hadden we een feest. Via een webcam op een oude telefoon konden we haar met onze telefoon in de gaten houden.  Ze werd tussendoor even wakker,  maar ging dan weer lekker liggen.  Wel de radio en licht aangelaten. Is van 8.00-12.30 uur alleen geweest.  Thuis er een half uurtje uitgelaten en weer terug in de bench met alle lampen uit voor de nacht.  Vervolgens weer heel de nacht doorgeslapen.  Wat een superhond hè? Alleen de 1e cursus afgelopen woensdag was nog geen succes. Was te druk met de andere honden zoals we al hadden verwacht.  Heel veel aan het blaffen. Maar komt vast ook goed.  We zijn heel blij met haar.
App Willy: Geweldig! Ze is al verder dan Faemke! De nachten moeten we er nog uit maar dat komt ook door Lobke. In de avond zijn ze actief. En het is een kort slaper. Maar het komt goed! Gisteravond naar een hengstenshow geweest. Veel lawaai en veel mensen. Faemke vond het prima maar vermoeiend. Ik ook trouwens! Goede nachtrust gehad en weer lekker bezig. Alleen zijn is geen punt wel even de juiste timing wanneer we dat doen, na een activiteit.
App Mariette: Leuk hoor. Komt vast ook goed inderdaad. Het is bij jullie natuurlijk sowieso anders omdat Faemke samen met Lobke is. Lijkt me ook heel bijzonder. Nu lekker genieten van het mooie weer.

24 maart 2018                  Frids James (2018)
James is helemaal happy! Voorbeeldige hond. Puppycursus gaat top! Hij kan zijn beurt niet afwachten. Filmpje over verstop spelletje. James weegt nu 5,3 kg. En inmiddels 2x zo groot,

App Willy: Geweldig! Ik zie weer een gelijkenis met Faemke. Gespring met die kluif doet zij ook maar dan met een dummy.
App Eric: En gewicht ook in de richting van 5 kg?
App Willy: Gaat dus goed met het vlees. Faemke is bijna 5 kg. Gaat heel goed hier.
App Eric: Ja heel relaxed hondje. Natuurlijk op zijn tijd speels en onderzoekend. Vlees tussen de 250 en 280 gram per dag en nog 4 voedingen. In de bench helemaal goed nachten van 23:00 tot volgende morgen 8:00 zelfs vandaag en dan nog geen haast.
App Willy: Ik ben jaloers! Bij ons gaat de nachten wel goed maar nog niet zolang als James.
App Eric: Hij gaat op zijn tijd zelf een paar uurtjes vrijwillig in de bench
Ook getroffen met de hondenschool klikt echt goed. Zijn muisje is nog steeds heel en favoriet. En de andere pups gaat ook allemaal goed?
App Willy: De bench is totaal geen probleem voor Faemke. We horen haar nooit protesteren. Alleen vanmiddag toen we met de paarden weggeweest zijn. Hoorde ze ons weer komen ja en toen liet ze zich wel even horen.
App Eric: Hier alleen protest als hij nog goed wakker is en wij willen slapen maar verder niet.
App Willy: Met de anderen gaat het ook goed.

21 maart 2018                  Feia Lobke (2018)
App Nathalie: Wat groeit Lobke hard, en wat doet ze het goed. Het gaat goed om al een paar uur alleen thuis te zijn. We hebben een camera gekocht zodat we buitens huis op de app kunnen zien wat ze uitvreet.: Gelukkig mogen we trots zijn. Vandaag hebben we Lobke weer ontwormd. Ze word steeds actiever en happiger. Anti bijt spray kenden ze niet bij de Welkoop die gaven als tip een plantenspuit te gebruiken (nog niet geprobeerd).
App Willy: Dat is geweldig om te horen. Hier gaat ook alles goed. Vanavond is Faemke mee geweest naar het stembureau. Vond ze wel indrukwekkend. Maar ze stal wel de show. Ontwormen 1x in de maand tot een half jaar. Plantenspuit kan ook maar dan moet je er steeds bij zijn. Hadden ze bij de Welkoop ook niet Sectoren anti bijt voor paarden. Dat gebruik ik zelf en dat werkt ook goed.
App Nathalie: Aha vandaar ik zal eens kijken. De poepbak (bak met zand) werkt nog niet. Ze pakt elke keer de grasmat. Dus maar een andere deurmat gekocht Haha!
App Willy: Och komt vanzelf een oplossing.
App Nathalie: Wij moeten nog stemmen ben benieuwd en we nemen Lobke mee. We slepen haar overal mee naartoe

20 maart 2018                  Freek Rover (2018)
App Marjolein: Ha Willie, het gaat goed met Rover, maar vandaag werden we eerlijk gezegd gek van het bijten en blaffen. de afleiding met een speeltje of negeren werkt absoluut niet meer, heb je nog een tip?
En het piepkuiken is ook heel lekker om op de bijten
App Willy: Tja, prachtig filmpje. Faemke reageert er heel heftig af. Tip, naar buiten met piep kuiken en laat hem alleen daar hou hem wel in de gaten vanuit binnen als dat mogelijk is. Kan ook met een kluifje. Jullie hebben de tuin toch afgeschermd?
App Marjolein: Dank! gaan we doen. Rover is sowieso een heel open en sociaal hondje, zelden ergens bang voor. de trainster verbaasde zich over zijn karaktertje, meeste stabijs zijn meer timide? Nou die van jou niet!
App Willy: Dank Je! Houden zo, vrije hondjes hen je de handen vol aan maar is altijd beter dan angst en terughoudendheid.
App Marjolein: Het is inderdaad veel werk maar zooooo gezellig!
App Willy: Oohh, het word nog erger! maar jullie moeten de weg hier nog in vinden.2 jaar voor de opvoeding dus tijd zat. Consequent en geduld! App Marjolein: Komt vast goed, het is al fijn te merken dat ik hem steeds beter aanvoel en echt contact heb, dat duurt toch wel even. dat is voor ons allemaal weer anders. Oké geduld dan maar, komt goed!

18 maart 2018
                  Floortje (2018)
App: Neeltje Floortje heeft volgende week eerste training! Inenten eerder deze week ging prima! Geen enkele wanklanken.

18 maart 2018                 Fenne (2018)
App: Mariette Het gaat weer goed met Fenne gelukkig.  Vannacht goed geslapen en plast weer als normaal.
Willy: Je was er op tijd erbij! Complimenten! Kuur wel afmaken!
Mariette: Doen we.  Dank je!

17 maart 2018                  Fenne (2018)
App Mariette: Fenne heeft woensdag haar 1e cursus.  Ik verwacht dat ze de 1e keer alleen aandacht voor de andere pups heeft, maar ik ben benieuwd. We zijn trouwens net met haar de dierenkliniek geweest, ze heeft een blaasontsteking.  Ze heeft een spuit en antibiotica gehad.
App: Mariette
Kennel van de Schaopdiek: Ach, Wat sneu! Hoe merkte je het dat ze blaasontsteking had?
Mariette: Ze is best goed zindelijk aan het worden en liep meteen als ze geplast had weer naar de deur en ging dan buiten weer meteen zitten.  Toen ze het toch een keer binnen deed,  zag ik dat het maar een paar druppeltjes waren. Voor de zekerheid is er ook even een echo gemaakt,  maar het zag er verder gelukkig goed uit.  Zielig hoor.  Ze ligt nu gelukkig lekker rustig te slapen. Ze was vandaag trouwens de vierde pup met een blaasontsteking.
Kennel van de Schaopdiek: Goed van je dat je het je opviel! Zal wel mede komen van de kou snelle plasjes en dan blijft er mogelijk urine achter in de blaas en dat kan een infectie veroorzaken. Ik hoop dat ze er snel boven op komt. Ze moet wel goed blijven drinken.
Mariette: Oké, we vroegen ons al af of het met de kou te maken had. Niet fijn dat ze zo snel al aan de antibiotica zit, maar niets aan te doen.  Ze drinkt veel gelukkig. Doet ze eigenlijk altijd wel, maar nu nog meer lijkt.
Kennel van de Schaopdiek: Dat ze veel drinkt komt door de injectie en antibiotica. Is oké. Denk er wel aan water op kamer temperatuur. Je zou als ze de kuur gehad heeft haar even een paar dagen vlees geven is weer goed voor de darmflora. www.prinspetfoods.nl/hond/prins-totalcare-hond
Nog een tip, vang elke dag wat urine op. Doe deze in een glas en zo kun je zien dat de urine weer helderder word. Plas opvangen kun je het beste doen met een soepopscheplepel.
Mariette: Bedankt voor de tips weer. Is dat altijd beter water op kamertemperatuur?. Fenne heeft bij jou toch ook al vers vlees gehad, dus ik neem aan dat ik het gewoon rauw kan geven, zonder voor te koken?
Kennel van de Schaopdiek: Je kunt haar het gewoon rauw geven. Hoe veel dagen is de kuur? En hoe zwaar is ze?
Mariette: 10 dagen. Ze woog nu 5,5 kg. Sinds maandag 0,5 kg aangekomen.
Willy: Oké ik denk aan 2,5 schijf per dag. Temperstuur water maakt normaal niet uit maar nu even niet, koorts ontsteking...
Mariette: Prima.  Dankjewel.
Willy: Je kunt me altijd bellen!
Mariette: Dat is fijn. Het gaat gelukkig al weer wat beter. Zetten haar voor de zekerheid vannacht wel bij ons.  Welterusten  alvast.

17 maart 2018                  Feia Lobke (2018)
App Nathalie: Lobke brengt al wel speeltjes terug maar verder nog geen training buitens huis dan :(

17 maart 2018                  Faemke (2018)
We moesten er s’nachts nog steeds uit om Faemke uit te laten. Ik had gehoopt dat het sneller zou gaan. Maar ze poepte nog steeds in de bench. We waren ieder keer net te laat. t ’Was net of ze ons kon horen dat we van bed kwamen, ook nog even naar de toilet, en in die tijd vermoeden wij dat ze het toen deed. We gaven haar voor de nacht vers vlees en dat ging een stuk beter. Bleek dat Eric ook hetzelfde probleem te hebben met James had. Daarom geadviseerd om vlees te geven. En omdat Eric eigenlijk James helemaal op vlees wilde hebben heb ik hem geadviseerd om Prins Care Team te bellen. Hun advies was of vlees of brokken maar niet beide op een dag. Mag best een paar dagen brok en dan een vlees dag. Daarom heeft Eric James nu geheel op vlees. Met Faemke ben ik gestopt met vlees en ze krijgt u alleen brok.
Vanmorgen de eerste training gehad! Bitterkoud maar Faemke had er geen last van. Ze is lekker bezig geweest en belangstellend naar alles toe.

17 maart 2018                  Frids James
Mail Eric: Het gaat hier prima met James. Hij gaat rond 23:00 in zijn bench en om 7.00 soms zelfs wat later halen we hem eruit. Hij vind het helemaal prima. Hij heeft dan sinds hij op vlees zit ook niets meer in de bench gedaan. Hij is vrolijk, speels, actief en af en toe helemaal van de wereld.

17 maart 2018                  Foppe (2018)
App Jessica: Foppe op puppytraining (zie het filmpje). Indruk gemaakt op de puppytrainer, niet bang voor geluid va blikjes.

16 maart 2018                  Freek Rover (2018)
App Marjolein: Rover is niet meer zo heel klein, maar zooo lief! Wij mogen morgenochtend weer vroeg op, tweede les alweer, met vast veel bibberende puppies.

15 maart 2018                  Fardau (2018
App Paulina: Ze zat om schoot en rolde zo in het kleine dienblad. Dat lukt nu niet meer. Ze groeit best en verstaat goed de Friese taal. Een lief hondje!

15 maart 2018                  Foppe (2018)
App: Helmut: Met Foppe gaat het heel goed. Wat leert hij veel en snel. En al van 4 naar 5 kilo. Ik kan hem niet zindelijk noemen, maar wel al gewend om in principe buiten behoeftes te doen. Gewend aan bench en vol zelfvertrouwen en plezier. Niet bang van honden en mensen, wel heel nieuwsgierig. Kortom: lief leuk en slim, past zich heel goed aan.

14 maart 2018                  Frids James (2018)
App Eric: Vanavond eerste puppycursus gehad. Ging prima zelfs door de tunnels ook de lange heen en terug rennend met open houding.
Willy:
Ohh, wat leuk! Prachtig dat mag ik graag horen! James moe en de baas ook? Zaterdagmorgen hebben we de eerste training. Faemke is buiten het erf nog niet erg happy. Ze is gefocust op Lobke dus we gaan nu elke dag alleen met haar wandelen o.i.d.

14 maart 2018                  Fenne (2018)
App Mariette: Goed gelukt vanochtend. Nog een vraagje Willy. Áls je het beu wordt moet je het maar zeggen.  Áls we buiten iemand met een andere hond tegenkomen en met diegene praten blijft Fenne tegen die hond blaffen.   Ze wil dan spelen,  maar volwassen honden hebben daar buiten aan de riem geen zin in.  Hoort dat bij het pup zijn of moeten we daar iets mee? Woensdag start overigens de puppycursus, dus dan kunnen we dit soort dingen ook daar vragen
Willy:
Lijn op de grond van Fenne en jij gaat erop staan. Wanneer ze niet blaft een voertje geven. Zorg voor afleiding. Gesprek is dan niet leuk met die mensen maar je moet dan even "trainen" met Fenne. Je mag altijd vragen hoor!

13 maart 2018                 
Foppe (2018)
App Jessica:
Vannacht voor t eerst in de bench geslapen beneden op zijn eigen plekje. Geen kik gegeven. Van een trots bazinnetje.

12 maart 2018                 
Floortje (2018)
App Neeltje: Het gaat echt zo goed en relaxed hier. Gewoon bijna eng!
Willy: Geniet ervan! Komen nog andere tijden, pubertijd
Neeltje Hahaha, denken we nu nog effe niet aan

12 maart 2018                  Fenne (2018)
Mail Mariette:
Hoi Willy, vanmiddag met Fenne naar de dierenarts geweest.  Alles is prima.  Ze weegt nu 5 kg, goed aangekomen dus.  Ze vond de overdrachtsbrief erg fijn en volledig.  Fenne was heel relaxed en onderging alles goed.  Alleen na het geven van de prik ging ze erg tekeer. Dat duurde gelukkig niet lang,  en daarna was het weer oké.   Ik had haar alleen iets te veel beloond met brokjes, waardoor ze op de terugweg in de auto ziek werd.  Daar moeten we met de puppycursus dus ook rekening mee houden.  Nu ligt ze heerlijk te slapen,  moe van alle indrukken. Verder doet ze het nog steeds heel goed. Ze houdt ons lekker bezig als ze wakker is.  Heel gezellig weer een hondje in huis te hebben. Gaat bij jullie ook alles goed? En met Lobke en Faemke?

12 maart 2018                 
Feia Lobke (2018)
App: Nathalie
: Vannacht heeft Lobke alleen beneden geslapen ging super goed. Naar mijn idee zelfs beter ze ligt er veel rustiger. Ik laat haar korte momentjes op een dag alleen. Net boodschappen wezen doen (30min.) voor mij spannender dan voor haar volgens mij. Ze heeft zich voorbeeldig gedragen (ik heb haar gefilmd). Ik ben super trots.

11 maart 2018                 
Freek Rover (2018)
Mail Marjolein: Ha Willy, Het gaat heel goed met Rover! hij slaapt de hele nacht heel rustig in zn bench, na de tweede nacht was het piepen en blaffen over. Hij is ook al goed zindelijk aan het worden, hij geeft goed aan wanneer hij moet plassen of poepen. hij geniet van buiten spelen en ook aan de lijn lopen doet hij graag. Hij bijt alleen wel veel in alles, maar we hebben nu wel door hoe we hem door veel te belonen van onze schoenen af kunnen houden, want die zijn favoriet! Andere honden ontmoeten is een feest en hij speelt er graag mee, maakt niet uit hoe groot ze zijn. Hij steelt de show in onze straat en alle kinderen zijn dol op hem. We genieten enorm, en ook Pepper onze kat, die is heel leuk met Rover en speelt buiten graag met hem samen. Heel bijzonder vind ik dat. Gisteren is Kiki naar de puppycursus geweest. Dat was leuk, maar duurde ook wel een beetje lang voor hem. De andere puppy's zijn ook zo schattig! bijna allemaal jachthondjes: waarvan een aantal later ook de jachtcursus gaan doen. hartstikke leuk. Ik heb Rover vandaag aangemeld bij de Raad van Beheer, en dinsdag gaan we naar de dierenarts. Hij groeit enorm snel, en is nu al ruim 5 kg. Ik hoop dat het goed gaat met jullie, Lobke en Faemke,
Groetjes, Marjolein

11 maart 2018                 
Faemke (2018) & Lobke (2012)
Ik zie aan Faemke dat ze al heel veel geleerd heeft deze week. Heerlijk om te zien dat er vooruitgang in zit. We zien aan haar gedrag wanneer ze naar buiten moet voor haar behoefte. Het ontkomt ons ook weleens maar als je dan even terug denkt dan had ze wel het signaal gegeven maar die wij hebben genegeerd. Vindt de bench super leuk. We hoeven maar met haar voerbakje te rammelen of ze zit al in de bench. Vanmorgen hebben we de “deel”, inpandige schuur, opgeruimd. Daar stond de grote bench en deze hebben we in elkaar geklapt en op dat geluid kwam Faemke er aan rennen helemaal enthousiast. Ik denk wat is er aan de hand? Ze herkende het geluid van de bench en associeert dat met eten. Het was bijna 12 uur dus eten in bakje en in haar eigen bench gegeven. Prachtig om te zien dat ze lerende zijn. Ook op haar naam komt ze ook aangelopen tenzij iets anders toch interessanter is. Het zindelijk in de nacht is nog niet zoals het moet maar dat komt wel. Gistermiddag moest ik naar het Politiebureau in Roden om mijn wapenvergunning te verlengen. Mooie gelegenheid om Faemke mee te nemen en ook even naar het winkelcentrum. Politiebureau ging super leuk. Daarna over de parkeerplaats langs winkelwagentjes, mensen, fietsen, auto’s enz. ging 10 minuten goed. Daarna zag ik dat ze heel veel prikkels binnen kreeg, trillend, niet lopen, tussen de benen kruipen. Ze is absoluut niet bang. Iedereen mocht haar knuffelen geen punt! Op de arm verder gelopen. Ik had een klein boodschapje en dat is wel gelukt. Onderweg naar huis even naar het bos in Roden enkele honden ontmoet was er prettig en een weer een leerproces voor Faemke. Met Lobke gaat het uitstekend! We herkennen haar bijna niet meer! Ze is vrolijk, speelt enorm met Lobke en superleuk!