17 januari 2011
Ze zijn weg! Het is hier verschrikkelijk rustig! Jan en ik missen ze eigenlijk wel. Nadat alle hondjes weg waren hebben we het huis opgeruimd. Femke was steeds aan het zoeken en piepen. Ik ben een heel eind met ze gaan wandelen heel relaxt, er was geen gehaast om naar huis te gaan omdat de hondjes er niet waren die verzorgd moesten worden. Thuis gekomen begon Femke met een speeltje in haar bek te zoeken en te piepen. Dus ze mist ze wel. Marjan en Wim hadden Digger gehaald en zij zouden onze bench een poosje lenen. Helaas of gelukkig waren ze deze vergeten mee te nemen. Dus Jan en ik in de auto naar Nuis. We waren erg verbaasd dat Digger zo snel haar eigen plekje had gevonden. Het thuiskomen was heel goed gegaan zei Marjan. Jip en Digger speelde al zeer snel even met elkaar en Mick beschermde Digger gelijk. Toen we weg gingen zeiden Jan en ik tegen elkaar dat het net was of Digger er al dagen woonde. Ellen had ons ook gebeld dat het super ging met superdog Djieuwke. Zij had ook snel door dat er een kussen speciaal voor haar was (met kroontje). De kat Roos en Djieuwke hadden ook al kennis met elkaar gemaakt. Ze stuurde me vanavond een leuk verhaal die je terug kan vinden in verhalen 2011. Dimple was gisteren ook gelijk op zijn plek. Ging heerlijk in de bench liggen. En kippen vindt hij ook zeer interessant. Hij is met Claudia mee geweest naar haar paard en dat was ook bijzonder goed gegaan. En nu hoe het bij ons ging, Silke was erg speels vandaag wilde apporteren en met de bal spelen. Dat hadden we ook in weken niet samen gedaan. En ze zal nu wel gedacht hebben die kleine pupjes zijn nu weg dan heb je weer meer tijd voor mij. Femke was wat anders. Nadat we van Wim en Marjan thuisgekomen waren ben ik met ze even een rondje weiland gedaan. Ik had hier een groen speeltje waar Femke en Silke niet mee speelden. Maar de pups buiten wel, Digger liep er s’morgens nog mee in de bek. Femke heeft het hele rondje met dat groen ding gelopen en piepen tot in huis. Daar gesnuffeld en toen was het klaar, dacht ik. We zijn lekker vroeg op bed gegaan, we waren bekaf van alles natuurlijk. Vannacht om 3.00uur werd ik wakker omdat er een hond huilde (Femke). Ben eruit gegaan en we zijn samen weer een rondje zoals zij dat wou gaan lopen. Om het huis heen, overal snuffelen en uiteindelijk naar huis in naar het washok in. Ging voor de wasmachine zitten en keek naar omhoog. Daar is een plank waar alles opstaat van de honden. KOEKJES! Oké, vooruit een lekker Denta Stick en ik heb haar niet weer gehoord. Vandaag gaat het beter, gelukkig! Ik geloof dat ze erdoor heen is.

15 januari 2011
Nog één avond, nog één nacht, nog twee keer voeren, nog een paar keer naar buiten en dan is het weer voorbij! Maar we gaan er zeker van genieten zolang ze er hier nog zijn. Ze liggen nu weer heerlijk te slapen. Vanmorgen zijn ze terwijl ik alles in huis aan het opruimen was geweest ongeveer 2 uur buiten geweest. De paarden waren in het land en dat is best wel interessant! Na het eten hebben ze ong. 2 uur geslapen en daarna zijn we met de auto naar het bos geweest. Rennen, spelen enz. We kwamen nog een bekende tegen die een labradorpup heeft van 14 week, nou dat vonden ze maar niks. Ze gingen met z’n drieën onder de auto zitten en krijg ze daar maar eens onder vandaan. Donderdag heeft het hier de gehele dag geregend. We zijn toch s’middags naar het bos geweest. Kletsnat waren toen we weer bij de auto kwamen. Gelukkig had ik een handdoek bij me. Gisteravond hebben we zo gelachen om ze. Digger had een wubba (speeltje) in de bek en zij rende door de kamer heen met Dimple en Djieuwke achter haar aan. Ging behoorlijk hard. Femke en Silke vonden het ook wel wat en gingen ook mee doen. Geweldig was dat die vijf honden renend door de kamer.

12 januari 2011
Gaat hier allemaal super! Maandag is Diana van de vereniging geweest om het nest te beoordelen. Er waren geen opmerkingen wat de pups aangaat. Dimple heeft een bal ingedaald en nu wachten op de tweede. Maar dat kan nog. Het eten geven is een geweldig iets geworden. Als ik de bakjes al pak om hier de brokjes in te doen dan rent Dimple met zijn bek wijd open en de tong eruit heen en weer van het washok naar de puppykamer. Digger die staat achte mij te keffen en Djieuwke die gaat heel eigenwijs en rustig zittend te kijk wat ik aan het doen ben. Dan pak ik twee bakjes en breng die naar de pupkamer waar Dimple en Digger om me heen rennen wie het eerts zijn bakje krijgt. Djieuwke blijft zitten in de het washok te wachten. Als ik dan terugkom en haar bakje pak dan is de hek van de dam. Dan wordt zij heel enthouisast. Binnen no time zijn de bakjes leeg. Morgen krijgen ze een wormkuurtje. Als ik de honden een wormkuur geef dan krijgen ze die dag altijd vers vlees van Prins. Mijn ervaring hiermee is dat ze nooit hoeven over te geven en ook niet aan de diaree komen. Morgen ga ik het papierwerk klaar maken voor de eigenaren. Koopcontract e.d. Kreeg vandaag een mailtje van de Fam. Kroese en zoon Bart heeft een lied gemaakt voor Djieuwke.

8 januari 2011
Nog één weekje en dan zal het in huize Tienkamp zeer rustig zijn. We genieten er nog steeds van! Ze moeten nu toch wat vaker naar buiten om hun behoefte te doen. Dat komt omdat ze nu alleen brokjes krijgen en af en toe een toetje of voorafje van Femke . Deze week heb ik 3x een hele dag gewerkt en Fija heeft heel goed voor de hondjes gezorgd. Ze heeft zelfs de was voor mij opgevouwen want het is wel elke dag 2 á 3 lakens die gewassen moeten worden. De plasjes worden nu best wel grote plasjes omdat ze nu ook meer water drinken. Maar de hondjes hebben zich zeer netjes gedragen ze hebben er geen bende van gemaakt. Ik weet nog wel dat ik bij de drie eerste nesten altijd kranten gebruikte voor op de vloer en gaf soms best weleens een troep. Vies en verscheurde kranten. Doordat we de vloerverwarming nu hoger hebben staan droogt alles nu veel sneller. Donderdag was ik er heel vroeg uit omdat een van onze paarden in onmacht lag in de stal. Dus ook de pups vroeg wakker. Ik heb ze eten gegeven en daarna in de auto gezet. Ik breng onze oude merrie elke dag hooi en muesli en daar ben ik met Femke, Silke en de pups even een eindje gaan wandelen. Daarna nog even een paar boodschappen gedaan in Norg. Op de parkeerplaats de klep van de auto los zodat ze ook wat aan die omgeving konden wennen. Thuis gekomen zijn de hondjes direct gaan slapen en kon ik de pupkamer even lekker schoonmaken. Tegen de middag kwamen Dick en Janneke met Sietske. Sietske is een pup van Femke uit het nest van 2007. Wat een schat is dat! Ik vindt dat ze hetzelfde hoofd heeft als Silke en je herkent er ook zeer zeker Femke er in terug. Sietske heeft zelf ook al een nestje gehad en zal als ze straks in januari loops wordt weer gedekt worden. Vandaag is de fam. Kroese (Djieuwke) geweest we hebben heerlijk met de pups een behoorlijk eind gelopen. Op het einde hebben we ze gedragen. Thuis gekomen hebben ze gegeten en daarna geslapen tot half 5. Thuis gaan ze steeds meer de grenzen verleggen. Ik heb dinsdagavond laat nog even een hekwerk geplaatst aan de voorkant van het huis zodat ze niet daar meer langs kunnen om in het weiland te komen om paardenstront te vreten. Ze kunnen nu nog wel in de bak en achter het huis komen. Maar ze gaan steeds verder. Dus ik denk dat ik morgen daar ook maar even aandacht aan moet geven zodat ze niet de straat op gaan.

4 januari 2011
Nou wat een handenbindertjes zijn het aan het worden! Ze slapen minder en maken meer lawaai. Soms ligt er eentje onder in de computerkast en dan liggen de anderen ervoor de keffen. Of als ze even in de pupkamer moeten blijven, dan laten ze ook wel weten dat ze er nog zijn en het er niet mee eens zijn dat ze daar moeten zitten. Femke is ook balsturig, speelt leuk met de hondjes maar gaat ook alleen op stap en wel naar het bouwland waar aardappelen in hebben gezeten. Lekker! Ze eet ze dan op en komt weer thuis en dan geeft spuugt ze de aardappelen er uit.  We hebben geen tijd om het op te ruimen. De pups zitten er dan al lekker van te smullen. Ook weten ze nu dat er in het weiland verse paardenkeutels liggen. Met z’n drieën erop af. En helaas ik kan geen drie honden tegelijk erbij weg halen. Dus als ik twee weer in huis heb is de derde nog lekker aan het smullen. Blijkt wel dat ze kunnen hebben want ziek zijn ze er nog niet van geweest. We zijn gisteren even hier in het bos geweest te wandelen. Prachtig vonden ze het! Rennen en op onderzoek uit gaan. Als je ze roept dan komen ze echt niet. Dus aan de opvoeders straks wordt dat vast een leuke uitdaging. Bereid je er maar vast op voor! De drie musketiers! Vanavond hebben ze me even geholpen met de was. Daarna heerlijk weer gespeeld met Femke in de kamer en liggen nu languit in de kamer te slapen. Gisteren zijn ze gechipt. Dat ging super! Deze naald is dikker dan bij de dierenarts maar ze piepten bijna niet.

2 januari 2011
We zijn gisteren in de auto naar het bos geweest. Het was dooi en dus best wel plassen op de paden. Het kon ze niets schelen even schudden en dan weer verder rennen. Daarna even koffie gedronken bij Jan zijn ouders. De pups hebben in die tijd heerlijk geslapen in de auto. Ik had voor de zekerheid een warme kruik onder het kussen gelegd zodat ze niet snel afkoelen na zo’n wandeling. Was heel leuk! Vandaag veel bezoek gehad. De hondjes hebben heerlijk in het weiland gespeeld met de kinderen. Morgenvroeg worden ze gechipt.

31 december 2010
Laatste dag van 2010! Of dat de hondjes wat uitmaakt, helemaal niet! Vanmorgen was het hier dooi en wat regenachtig weer. Nadat de honden eten hadden gehad zijn ze even naar buiten geweest. Wat dacht je, oeps natte voeten snel weer naar binnen! Uiteindelijk heb ik ze buiten neergezet. Ze vonden het maar niks eerst, natte poten en natte kont en ook nog eens hun vacht nat. Later op de dag was de nattigheid geen probleem meer, rennen en stoeien met elkaar. Blijft een mooi schouwspel. Scotty logeert hier vannacht omdat bij hem thuis nogal met vuurwerk wordt geknald. Je hoort het hier wel en ook wel hele harde knallen van het carbid schieten maar het is toch anders dan midden in Norg. Silke durft het huis al niet meer uit of ze blijft in de buurt van de achterdeur. Femke is er helemaal niet bang voor knallen. En de pups die hebben het helemaal niet door. Ze reageren niet eens als er een knal is. Vanavond waren het net tijgers toen ik ze hun bakje met vlees gaf. Alle drie op een bak af. Toen ik de derde bakje neerzette had de eerst hond de bak al leeg.  Schrokken niet normaal! Vanaf morgen krijgen ze drie keer eten per dag en tussen door drinken ze bij Femke. Dit wordt wel minder. De tijden van het eten geven zijn v.a. morgen 7.30u, 12.30u, 18.30u en 11.00u. Na alle maaltijden gaan ze naar buiten dan kunnen ze daar hun behoefte doen. En dat gaat super! Ach ja dat was ik bijna vergeten het zijn ook SUPER honden! Ik denk dat ik ze morgen even meeneem naar het bos of als er mensen op de ijsbaan zijn gaan we daar even heen. Hangt ook van het weer af. Wij wensen iedereen die dit leest een heel Gelukkig Nieuwjaar!

29 december 2010
Vandaag bij dierenarts geweest. Voor het eerst in de bench en in de auto. Geen gejank, niets! SUPER honden! Bij de dierarts liepen ze zo vanuit de wachtkamer, nadat ze eerst op de weegschaal waren geweest, de behandelkamer in. Geen angst, niets engs! Super hondjes dat vond ook de dierenarts. Dimple weegt 2,5 kg. Digger 2,4 kg. en Djieuwke 2,1 kg. Geen opmerkingen over hun gezondheid van de dierenarts alleen dat de balletjes van Dimple nog niet zijn ingedaald maar dat komt nog wel. Nu lopen ze heerlijk in de keuken/hal te rennen. Heerlijk wat genieten Jan en ik van deze hondjes. Zo gemakkelijk. Komt ook natuurlijk dat het er maar drie zijn. Gisteren is de fam. Kroese geweest en zij hebben zeer zeker genoten van de hondjes. Buiten vinden de pups het helemaal te gek of het nu licht of donker is het maakt ze niets uit. Ze rennen en soms zo hard dat ze vallen over hun eigen poten. Heel komisch om te zien. Nadat ik ze vlees heb gegeven gaan ze even naar buiten en daar doen ze dan ook hun behoeft. Gisteravond zat Digger te janken bij de buitendeur. Ik heb haar opgehaald en meegenomen naar de kamer in en wat doet ze? ze gaat gelijk zitten en wil gaan poepen in de kamer, ik heb haar snel opgepakt en naar buiten gezet. Zou ze dan al door hebben dat ze naar buiten moet om te poepen? Nee, ik denk dat het toeval is … of niet, zal ze zo slim zijn? Morgen krijgen ze weer een wormkuurtje en voor het eerst brokjes. Femke voedt ze ook nog steeds. Ik moet nu even kijken of ze boel nog heel houden in de keuken…..ze liggen heerlijk onder de tafel te kijken. Wacht even daar is Djieuwke, ze kijkt me even aan en rent weer terug naar de keuken. Wat is dit genieten. Silke komt net van buiten en alles is in rep en roer. Silke heeft een smurf in de bek en de pups lopen constant achter haar aan. Nu is het gebeurd ze gaan liggen bij mijn voeten en vallen zo in slaap denk ik. Mijn tenen vinden ze heerlijk. O ja, Boukje is ook nog op bezoek geweest zij is de hond van Jan en Fija. Fija zorgt voor de pups als Jan ik moeten werken. Al alles meezit dan is Boukje nu drachtig en kan ze haar eerste nestje verwachten rondom 10 februari.

27 december 2010
Veel bezoek gehad dit weekend. 1e Kerstdag s’middags zijn Paul en Janny met Scotty (broer van Tessa) er geweest. De pups zijn de gehele middag bij ons in de kamer geweest. Scotty vond het allemaal goed. Gisteren waren de buurkinderen er even geweest en ook nog vrienden van ons. De hondjes hebben vele indrukken opgedaan en dat was vanmorgen te merken. Claudia (van Dimple) en haar moeder waren hier vanmorgen even een uurtje en ze zijn even buiten geweest en gingen na een voeding van Femke gelijk slapen. Vanavond toen ik thuis kwam zaten ze in de puppykamer achter het hekje en dat vonden ze niet fijn! Gillen met name Digger die weet hoe het hekje open moet en als er wat voor staat (brandblusser) en die kan ze er niet weg krijgen dan wordt zij boos. Prachtig om te zien. Morgenochtend komt de Fam. Kroes (Djieuwke) op bezoek.

25 december 2010
1e Kerstdag, vanmorgen om 7.00 uur eruit om de honden eten te geven. De pups krijgen nu om 8.00 uur en om 19.00 uur 1 schijf vlees per keer verdeeld over de 3 pups. En ze vinden het lekker! Om 7.30 uur zijn ze lekker een kwartier buiten geweest. Daarna weer in huis zijn gevoed door Femke. Ik moet Femke nu een beetje helpen. Ze krijgt geen kans meer om te gaan liggen. Ze hebben heerlijk geslapen tot 10.00 uur en daarna nog weer een kwartier buiten geweest. Daarna ben toen even met Femke en Silke lekker aan de wandel geweest. Digger heeft nu door hoe hij het hekje kan openen. De pups willen het liefst lekker door het hele huis lopen. Als dat niet kan en ze moeten in de puppykamer achter het hekje blijven dan maken ze een kabaal. Gisteravond toen ik Femke en Silke om 23.00 uur nog even voor de nacht uit heb gelaten in het weiland kon ik ze achter in het land de pups horen schreeuwen. Ze zijn daarna nog bij ons in de kamer geweest dan gaan ze even spelen en dan opeens vallen ze als een blok in slaap. Dimple als die buiten is gaat nu echt op verkenning uit. Loopt ze naar de buren als hij de kans krijgt. Dieuwke is een schat, kan je aankijken en dan smelt je gewoon. Zodra ze je hoort gaat ze met haar staart zwaaien en wil geknuffeld worden. Zij is ook heel speels maar dat zijn de andere ook. Digger is diegene die het meest om aandacht vraagt door zijn geschreeuw. Dimple kan dat ook maar Djieuwke niet die houdt zich stil of en toe een piepje. Ze liggen nu weer heerlijk te slapen, o nee Digger sjouwt achter Silke aan zij gaat liggen en Digger gaat er lekker bij liggen. Hij gaat op Silke liggen wat Silke niet leuk vindt ze gromt en loopt weg. Digger zittend beteuterd achter laten. Niet lang getreurd heeft een Smurf gevonden waar ze mee gaat spelen. Daar is ook niets meer aan en gaat langzaam in de kist bij de andere twee liggen. Wat een heerlijk kerstmorgen!

22 december 2010
Wat zijn ze leuk, gezellig, ondeugend, lief ik! Als je bij ze komt en zegt dan wat dan komen ze eraan gerend. Ook als ze het hekje horen dichtklappen dan zijn er als de kippen bij. Ze lopen nu ook als het hekje open is naar de kamer. Het kleed onder de tafel was vanavond heel lekker. Ze gaan er in bijten, het is wat hoogpolig kleed en ze zaten met de neus en de bek erin te kroelen en uiteindelijk gingen ze eraan bijten, de duiveltjes! Als ze buiten zijn gaan ze eerst hun grote boodschap doen en dan gaan ze op onderzoek uit gaan. Dimple heeft de ingang van de schuur al gevonden en weet ook dat daar wat lekkers te halen is (hooi, paardenstront). Vlees eten uit de bakjes gaat zeer gedisciplineerd, netjes de bakjes leegmaken, niet schrokken en niet snel van de anderen eten. Wat een opvoeding hé! Voeden met Femke gaat ook nog goed. Soms zijn ze Femke te snel af zodat deze niet meer kan gaan liggen dus dan blijft Femke staan en zo drinken ze dan. Wat moet ik nog meer van vertellen. Ik geniet er vreselijk van!

18 december 2010
Al weer zes dagen gelden dat ik wat heb geschreven maar er is veel gebeurd in die tijd. Niets spectaculair maar wel leuke en gezellige momenten. Het zijn heerlijke knuffelkonten! We hebben een hekje nu voor de deur dat ze de puppykamer niet uit kunnen maar Femke en Silke kunnen er wel in en uit. Dus ze kunnen nu heerlijk rennen en spelen. Op dit moment dat ik dit schrijf zit er eentje mij in de tenen te bijten (Dimple). Ze hebben net weer wat gedronken bij Femke, waar ik een filmpje van heb gemaakt. Digger en Djieuwke gaan dan na het drinken lekker slapen. Dimple moet altijd eerst nog even een rondje wandelen en gaat dan slapen. Digger is de brutaalste, zij lokt de anderen uit om te gaan stoeien en als deze dat dan niet willen dan kan ze boos worden, grommen als een tijger. Dimple is de stoere, macho echt een reu. Djieuwke is een lieve hond, speels en zij kan je aankijken met haar ogen dan smelt je gewoon. Ze komen nu elke dag even buiten niet te lang want het best koud voor ze. Als ik de puppykamer schoonmaak dan laat ik ze lekker door het huis lopen. Maar we moeten ze nu wel in de gaten houden want snoeren e.d. kan best interessant voor ze zijn. Ze hebben vanmorgen voor het eerst een eetlepel vlees gehad. Met deze drie heb ik het tegelijk gegeven. Wel ieder zijn eigen bakje. Voorheen deed ik de pups twee aan twee voeren omdat ik er dan zeker van was dat iedereen zijn portie kreeg. Vanmorgen heb ik de bakjes op een rij gezet. Nou aan de neuzen mankeert niets, het was gewoon aanvallen! Ze vonden het heerlijk. Ik bedenk nu dat ik er geen foto van heb gemaakt zal het morgen even doen.

12 december 2010
Gisteravond hebben we hondjes weer gezellig bij ons in de kamer gehad. De ingang van de kist moet nu weer wat hoger. Nadeel hiervan is dat Femke er dan niet zo gemakkelijk erbij in stapt. Dit omdat de pups voor de ingang van de kist staan te lawaaien en dan kan Femke er niet zo gemakkelijk in komen. Als ze buiten de kist zijn dan gaan ze lekker de boel verkennen. Vanmorgen zijn Claudia en Edu zijn er geweest om hun hondje (Dimple) te zien. We hebben ze ook een poosje buiten gehad en ze waren helemaal niet angstig. Vrijdag toen ik de stofzuiger aandeed kroop Djieuwke snel weg. De andere twee hadden zoiets van wat is dat! En vanmorgen deed ik de zuiger aan en toen vluchtten Dimple en Digger weg en Djieuwke reageerde er helemaal niet op. Zo zie je maar weer elke dag leren ze wat. De radio staat nu ook aan en af en toe draai ik een Cd verschillende geluiden, o.a. vuurwerk, telefoon e.d. Vanmiddag zijn Wim, Marjan en Koen er even geweest om Digger te zien. De buurkinderen zijn ook even langs geweest. Geluk voor Eline en Gerwin die er vanmorgen bij waren dat de puppies lekker wakker waren. Jammer voor Iris vanmiddag sliepen ze net. Femke heeft net de pups weer gevoed. Het ging er behoorlijk aan toe zodat Femke op de rug de pups heeft gevoed en nu alle hondjes vol zijn ligt ze nog op de rug heerlijk te slapen samen met de hondjes. Heel aandoenlijk!

10 december 2010
De puppies zijn vanmorgen even, heel even buiten geweest.

9 december 2010
Ze hebben ook al tandjes, ik voelde deze dinsdagavond laat. We hebben de ring uit de kist gehaald want ze proberen uit de kist te komen door met de hun pootjes op de rand van de uitgang te zetten en dan hijsen ze zich omhoog door met de rug tegen de ring aan te drukken. Slimme diertjes toch! Dimple is na het drinken zeer onrustig, piepen, janken vraagt echt om aandacht. De anderen twee gaan lekker kroelen tegen Femke aan en je hoort ze niet.

7 december 2010
Wat er allemaal gebeurt in twee dagen is veel. Dieuwke is gisteren uit de bak geklommen. Digger weet ook al waar de ingang of beter gezegd de uitgang van de kist is. Hij klimt er nog niet uit maar doet wel een poging om op de ring te klimmen. En Dimple die met zijn lawaai aandacht weet te trekken van ons. Zitten kunnen ze ook al, een heel mooi gezicht, heel eigenwijs. Ze zijn vandaag 3 weken oud en Dimple weegt 1480 gram, Dieuwke 1125 gram en Digger 1260 gram. Super gewichten vind ik zelf. Vanmorgen ben ik met ze een voor een op de arm een minuutje buiten geweest. Kunnen ze alvast wat aan de kou wennen. De kachel in de puppykamer doe ik nu langzaamaan wat naar beneden. Wie weet kunnen ze volgende week even op eigen benen naar buiten.

5 december 2010
Gisteravond bezoek gehad van Bart en Willemijn en de pups hadden we weer in de kamer. Ik denk dat het niet lang meer duurt dan liggen ze niet meer alleen maar te slapen maar gaan ook de wereld meer verkennen. Ook proberen ze met elkaar te stoeien maar de coördinatie laat nog te wensen over. Soms doet er eentje een ander te slaan met de poot maar dan verliest deze zijn of haar evenwicht en rolt heerlijk over de buik en mist hierdoor zijn doel.

4 december 2010
Sorry, een beetjes vertraging op de site. Computer niet geheel in orde en veel bezoek! wat wij heel gezellig vinden. Gisteravond kwam ik thuis en toen zag ik dat de pups reageerden op mijn stem. Dus vanaf gisteren kunnen ze ook horen. Nu gaat het hard. Vandaag zie je dan ook dat ze langer wakker zijn en meer gaan kijken en luisteren. Ook gaan ze blaffen. Digger deed zelfs een poging om met een speeltje te spelen. Happend naar het speeltje en kwispelen met haar staartje. Dimple gaat ook meer op onderzoek uit, loopt een paar pasje en gaat dan verder met kruipen door de kist. Djieuwke als ze nu wat hoort doet ze haar hoofdje omhoog en kijkt waar het vandaan komt. Zij speelt al echt met de andere, bijtend in de kont e.d. Vandaag bezoek gehad van vrienden van ons met de kinderen. Leuk om te zien hoe Femke dit allemaal accepteert. Als er een pup bij iemand op schoot ligt, geneert Femke zich helemaal niet en gaat de pup heerlijk schoonlikken en als dat klaar is dan krijgt diegene die de pup op haar schoot heeft ook nog even een lekkere lik. Gisteravond zijn ze bij ons in de kamer geweest. Als er een pup piept of jankt dan is Silke er als de kippen bij en wil ze dan troosten. Silke is op dit moment loops, dus de moeder gevoelens komen nu bij haar los denk ik.

2 december 2010
Het gaat goed met de hondjes, nou ja hondjes ze groeien als kool! Ze gaan nu meer met hun hoofd de lucht in als ze wakker zijn. Liggen dan ook niet meer zo plat op de buik. Ze gaan sinds vandaag ook meer op hun poten staan en paar stappen en plof dan liggen ze weer. Als Femke de kist in komt dan zijn ze snel, vanavond Dimple, hups in de benen en lopen, 3 passen en daar lag hij weer. Door de snelheid die hij had rolde hij zo over de rug en weer op de poten richting Femke. Ze slapen en drinken nu nog veel. Als ze slapen en je gaat ze even aaien dan schrikken ze even en dan leggen ze zo de kop op je hand en slapen lekker verder. Heel vertederend!

29 november 2010
Dimple heeft de ogen ook open. Ik merkte het op met het knippen van zijn nagels!

29 november 2010
Druk maar een zeer gezellig weekend gehad. De pups hebben de drukte goed doorstaan. Alle nieuwe baasjes zijn er even, nou ja even, geweest. Voor ons is het mooi om te zien dat iedereen zo in “blijde verwachting” is. Digger en Djieuwke hebben de ogen nu helemaal open. Dimple nog niet maar dat zal wel in deze dagen komen. Doordat de hondjes nu wel donker en licht kunnen onderscheiden zie je als ze wakker zijn meer met hun lichaampjes omhoogkomen. Ik moet zo meteen de nagels ook knippen want die groeien behoorlijk. Als ik ze knip dan moeten ze wel slapen anders lukt het niet ze zijn zo beweeglijk. O ja! Er is een pup boven de 1000gr. Drie keer raden…. Dimple weegt 1012 gram vanavond. Djieuwke 805 gram en Digger 777 gram. Super toch!

27 november 2010
Digger (teefje 2) heeft de oogjes open en Djieuwke (teefje 1) heeft er eentje open. Ik denk dat Dimple morgen de oogjes open zal hebben. Merkte vanmorgen al op dat Djieuwke en Digger hun hoofdje omhoog deden net of ze naar het licht wilden kijken. Ik zag ook dat de nageltjes geknipt moeten worden. Vanmiddag zijn Ellen, Egbert, Annelot en Bart geweest om hun hondje (Djieuwke) te bewonderen. Was heel gezellig. Morgenvroeg komen Claudia en Edu kennis maken met hun hondje. Gisteravond hebben we de hondjes in de kamer gehad. Even een ander omgeving, of ze daar weet van hebben gehad, nee dat denk ik niet.

25 november 2010
Ze groeien zo hard! Althans dat vinden wij. Het zijn ook wel behoorlijk pups aan het worden. Behoorlijke ronde buikjes en daar steken dan 4 pootjes uit. Kruipen gaat dan ook erg schommelend. Normaal groeien pups ongeveer 40 tot 50 gram per dag. Teefje 2 groeide deze week soms 65 gram per dag en dat is veel. Dimple was zelfs een dag 73 gram gegroeid maar de dag erna gelukkig minder nl. 45 gram. Teefje 1 groeide dinsdag 66 gram en gisteren maar 35 gram. Ik had zelfs het voer van Femke al aangepast. Want als het aan haar ligt dat eet ze de gehele dag. Maar nu moet ik oppassen want ze sluipt zo het weiland in en gaat daar dan een heerlijk maaltijd nuttigen van nou 3x raden. Ik heb vanavond het gewicht van deze drie puppies vergeleken met de gewichten van de vorige nesten en blijkt dat ze zelfs wat lichter zijn. Het komt allemaal goed! Femke krijgt nu vers diepvriesvlees en brokken van Prins. Leuk is het zoals het op dit moment achter me gaat. Je hoort ze sabbelen aan Femke, met af een toe een kreun. Verder doen ze nog niet veel, eigenlijk niets. Slapen en drinken en daar kun je behoorlijk moe van worden. Als Femke weg is geweest en besluit dat het weer tijd is om te drinken en de hondjes in diepe slaap zijn. Femke gaat in de kist en dan is er opeens paniek! Druk, druk daar is moeders! Dan kruipen ze vaak in rondjes, piepen en dan uiteindelijk wanneer Femke ze allemaal een wasbeurt heeft gegeven en er voor gaat liggen of zitten mogen ze uiteindelijk drinken. En dan is de rust weer teruggekeerd.

22 november 2010
Vanmiddag weer aan het werk geweest. Toch wel spannend als je weg moet. Maar gelukkig heb ik Fija, zij heeft ook een Friese Stabij Boukje. Boukje zal als ze loops word ook gedekt worden. Fija is vaak s’middags vrij zodat zij dan even een oogje in het zeil kan houden. Ze woont een paar huizen verderop. Ik werk van twaalf tot halfzes en ben dan als het meezit om zes uur thuis. Jan is al om halfvijf thuis. Ook kan ik altijd een beroep doen op mijn naaste buren als dat nodig mocht zijn. Ik vond wel dat de hondjes gegroeid waren. Merk nu ook aan Femke dat ze s’nachts nog in de kist bij de pups ligt en dat ze dan kunnen drinken wanneer ze dat willen. Ik ga er elke nacht nog 2 keer mijn bed uit om even bij ze te kijken. Heb ik er wel voor over! s’ Morgens gaan we eerst een wandeling maken en dan zijn we om halftien weer thuis, dan gaat Femke even bij de hondjes kijken en dan mogen ze even drinken. Daarna gaat ze weer naar buiten en dan doet ze haar eigen ding, snuffelen in het weiland, hier en daar even een hapje paardenstront. Als ze daarna binnenkomt gaat ze eerst naar het washok want daar staan de koekjes. Als ze die niet krijgt dan loopt ze weer naar de hondjes even kijken of alles goed gaat. Ik denk dat ze vanmiddag de gehele middag bij de hondjes heeft gelegen. Vanavond hebben we weer gewandeld. Toen we thuis kwamen de hondjes even laten drinken dan even weer naar buiten en nu ligt ze hier in de puppykamer al een uur heerlijk te slapen. De pups hoor je niet, nou ja, af en toe een gilletje, kreun of een piep maar ze zijn in diepe rust. Heerlijk toch? Ga nu de honden eten geven, Femke krijgt 4/5 schijven vers vlees per dag dat is veel minder dan voorgaande jaren. Brokjes heeft ze geen zin in. Wie had dat verwacht, Femke de vreetzak die de brokjes laat staan. Vers vlees is toch ook veel lekkerder zal ze wel denken.

21 november 2010
Vanmorgen heb ik heerlijk een eind gewandeld met Femke en Silke. Gisterenmorgen hadden we voor het eerst weer een rondje gelopen. En dus vanmorgen een groot rondje van dik een uur. Heerlijk vond ze het! We kwamen de buurhonden nog tegen (3 stuks) en daar heeft Silke heerlijk mee gespeeld zodat die haar energie van deze week ook kwijt was. Femke vond het gezellig met al deze honden maar we waren vlak bij huis en daar zette ze de spurt erin. Pech had ze want ik moest natuurlijk eerst de modderresten uit haar vacht halen. Daarna dook ze gelijk in de kist. De pups hadden haar helemaal niet gemist. Silke had zo gespeeld met da andere honden zo erg dat witte vacht zwart was. Een droge handdoek erover en even later glimt ze weer als een kerstbal. Dat is een voordeel van de stabij, hoe vies ze ook zijn je droogt ze lekker af met een doek en ze zijn zo weer schoon. Ideaal. Vanavond hebben we nog even weer een klein rondje gewandeld. Geen probleem! Ze ligt nu lekker te snurken in de kist met de pups tegen haar aan. Er is weer een naam bekend van een teefje n.l. Djieuwke!

20 november 2010
2 Dagen alweer verder! De hondje groeien lekker. Dimple weegt nu 479 gram, teefje 1, weegt nu 354 gram en teefje 2 weegt 372 gram. Verder gaat het met Femke heel goed. Ze is wel ongedurig. Vanavond had ze ook weer zo’n bui. Dan wil steeds de naar de deel (schuurgedeelte in boerderij). Dat is ook de plek waar zij altijd slapen en verblijven als we weg zijn. (Nu er pups zijn niet hoor!) Dan gaat ze haar “hok” in en gaat haar hele kussen overhoop halen, probeert het zelfs kapot te maken met haar bek ook krabt ze dan flink met haar poten over de kussen. (Bah, wat is dit gedrag moeilijk uit te leggen. Als jullie niet begrijpen wat ik bedoel mail me dan maar even). Ik heb het gevoel dat ze haar energie niet kwijt kan. Anders heeft ze meer “werk” te doen omdat er dan meer pups zijn. Vanavond had ze ook weer zo’n uurtje van ongedurigheid. Naar de deel, dan weer naar buiten, weer naar binnen. Gaat in de kist zitten en wacht tot er een van de pups komt aan kruipen. Maar de puppies slapen heel veel en als er dan niet eentje op haar aanwezigheid reageert dan begint ze weer te krabben in de kist wil in de rand bijten. Dan gooi ik maar gauw een handdoek in de kist dan pakt ze die wel. Uiteindelijk gaat ze liggen zo dicht mogelijk bij de pups zodat deze wakker worden doordat ze haar ruiken en dan kruipen snel als ze kunnen naar haar en dan gaan ze lekker drinken. Femke was gisteravond even bij ons in de kamer en een van de pups begint te piepen dan gaat haar koppie even van links naar rechts en dan in looppas naar de puppies. Heel aandoendelijk. Vandaag hebben we wat aanloop gehad en dan is Femke in haar sas, ze vindt het geweldig dat er bezoek komt. Krijgt ze lekker veel aandacht. Marjan en de kinderen zijn er ook geweest te kijken. Zij krijgen een teefje die de naam Digger heeft gekregen.

18 november 2010
Het gaat heel goed met de pups. Femke voelt haar ook weer “happy”. Ze is niet weg te slaan bij de hondjes. Ze slaapt veel en droomt! Ze blaft in haar dromen en dat is wel heel lange geleden dat we dat van haar gehoord hebben. Op dit moment liggen de pups te slapen. En dan liggen ze te sabbelen aan de tepels van Femke. Een hond heeft 10 tepels dus voor deze 3 hondjes elk 3 stuks. Nou, ze zitten steeds om dezelfde tepels te “vechten”. Ik had ze slimmer verwacht er zijn genoeg zou je zeggen. Even in het kort nog wat er allemaal gebeurd is rondom de bevalling. We beginnen bij maandag, Femke wilde niet eten (en dat kennen we niet van haar). Haar temperatuur was ook aan het dalen. Allemaal signalen dat de bevalling er aanzit te komen. Maar dan kan het nog wel twee dagen duren voordat de pups er zijn. Rondom middernacht werd ze onrustig, hijgen enz. Maandagnacht ben ik voor de zekerheid een paar keer mijn bed uitgegaan om te kijken hoe het met haar ging. Dinsdagmorgen had ik wel door dat we deze dag puppies zouden krijgen. Alles liep voorspoedig, de eerste het reutje kondigde zich aan 16.05 u. en woog 342 gram. Deze heet vanaf nu Dimple. Dan om 16.40 u. werd er een teefje 1 geboren zij woog 300 gram. Het andere teefje 2 kwam om 17.15 u. en zij woog 245 gram. Na het droogmaken van deze pup en dat ze dronk dacht en nu de volgende! Maar er kwam niets. Femke wilde naar buiten het was over. Ik heb steeds het gevoel gehad dat er nog een hondje zou komen en wie weet nog wel twee. Femke was dik genoeg tijdens de dracht en de pups waren nog eens niet zo zwaar. Maar er kwam niets. Femke was nog wel steeds onrustig en veel hijgen maar het was ook warm in de puppykamer. Ook de pups waren onrustig. Heb nog contact gehad met de dierenarts maar als er nog wat inzat dan moest het toch op de natuurlijk manier komen. Zij vertelde me ook dat er best nog kans is dat na 12 uur nog pups levend geboren kunnen worden. s’Morgens om 7.00 uur lag er zomaar een pup in de kist, snel het vlies eraf gehaald maar ze was al dood. Femke heeft haar helemaal schoongelikt. Ik wilde haar wegpakken maar ze pakte de pup zo weer uit mijn hand. Na de ervaring van vorig jaar heb ik de pup gewoon in de kist laten liggen en op een gegeven moment heb ik haar weggepakt en begraven bij de andere. De gehele dag was Femke nog onrustig en veel hijgen, ik heb ieder uur de temperatuur gemeten. Deze was wel hoog maar geen reden tot een antibioticakuur voor baarmoederontsteking o.i.d. Vandaag heb ik lekker genoten van de rust die er nu weer is. De pups liggen lekker achter mij te kreunen, een gezellig en koddig geluidje!

17 november 2010
Gisteren aan het einde van de middag is Femke bevallen van drie puppy’s, een reutje en twee teefjes. De bevalling ging voorspoedig maar na de derde stopte het. Ik had zelf het idee dat er nog wat moest komen, Femke was best nog wel onrustig. Veel hijgen maar geen weeën. En de pups dronken ook goed. Dierenarts nog gebeld er kon nog best wat komen, zelfs na 12 uur nog wel. En inderdaad vanmorgen om 7.00 uur kwam er nog een pup een teefje helaas levenloos. Femke is nog wat hijgerig maar slaapt dan ook weer een poosje. Ze had iets verhoging maar dat hou ik in de gaten.

29 oktober 2010
Femke is zwanger, ongeveer 14 -21 dagen en dan is het zover! Je kunt nu echt zien dat ze dikker word in de buik, Eten is heel belangrijk voor haar! Ze eet alles wat maar te eten is. Vooral paardenstront, jakkes! s’.Avonds loop ik met haar mee als ze haar rondje in het land doet. Volgend weekend ga ik de puppykamer klaarmaken. Ik heb er erg veel zin in.

22 september 2010
Hallo Willy en Jan,Hoe gaat het bij jullie, en met Femke, is ze alweer bekomen van alle toestanden. Benke is nog steeds uit zijn doen, hij eet nog bijna niet, en wil alleen maar naar buiten. Marissa had op internet opgezocht, en inderdaad ook honden kunnen liefdesverdriet hebben net zoals bij mensen, en het gaat wel weer over, maar kan ook een poosje aanhouden. Dit was dus echt liefde op het eerste gezicht. Groetjes René en Mona en een dikke knuffel voor Femke van Benke.

20 september 2010
Hallo Willy, Benke is uit zijn doen, zondagmorgen heeft hij ons alweer vroeg wakker gemaakt, hij wilde weer naar buiten, en heeft constant voor het hek gezeten, ditzelfde deed hij maandag weer, het is net of dat hij op Femke zit te wachten, eten doet hij al 2 dagen niet meer, Marissa zei al het is net of dat Benke liefdesverdriet heeft. Hij is echt niet te genieten, en hij begroet ons niet meer als wij thuis komen!!!! Deze dekking heeft bij Benke heel wat los gemaakt en indruk achter gelaten. We hopen dat ie snel weer de oude is. We houden elkaar op de hoogte. Groetjes René en Mona, s’Heerenberg.

19 september 2010
Je moet er wat voor over hebben om een nestje te fokken! En het sleutelwoord is geduld!! Nadat Jan en ik zondag met Femke naar Benke waren geweest ben ik toch nog een paar, nou ja een paar totaal 5x keer op bezoek geweest bij de Familie Vink in s’Heerenberg, zeer hartelijke en gastvrije familie. Dinsdagavond en woensdagavond leek er alles erop dat het zou gaan gebeuren. Femke stond prachtig voor Benke en hij heeft ook verschillende pogingen gedaan maar niet raak. Ze waren wel allebei gek van elkaar dat kon je zo zien. We kwamen tot de conclusie dat Femke er nog niet rijp voor was en dat Benke dat heel goed door had. Donderdag of vrijdag maar weer proberen. Donderdag vond ik dat Femke niets veranderd was t.o. van woensdag. Femke had zelfs geen interesse in Silke ook niet om te spelen. Daarom had ik besloten om vrijdag maar weer te gaan. Fija wilde wel met me mee en zij wilde ook wel rijden dus dat was best wel lekker. We waren er nog maar tien minuten en het was al raak. Gelukkig!! Wij allemaal blij! Mona vertelde nog dat Benke donderdags de hele tuin had besnuffeld op zoek waarschijnlijk naar Femke. Dus Jan en ik zijn zaterdag er nogmaals naar toe gereden met de gedachten dat is zo gepiept. Nou dat was het niet. Ze waren wel weer heel gelukkig met elkaar maar één poging leek erop dat het zou zijn maar nee, niet dus. Beide honden waren moe en gingen lekker relaxt liggen en uitrusten. Nou dan wij ook maar even een bakje koffie en de zakelijke dingen afhandelen. Gisteren was een goede dekking toch? Maar Mona hield de honden goed in de gaten en wij de anderen maar kletsen. Mona zei nog Benke heeft er nog niet genoeg van en ja opeens een gegil van Femke en daar stonden ze vast aan elkaar. De champagne kon geserveerd worden. Nu is het afwachten wat het gaat worden. Ik hou jullie op de hoogte!

13 september 2010
Femke is 30 augustus loops geworden. Ik had er eigenlijk nog niet opgerekend. Ze is dus binnen een jaar voor de tweede keer loops. Gisteren voor het eerst bij haar “loverboy” geweest! Maar ze vond er nog niets aan. Benke is een hele lieve, mooie en leuke reu. Ik heb hem gekozen omdat hij een zoon is van Kanne uit Kempernoel, hij is de vader van de pups van Femke haar eerste nest in 2006. Benke lijkt heel veel op zijn vader! We gaan misschien morgen of woensdag weer een bezoekje afleggen bij Benke en dan maar hopen dat Femke wel wil. Ik hou jullie op de hoogte. De eerste foto’s van deze twee staan in het fotoalbum.

Maak jouw eigen website met JouwWeb