Verhalen 2020

28 december 2020
Het nest 2019 is uitgevlogen. Allemaal leuke mensen! Voor 3 gezinnen is het hun eerste hond en de anderen hebben allemaal een Friese stabij gehad. Het was een heerlijk tijd om voor alle 10 honden te zorgen. Heel leuk was dat de oudere honden de zorg voor de pups deelden en hoe lief ze met elkaar om gingen. Grandioze tijd hebben we gehad. Maar ook weer blij dat we weer een "normaal" leven krijgen.

1 november 2020
Faemke is bevallen van 9 pups. 5 reuen en 4 teefjes. Helaas zijn er twee reutjes overleden.

1 september 2020
Faemke is gedekt door Guus Jurre van ’t Hollandse Hout.

29 augustus 2020
Op 28 augustus heeft het bestuur van de NVSW besloten de fokkersdag van 10 oktober te Zutphen niet door te laten gaan i.v.m. Corona.

1 juni 2020
Grytsje Skadi is vandaag met haar baasjes bij ons op bezoek geweest. Skadi krijgt een nieuw huis of beter gezegd haar eerste huisje. Het hondenhok waar ze samen met haar broer en zusjes vaak met veel plezier in heeft gelegen of gespeeld. Saar en Skadi hebben vandaag veel met elkaar gespeeld. was erg leuk en gezellig.

5 april 2020
Puppyterugkomdag van nest 2019 kan niet doorgaan i.v.m. Corona. maar zodra het mogelijk is gaan we de dag organiseren.

10 april 2020                    Nest 2019  1 jaar!!!
Gebke Saar, Gerben Kenzo, Geeske Tweeke, Guuske Noa, Gysje Sasha en Grytsje Skadi.

17 maart 2020                  Puppy terugkom dag nest 2019

Deze dag stond gepland voor 5 april m.i.v. de Coronavirus hebben we besloten om deze uit te stellen.


19 maart 2020                  Geeske Tweeke (2019)
Goedenavond Willy, dank voor je mail! Jammer natuurlijk, maar heel wijs! Hier gaat t’ goed, heel blij dat we Tweeke hebben, zo gezellig en een heerlijke stok achter de deur in deze binnen dagen om lekker te wandelen En zalig die onbevangenheid en nieuwsgierigheid! Tweeke is continu op zoek naar mollen, muizen etc en vogels! Gisteren voor t eerst tot oksels in t water. Denk dat ze binnenkort gaat zwemmen, ze vindt t heel spannend Ter info, Tweeke was pas 16 januari loops voor t eerst. Duurde echt 3 weken en eigenlijk ruikt zenig steeds heel lekker. Als het land weer vrij is gaan we elkaar weer eens zien!
Hartelijke groet, ook aan Jan, Marjon en Ton

17 maart 2020                  Grytsje Skadi (2019)
Hallo Willy, Ja, heel erg jammer, dat 5 april niet door kan gaan. Begrijpelijk natuurlijk! Zo zie je maar, dat gezondheid toch het allerbelangrijkst is. Skadi doet het heel erg goed. Ze heeft pas net haar puppycursus afgerond en gehaald. Maar Erik gaat met haar door met een vervolgcursus. We zijn allemaal ontzettend gek met haar! Skadi zal het geweldig vinden haar familie weer terug te zien.
Liefs van ons en tot gauw! Erik, Jeannet en Skadi

17 maart 2020                  Gerben Kenzo (2019)
Hallo Allen, Natuurlijk begrijpen we dat de puppy terugkomdag wordt uitgesteld. Met Kenzo gaat het heel goed. Ik heb helaas de puppy cursus moeten stoppen vanwege een hernia, maar op zich is dat niet zo'n probleem want hij luistert op straat goed maar mij (niet naar de andere gezinsleden trouwens). Hij is ontzettend lief en een echte knuffelaar. Mitch heeft het af en toe wel zwaar te verduren met hem, maar aan de andere kant zoekt Mitch hem ook zelf op dus het gaat wel goed samen. Vooral het wandelen bij het IJsselmeer vinden ze beiden erg fijn, hoewel Kenzo nog steeds niet het water in durft ook al doet Mitch het hem voor. Maar dat komt vast nog wel. Ik hoop dat iedereen in goede gezondheid blijft en we zien wel wanneer de terugkomdag dan gepland wordt.
Groetjes Petra en familie.

2 maart 2020                   Emke (2015)
Emke van de Schaopdiek (2015) is bevallen van 4 teefjes en 2 reutjes. Vader van dit nestje is Albe (roepnaam Jouk)


29 februari 2020
Met Saar van de Schaopdiek naar de Martinidogshow geweest in Groningen. Shows zijn niet mijn favoriete bezigheid maar ja als je een nestje met haar wilt fokken moet je toch naar een show. In ieder geval was Saar super relaxt en liet alles maar over haar heen komen. Kreeg zelfs het idee dat ze het leuk vond! Ze werd de beste Jeugdhond en reserve CAC (reserve kampioen teven).

20 januari 2020
Faemke van de Schaopdiek uitslag onderzoeken elleboogdysplasie VRIJ en heupdysplasie HD A.
Kan nu een dek aanvraag doen voor haar. En hopen we dat we eind dit jaar weer een nestje te krijgen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb