Verhalen 2021

25 september 2021   Terugkomdag nest 2020
Prachtig weer vandaag! Echt weer om met een heel leuk gezelschap samen met de honden buiten kunnen zijn. Op één (Hidde) na waren alle honden aanwezig van het nestje van Faemke dat 29 oktober 2020 bij ons is geboren. Ook papa Guus Jurre van ’t Hollandse Hout was erbij.

Hedwig, Hielke Skäl, Hinke Elske, Haye Max, Hanne Tonke en Hyke Femke hadden erg veel plezier met elkaar. De honden zijn allemaal nog echt in de pubertijd! Maar de baasjes zijn er allemaal stapelgek op ze en hebben met elkaar heerlijk kunnen praten over hun hondje en zij dan ook tot de conclusie gekomen dat het overal een beetje hetzelfde is met de opvoeding. Liesbeth was ook van de partij met Emke (dochter van Lobke & Alger), Klaske en haar 2 Markiesjes Siepie & Lotte. En natuurlijk waren Lobke, Faemke en Saar ook bij dit “feestje” aanwezig. Een heerlijk beestenboel was het!

19 september 2021   Nienke Jantje (2007)
Altijd leuk om weer eens iets te horen over een hond die bij ons gefokt is:

Hoi Willy, heel lang geleden hebben we nog iets van ons laten horen. Er is veel gebeurd in de dikke 14 jaar, 17-06-2007, dat we Jan bij ons hebben. Mooie dingen maar ook behoorlijke pittige. Maar goed, dat terzijde. Onze Jan is dus nog steeds met ons. Ze ziet slecht en hoort niet meer zo goed. Traag ter been maar verder nog een ontzettende lieverd. Ze mag lekker op de bank slapen en dat is ook wat ze het liefste doet. Groetjes Aafje.

10 juli 2021              Terugkomdag nest 2019
Door de Corana is terugkomdag eindelijk vandaag gehouden. De honden zijn dan alweer 2 jaar! Een reünie van het nest uit 2019, Sietske Lobke van de Wagenschuur en Fobbe Lobbe fan 't Waspe Hiem (Guico). Helaas was Guicio niet aanwezig omdat hij verhuisd is naar Polen. Geeske Tweeke kon er ook helaas niet bij aanwezig zijn.

Gebke Saar, Gerben Kenzo, Guuske Noa, Guuske Noa, Gysje Sasha en Grytsje Skadi hebben samen met moeder Lobke en halfzusje een geweldige dag gehad. En de baasjes vonden het erg leuk om elkaar weer te zien en hoe de honden na 2 jaar eruit zagen. Het was een heerlijk gezellige dag.


2 juli 2021
De in november gestolen en vernielde bronzen Friese Stabij van het beeld Us hûnen bij het Rengerspark in Leeuwarden is gerestaureerd en is vandaag weer terug op zijn sokkel gezet en wij waren erbij.

28 juni 2021 Nest 2019

We hebben de stambomen gebracht naar Hedwig, Hielke Skâl, Hidde, Hinke Elske, Haye Max, Hanne Tonke en Hyke Femke. Gaat allemaal heel goed met ze en hebben allen geweldige baasjes! Was erg luk om ze weer te zien. 

10 januari 2021
Enkele reactie van de baasjes over hun hondjes:

Hyke Femke is een dikke boef:
“Femke is ‘s morgens heel actief en ‘s middags slaapt ze altijd even een poosje. Leuk braaf pupje en ze weegt 5,8 kg. Het is ook een hele lieve blije pup s nachts moeten we er één keer met haar uit. En de poezen, ja daar kun ze leuk achter aan hollen”.

Hidde slaapt heel goed en heeft veel steun van zijn grote “broer”
“ Hidde piept of blaft niet meer in de bench s avonds, dat heeft alleen eerste 2 avonden gedaan, heel kort. En hij slaapt de hele nacht, tot ongeveer 8 uur. Denk dat de aanwezigheid van onze oude hond daar ook positieve invloed op heeft. Ook Hidde is geënt..... dierenarts dik tevreden, 6100 gram. Hij doet het geweldig, wat een prachtig klein mannetje! Zo enthousiast!”

Hedwig slaapt graag op de raarste plekken:
“Hedwig slaapt ook goed door 's nachts. Ze slaapt soms ook wat op gekke plekken. Komt straks vast goed met het door slapen”.
Hedwig is ook bijterig, maar dat hoort er ook wat bij denk ik. Wij proberen af te leiden of ze moet gewoon slapen. Hedwig heeft een bot sinds gisteren! Veel minder gebijt in tafels en stoelen.

Hielke Skäl wil het liefst slapen in de bench.
“Skål (Hielke) heeft al nieuwe vrienden gemaakt. Hij doet het heel goed. Wordt wat bijterig en actiever. Wat een slim lief beest, we genieten er van. Wij laten Skål rond 0:30 nog eens uit, en de laatste nachten slaapt hij door tot 6:45. Hij is gewend aan de bench, jankt soms nog kort. Gewoon negeren, gaat snel over. Overdag valt hij niet in slaap op mand of kleed, hij blijft te alert en komt moeilijk zelf tot rust. Dus leggen we hem overdag ook in de bench als hij moet slapen. Dat werkt wel, maar hopelijk leert ie ook zelf onder de tafel in slaap te vallen, zoals Hedwig.

Hanne Tonke mag graag op de rug slapen:
“Ze doet het geweldig. Krabbelen aan de deur als ze moet plassen of poepen.  Keurig naast je lopen bij het uitlaten en nog maar heel kort protesteren als ze 's ' nachts alleen in de bench blijft. Kortom we genieten ontzettend van haar”.

Hinke Elske heeft een heerlijk wandeling gemaakt:
“Ben net terug van een wandeling en kreeg van een buurvrouw ‘op de kop’: “kan ze al zo lang lopen”. “Nee het lijkt lang, jij bent de vijfde pauze”. In de verte zag ik een collega met haar man aankomen. “En daar komt de zesde al aan”. En ze doet het geweldig!”

Haye Max die lekker slim en actief is:

“Het gaat goed met ons en Max. Al zijn we wel onzeker over of we het wel goed doen. Geven we hem te veel of te weinig eten? Zijn we te lief of te streng? Gaan we te vaak naar buiten om te plassen? Moet hij nog een snoepje of niet? Max was afgelopen maandag 5200 gram bij de dierenarts. Max is actief, blij, slim (na twee dagen plaste hij al bij het commando “Max plas”, maar vooral heel erg lief dus ik denk wel dat we het goed doen.”

Kennel van de Schaopdiek: Zeker doen de nieuwe baasje het super goed! Wat kun je fout doen? Weinig of eigenlijk niets! De hondjes krijgen veel aandacht, hebben een warm mandje, een dak boven hun koppie. Eten op zijn tijd, lekker snoepje, ruimte om zich te ontwikkelen en vooral....  heel veel liefde! Opvoeden van zo’n pup heeft tijd nodig (2 jaar), maar blijf vooral genieten van deze periode en die nog komen gaat. Want voordat je er op verdacht bent zijn ze groot!

9 januari 2021
Het gaat heel goed met de honden. De een slaapt de hele nacht door en de ander moet er nogmaals uit. Ze zijn allemaal bij de dierenarts geweest en er waren geen aanmerkingen. De honden groeien goed, zijn speels en vooral lekker vrij.
Met Lobke, Faemke en Saar gaat het uitstekend. Men vroeg weleens toen de pups er nog waren of de honden de puppies ook zouden missen als ze weg zijn. Nou ik kan je zeggen er was meer opluchting dat ze weer met z’n drieën waren. Ze spelen weer samen, liggen samen weer in de mand enz. Het is net of er hier nooit een nestje geweest is. Het is goed zo! De pups zijn allemaal bij mensen terecht gekomen waar ze veel aandacht en vooral veel liefde krijgen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb